Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Matko, jeden dzień mnie nie było a tu tyle postów :shock:, ale jakoś się postaram do nich ustosunkować :wink:
Aga, owczarek niemiecki to cudna "sprawa" i jak przetrzymasz te najgorsze pierwsze miesiące to potem to juz luz, bo to bardzo mądre psiaki, tylko potrzebują konsekwentnego przewodnika stada. U nas jest nim mój eM, i wystarczy, że spojrzy na psa ;:224 . Mnie pies słucha za 3 razem :;230 Duży pies musi być trzymany twardą ręką. Naszego wzięliśmy w październiku, więc najgorsze przetrzymaliśmy w domu, a na wiosnę szalał już po ogródku. Jest z nami od ośmiu lat i nie wykopał ani jednej dziury ani nie zniszczył żadnego krzaczka ;:108. Natomiast ma osiągnięcia jeśli chodzi o krety i szczury 8-) .
Krioterapię przeżyłam, wprawdzie pomogła na chore kości, ale doświadczenie emocjonalne, jak dla mnie fatalne ! Dobrze, że chodziłam na nią latem, więc po mogłam się wygrzać na słonku. Tobie zostaje suszarka, jak proponowały dziewczyny ;:3 lub własny eM :wink:
Sie rozpisałam....
Trzymaj się "mrożoneczko" ;:196
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-d-a

Post »

Agusiu, u Ciebie zima na całego (mój syn, który mieszka w W-wie właśnie dzwonił i opowiadał), a u nas - kompletna odwilż :!: Od rana świeci słońce i jest kilka stopni na plusie; wszystko płynie :P
W tym roku, chyba z powodu lekkiej zimy krety są dosyć ożywione :evil: U mnie też jakiś działa nie najgorzej, ale nie kopie mi pod trawnikiem, tylko pod grządkami :evil:
Na szczęście u mnie sprawdza się takie piszczące ustrojstwo - niedrogie, ekologiczne, a krety baardzo go nie lubią...
Moje psiaki to raczej nie są polowczyki, tylko typowe kanapowce, więc na nie nie mogę liczyć w tej kwestii ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Daluniu, u nas - tak jak Ci powiedział syn - zima na całego... znowu sypie, mrozek niewielki... zazdroszczę słońca, Tobie i Julce :) ja zupełnie inaczej funkcjonuję gdy świeci - mam energię i humor :) a tak, cóż, pozostaje się cieszyć towarzystwem kotów przy kominku :)
z tymi kretami to przerąbane - widzę, że ryją wszędzie... Dalu, dziękuję za piękne zdjęcia u Ciebie południa Europy - to moje klimaty ;:167
Gat, owczarka chciałabym mieć całym sercem, ale na razie tego nie widzę - mam za mało czasu na dom i ogród, za dużo przebywam w pracy... szkoda mi zostawiać małego psiaka na cały dzień, kiedy potrzebowałby najwięcej uwagi... ja się zdecyduję, ale za kilkanaście lat, jak Bóg da. Wiem że to bardzo wierne i mądre zwierzęta - owczarek niemiecki był moim sąsiadem przez wiele lat, w rodzinnym domu... kochałam go jak własnego psa :)
krioterapia nie jest straszna, ale na pewno przyjemniejsza do zniesienia latem... grunt, że pomaga :)
Julka, ach, być teraz w Toskanii w pełni sezonu... 7st na plusie???? normalnie ciężko uwierzyć! :)
Kasia, relaksuj się w tym zacisznym pensjonacie, mówię Ci - tu chwilowo ciężka zima ;)
Bożenko, mam nadzieję, że krety nie zniszczą Ci posadzonych cebulowych :twisted:
prądy są całkiem przyjemne, najważniejsze że wszystko razem do kupy przynosi efekty w postaci braku bólu :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak na plusie 8-) Toskana w pelnym sezonie - nie hihi nie lubie tloku a do tego w sezonie jest tak piekielnie drogo ze dla mnie odpada :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

w pełni sezonu - w sensie optymalnych temperatur... ja też nie lubię tłumów :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A to co innego, to ja chetnie i to jak chetnie ;:138 W tym roku bedziemy chyba podbijac Umbrie, tam nas jeszcze nie bylo :wink: Z tym ze jak to zaliczymy, to trzeba bedzie sie za nowym obiektem podrozniczym rozejrzec albo zaczac wszystko a piac na nowo :;230
x-ag-a
---

Post »

kurczę, trochę Wam zazdroszczę możliwości podróżowania z przyczepą kempingową... ileż można dzięki temu zwiedzić miejsc! nie płacąc chorych pieniędzy za hotele...

zauważyliście, że dzień wyraźnie się wydłużył? może to trochę kwestia bieli śniegu, ale jest 16sta, a na zewnątrz wciąż jasno... 8-)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś, chwilę mnie nie było u ciebie a tu taka rewelacyjna koncepcja ogniska się zrodziła ;:63 Pomysł i plany super ! Nie mogę się doczekać realizacji !!!
Będzie bosko ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooo...widzę, że planujemy wakacje :heja Też bym pojechała, gdzie niebo błękitne, trawka zielona, a morze cieplutkie, jak zupa...no i żeby było jeszcze co zwiedzać, bo nie lubię stagnacji :lol:
Agusiu całe szczęście, że zabiegi pomagają, bo nie dość, że pogoda człowieka "dobija", to jeszcze w krzyżu "strzyka" :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Dziewczyny kochane - piszecie o piesku, że przydałby się do łapania kretów - nie zawsze to tak różowo wygląda niestety, psy są kochane, ale większość z nich ma krety w wielkim poważaniu i nie interesuje się nimi zupełnie, natomiast nie ma chyba takiego psa na świecie, którego nie interesowałyby wszelkie krzaczki w ogrodzie i który nie stawiałby sobie za punkt honoru, żeby zaznaczyć, że należy wyłącznie do niego. Mam cztery te szczekające szczęścia i wierzcie mi, że potrafią bardzo szkudzić w ogrodzie, wcale nie ze złośliwości - po prostu taka już ich natura, a wszystkich roślin ogrodzić się nie da :) - poza tym, jakby wyglądał taki ogród :evil:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Tak, macie rację. Jak taka pogoda to do ciepłych krajów ciągnie, na złoty lub nawet biały piasek,
pod palmę, na leżak, trochę pobrodzić w wodzie czystej jak kryształ - och, marzenia ;:224
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witam;
przybyłam z rewizytą i baaaaardzo mi się tu podoba.Będę częściej wpadała z wizytą :wit
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pogoda szaleje :D Wczoraj -16, dziś rano -2, potem odwilż i chlapa. Ciekawe, czy to już koniec zimy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, ja mam szczerą nadzieję, że to pierwsze i ostatnie podrygi zimy :)
Marzena - witam Cię serdecznie i zapraszam :)
Krysiu, mów do mnie jeszcze! :) plaża, złoty piasek, słońce... ach! :)
Danusiu, dlatego ja z pieskiem jeszcze poczekam... nie chcę by był sam i w tej samotności robił głupstwa na ogrodzie ;)
Iwonko, to mój pierwszy przegląd po 40-stu tysiącach ;) widać nie ma od tego ucieczki ;)
Aga, cieszę się, że Ci się podobają moje plany paleniska! sama się nie mogę doczekać, jak to wszystko będzie wyglądało :)

wszyscy dziś wspominają wakacje, to i ja 8-) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

No i pięknie, słonecznie, cieplutko, bajecznie, modowo, urlopowo nam się zrobiło.
;:63 ;:63 ;:63 Agnieszko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”