Z wizytą u Arabelli cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Z wizytą u Arabelli cz2

Post »

Grudniki tak mają, czasami zakwitną nie wiadomo dlaczego w porze letniej lub jesiennej, ot takie zachcianki. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oczywiście teraz siać nie będe tylko się głośno zastanawiam czy warto a chemii nie mam zamiaru stosować . Przecież to dla mnie . Boję sie ,żeby sie za mocno nie wyciągnęły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu powiem tak najlepiej będzie,jak poczekasz do końca lutego początek marca to na pewno nie będą się wyciągać.Ja swoje sieję prędzej,a później zanoszę do szklarenki tam mają dużo światła :) Nie zastanawiaj się tylko siej swoje to swoje,a nie jakieś kupne ;:196
Co do chemii to ja tez jej nie lubię,ale czasami trzeba kochana niestety :) Por możesz posiać na początku albo w połowie lutego i będziesz miała swój i dużo :) Przytniesz dwa,trzy razy,żeby zgrubiał,a potem do gruntu i już nie zastanawiaj się :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO przez przypadek trafiłam na tę stronkę . Może i Ciebie ta metoda zainteresuje . Miłej lektury . Podobny sposób też już praktykowałam u siebie ;:196 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=48853
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to bardzo interesująca metoda,ale nie wiem czy spróbuję,bo przyznam,że bałabym się tak zrobić,a jak rozsada się nie uda?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO ja wsadzałam w letniej porze te dziczki prosto do ziemi
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

ARABELLA pisze:,a jak rozsada się nie uda?
Lucynko...parę rozsad możesz poświęcić, choćby z ciekawości. ;:224 . Wszystkich na początek też bym się bała. :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Metodę pozyskiwania większej ilości sadzonek z pomidorów też stosowałam jak opisuja na tej stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=4885
Kupowałam po 2 sztuki różne odmiany a potem z bocznych miałam po kilka nowych sadzonek - oszczędność i wielka frajda
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Lucynko kochana gadamy w wątku kujawskim a dziś wreszcie zajrzałam do Ciebie.2 część przeczytałam całą,pierwszą do momentu gdzie piszesz o tym,że działkę masz z kimś na poławę mimo,że jest w rodzinie od 5o lat.Czy na dzień dzisiejszy cała jest Twoja?Bardzo podoba mi się to,że uprawiasz tak dużo warzyw,ja też mimo,że moje dwie działeczki to coś około 1000mk-zawsze ma sporo gatunków,w tym zaplanowałam już 27 ;:224.Czy na dzień dzisiejszy masz wysiane coś oprócz gazanii?Ja 15 wysiałam por wczesny i kobeę,1 lutego wysieję seler "Talar"-może sadzonki nie są takie jak z targu,ale sadzone pod koniec kwietnia do gruntu szybko nadrabiają.Jak myślisz kiedy wysiać pomidorki do gruntu?Mam następujące odmiany:
-Malinowy Ożarowski.
-Złoty Ożarowski.
-San Marzano.
-Bawole Serce.
-Pokusa,Cytrynek Groniasty,Maskotka,Koralik,Vilma,Yellow Pear Shaped,Malinowy Kapturek,Ola Polka,Czarny Książe.
Przepraszam,że tak dużo napisałam ale czuję że z Tobą będe mogła gadać dużo o warzywach :wit
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny jeśli chodzi o tą metodę to nie wiem czy spróbuję może ze dwie rozsady przeznaczę na to :) Krysiu,Jadziu skoro już tak robiłyście to znaczy,że tak można,ale ja jestem cykor tak ,jak Zenia :;230
Marzenko moim skromnym zdaniem skoro pomidorki będą rosły w gruncie to poczekaj z sianiem. Tak na początku marca wystarczy :)
Por i seler już możesz posiać i kwiatki. Pytasz o moja działkę więc informuję cie,że w marcu minie rok,jak całość jest już moja :) wpadaj tu ,kiedy chcesz i pisz ile chcesz :) Będzie mi bardzo miło ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Arabelko przecież na próbę można poświecić ze 2 krzaczorki pomidorów i przekonasz się.
Ja odkryłam to przypadkiem gdy złamałam na poczatku maja ładną sadzonkę pomidora ( malinówka). Ułamany czubek wsadziłam do doniczki i obok zadołowałam a dla poprawy mikroklimatu nałożyłam odpowiednio dociętą butelkę plastykową... Potem już rósł w miejscu docelowym i prawie w tym samym czasie wszedł w okres kwitnienia i miał dużo gron rozpoczynających się niżej niż te tradycyjnie uprawiane.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Hej to fajnie,że całość masz dla siebie.Dobrze że mam też pokrewną warzywomaniaczkę bo myślałam,że niewiele kobitek tak lubi uprawiać warzywa.A pewnie,że będę zaglądać,bo mi się podoba u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu kusisz kobieto oj kusisz ,a ja jestem uległą kobietą :;230
Marzenko cieszę się,że też lubisz uprawiać warzywka będziemy się podglądały nawzajem :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Lucynko, jestem za tylko musimy naszą Marzenkę przekonać żeby założyła własny wątek :) My też chcemy ją podglądać - prawda? ;)
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś no właśnie,dlaczego Marzenka nie ma swojego wątku? Może lubi tylko podglądać,a nie lubi być podglądana? :;230
Marzenko masz czas do końca stycznia na otwarcie własnego wątku ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”