Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu, te ciemierniki to naprawdę teraz tak wyglądają? :shock:
Ja rozumiem, że zima była dotychczas łagodna, ale bez przesady, żeby takie kwiatki teraz w gruncie rosły, to jest nieprawdopodobne. ;:108 Fajnie, że udało ci się je utrwalić, bo na słowo, to ja bym chyba nie uwierzyła. :wink:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

to będę musiala chyba zainwestowac w te goździki bo podobaja mi sie ze sa takie niskie, i jeszcze jak mowisz ze szybko sie rozrastaja...

A to wiaderko z woda specjalnie na nornice było zostawione jako półapka??? :;230 w takim razie musisz chyba wiecej takich wiaderek roztawić, może i kolejne zaciekawi co tam jest :;230 i bedzie pluuuummm do wody :heja
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu śliczne wspomnienia, masz racje damy fidze trochę odpocząć
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zeniu-ciemierniki cudne!Nie dziwię się,że zaczęli je produkować jako doniczkowe.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zeniu ciemierniki przepiękne, ale teraz już chyba pod śniegiem schowane. Wspominkowe zdjęcia ślicznie kolorowe ;:333 . Jak przyjemnie jest na nie spojrzeć i odwrócić wzrok od tej bieli za oknem. U nas sypie i sypie, a ma tak sypać podobno do końca tygodnia :( .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu a ty gdzie się podziałaś zostawiłaś przepiękne kwiatki i znikłaś ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu ciemierniki cudne, czy one teraz kwitną? Wspominki niezwykle miłe, z przyjemnością się je ogląda. ;:138
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu :wit chciałam podziękować za życzenia ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zeniu, powiedz mi cóż to za piękna hortensja u ciebie. Jak ma na imię? Jak wysoka rośnie?
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Wiosny mi się chce jak oglądam te cudne zdjęcia :) Dobrze, że to już końcówka lutego. Niebawem będzie można zacząć wielkie odliczanie :tan
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Lucynko...u mnie już po śniegu. Nawet nie zdążyłam zdjęć działeczki w bieli zrobić .Kto wie, może już tej zimy nie będzie takiej okazji bo więcej już śniegu nie będzie. ;:224

Krysiu... moje ciemierniki zaczęły kwitnąć od listopada do teraz. Czyli zeszło- tegoroczne latosie...eee sama nie wiem czy to dobre określenie. :;230

Gosiu..Ismeny mam już kilka lat tzn te białe. Dokupiłam wczesnym latem żółtą, niestety nie zakwitła. :wink: . Być może była zbyt mała cebula, bądź zbyt późno posadzona. Zobaczę w tym roku..mam nadzieję że zakwitnie. Chociaż z nimi to różnie bywa, jednego roku kwitną w następnym nie. Nie wiem od czego to zależy.

Jagódko..ciemierniki kwitną teraz. Oczywiście nie wszystkie. A nie myślałaś aby z nimi poeksperymentować na swoim balkonie. :?: . Mnie to cały czas chodzi po głowie..tzn w domu bądź na balkonie.

Elizo...tych goździków u mnie pod dostatkiem. Jeśli byś mi przypomniała wiosną chętnie wyślę. ;:108 Wiaderko z wodą to przez przypadek i myślę że także przypadek zrządził że nornica się utopiła. :;230 To cwane bestie.

Ewuniu..i ja chyba spróbuję jednego ciemiernika w doniczce wyhodować . Wszystko muszę dokładnie przemyśleć co i jak. Jedno wiem na pewno. Jak tylko pogoda na to pozwoli przesadzę jednego do doniczki..potem będę główkować co dalej.

Lidko...śnieg był i już się zmył. :;230 . Czyli i ciemierniki się zapewne pokazały. Oj żebym tak miała działeczkę na miejscu już bym podejrzała kwiateczki jak wyglądają. Niestety za daleko aby jechać, zwłaszcza że pogoda nie nastraja do spacerów.

Zosiu..jestem, jestem. :wit .Troszkę mnie grypsko dopadło, najważniejsze że już lepiej. ;:108

Irenko..tak, ciemierniki latosie jak napisała Krysia...czym mnie bardzo ubawiła. Mam takiego który jeszcze u mnie nie kwitł i nawet nie wiem jaki kolor. Właśnie miał pączki przed tymi śniegami. Jestem bardzo ciekawa koloru..niestety na razie na działeczkę nie mogę jechać.

Wandziu...ta hortensja ponoć drzewiasta. Ponoć, bo dostałam ją od działkowej sąsiadki. Nie mierzyłam na wysokość ale ponad metr ma na pewno. Kwiaty bardzo duże. Niewymagająca i niezawodna w kwitnieniu. :heja
goferek pisze: Dobrze, że to już końcówka lutego. Niebawem będzie można zacząć wielkie odliczanie :tan
Agatko...końcówka lutego. :shock: . Dobrze by było..nie miała bym nic przeciwko.. :;230 . Jednak do tego odliczania chyba troszkę więcej. :wink:

Troszkę kolorku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młodziutka komelina.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tellima Glandiflora.
Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu, już kiedyś sugerowałaś te ciemierniki, tyle że ja wtedy nie bardzo wiedziałam, jak to wygląda, więc nie byłam może specjalnie entuzjastycznie nastawiona, ale teraz tymi zdjęciami narobiłaś mi wielkiej chęci, więc gdybyś zechciała się podzielić, to chętnie poeksperymentuję. ;:108
Co do fuksji, to wygląda na to, że na razie będziesz musiała zadowolić się pełnymi ciemnoróżowymi i zwykłymi zwisającymi o zbliżonej kolorystyce, bo ten jasny róż z białym został mi tylko jeden, znaczy roślina mateczna, a sadzonki pobrałam pewnie za późno i padły. No może jedna odbije, ale też nie mam pewności. Nie martw się jednak, bo jak mateczną przesadzę, to pierwsze pędy przeznaczę na sadzonki, więc najwyżej dostaniesz trochę później. :)
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Każdy się rozwesela w tą okropną pogodę , śliczne , słoneczne zdjęcia ;:63 aż cieplej mi się zrobiło ;:196 Co do ismeny to ja swoją wysadzam w marcu do donicy i kwitnie niezawodnie co roku .
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zeniu, ależ masz cudne ostróżki. A co to za kwiatki, na zdjęciu pod ostróżkami, takie żółciutkie :?:
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A mnie niezmiennie zachwyca żurawkowa piramida. Ślicznie się rozrosły Twoje żurawki, w tym sezonie to penie zakryją całkowicie ziemię. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”