Z wizytą u Arabelli cz2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z wizytą u Arabelli cz2
Grudniki tak mają, czasami zakwitną nie wiadomo dlaczego w porze letniej lub jesiennej, ot takie zachcianki. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Oczywiście teraz siać nie będe tylko się głośno zastanawiam czy warto a chemii nie mam zamiaru stosować . Przecież to dla mnie . Boję sie ,żeby sie za mocno nie wyciągnęły
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu powiem tak najlepiej będzie,jak poczekasz do końca lutego początek marca to na pewno nie będą się wyciągać.Ja swoje sieję prędzej,a później zanoszę do szklarenki tam mają dużo światła
Nie zastanawiaj się tylko siej swoje to swoje,a nie jakieś kupne
Co do chemii to ja tez jej nie lubię,ale czasami trzeba kochana niestety
Por możesz posiać na początku albo w połowie lutego i będziesz miała swój i dużo
Przytniesz dwa,trzy razy,żeby zgrubiał,a potem do gruntu i już nie zastanawiaj się 

Co do chemii to ja tez jej nie lubię,ale czasami trzeba kochana niestety

- JAKUCH
LUCYNKO przez przypadek trafiłam na tę stronkę . Może i Ciebie ta metoda zainteresuje . Miłej lektury . Podobny sposób też już praktykowałam u siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=48853

- ARABELLA
Jadziu to bardzo interesująca metoda,ale nie wiem czy spróbuję,bo przyznam,że bałabym się tak zrobić,a jak rozsada się nie uda?
- JAKUCH
LUCYNKO ja wsadzałam w letniej porze te dziczki prosto do ziemi
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lucynko...parę rozsad możesz poświęcić, choćby z ciekawości.ARABELLA pisze:,a jak rozsada się nie uda?

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Metodę pozyskiwania większej ilości sadzonek z pomidorów też stosowałam jak opisuja na tej stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=4885
Kupowałam po 2 sztuki różne odmiany a potem z bocznych miałam po kilka nowych sadzonek - oszczędność i wielka frajda
Kupowałam po 2 sztuki różne odmiany a potem z bocznych miałam po kilka nowych sadzonek - oszczędność i wielka frajda
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Lucynko kochana gadamy w wątku kujawskim a dziś wreszcie zajrzałam do Ciebie.2 część przeczytałam całą,pierwszą do momentu gdzie piszesz o tym,że działkę masz z kimś na poławę mimo,że jest w rodzinie od 5o lat.Czy na dzień dzisiejszy cała jest Twoja?Bardzo podoba mi się to,że uprawiasz tak dużo warzyw,ja też mimo,że moje dwie działeczki to coś około 1000mk-zawsze ma sporo gatunków,w tym zaplanowałam już 27
.Czy na dzień dzisiejszy masz wysiane coś oprócz gazanii?Ja 15 wysiałam por wczesny i kobeę,1 lutego wysieję seler "Talar"-może sadzonki nie są takie jak z targu,ale sadzone pod koniec kwietnia do gruntu szybko nadrabiają.Jak myślisz kiedy wysiać pomidorki do gruntu?Mam następujące odmiany:
-Malinowy Ożarowski.
-Złoty Ożarowski.
-San Marzano.
-Bawole Serce.
-Pokusa,Cytrynek Groniasty,Maskotka,Koralik,Vilma,Yellow Pear Shaped,Malinowy Kapturek,Ola Polka,Czarny Książe.
Przepraszam,że tak dużo napisałam ale czuję że z Tobą będe mogła gadać dużo o warzywach

-Malinowy Ożarowski.
-Złoty Ożarowski.
-San Marzano.
-Bawole Serce.
-Pokusa,Cytrynek Groniasty,Maskotka,Koralik,Vilma,Yellow Pear Shaped,Malinowy Kapturek,Ola Polka,Czarny Książe.
Przepraszam,że tak dużo napisałam ale czuję że z Tobą będe mogła gadać dużo o warzywach

- ARABELLA
Dziewczyny jeśli chodzi o tą metodę to nie wiem czy spróbuję może ze dwie rozsady przeznaczę na to
Krysiu,Jadziu skoro już tak robiłyście to znaczy,że tak można,ale ja jestem cykor tak ,jak Zenia
Marzenko moim skromnym zdaniem skoro pomidorki będą rosły w gruncie to poczekaj z sianiem. Tak na początku marca wystarczy
Por i seler już możesz posiać i kwiatki. Pytasz o moja działkę więc informuję cie,że w marcu minie rok,jak całość jest już moja
wpadaj tu ,kiedy chcesz i pisz ile chcesz
Będzie mi bardzo miło 

Marzenko moim skromnym zdaniem skoro pomidorki będą rosły w gruncie to poczekaj z sianiem. Tak na początku marca wystarczy

Por i seler już możesz posiać i kwiatki. Pytasz o moja działkę więc informuję cie,że w marcu minie rok,jak całość jest już moja

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Arabelko przecież na próbę można poświecić ze 2 krzaczorki pomidorów i przekonasz się.
Ja odkryłam to przypadkiem gdy złamałam na poczatku maja ładną sadzonkę pomidora ( malinówka). Ułamany czubek wsadziłam do doniczki i obok zadołowałam a dla poprawy mikroklimatu nałożyłam odpowiednio dociętą butelkę plastykową... Potem już rósł w miejscu docelowym i prawie w tym samym czasie wszedł w okres kwitnienia i miał dużo gron rozpoczynających się niżej niż te tradycyjnie uprawiane.
Ja odkryłam to przypadkiem gdy złamałam na poczatku maja ładną sadzonkę pomidora ( malinówka). Ułamany czubek wsadziłam do doniczki i obok zadołowałam a dla poprawy mikroklimatu nałożyłam odpowiednio dociętą butelkę plastykową... Potem już rósł w miejscu docelowym i prawie w tym samym czasie wszedł w okres kwitnienia i miał dużo gron rozpoczynających się niżej niż te tradycyjnie uprawiane.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Hej to fajnie,że całość masz dla siebie.Dobrze że mam też pokrewną warzywomaniaczkę bo myślałam,że niewiele kobitek tak lubi uprawiać warzywa.A pewnie,że będę zaglądać,bo mi się podoba u Ciebie 

- ARABELLA
Krysiu kusisz kobieto oj kusisz ,a ja jestem uległą kobietą
Marzenko cieszę się,że też lubisz uprawiać warzywka będziemy się podglądały nawzajem

Marzenko cieszę się,że też lubisz uprawiać warzywka będziemy się podglądały nawzajem

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Lucynko, jestem za tylko musimy naszą Marzenkę przekonać żeby założyła własny wątek
My też chcemy ją podglądać - prawda? ;)

- ARABELLA
Justyś no właśnie,dlaczego Marzenka nie ma swojego wątku? Może lubi tylko podglądać,a nie lubi być podglądana?
Marzenko masz czas do końca stycznia na otwarcie własnego wątku

Marzenko masz czas do końca stycznia na otwarcie własnego wątku