Lucynko...u mnie już po śniegu. Nawet nie zdążyłam zdjęć działeczki w bieli zrobić .Kto wie, może już tej zimy nie będzie takiej okazji bo więcej już śniegu nie będzie.
Krysiu... moje ciemierniki zaczęły kwitnąć od listopada do teraz. Czyli zeszło- tegoroczne latosie...eee sama nie wiem czy to dobre określenie.
Gosiu..Ismeny mam już kilka lat tzn te białe. Dokupiłam wczesnym latem żółtą, niestety nie zakwitła.

. Być może była zbyt mała cebula, bądź zbyt późno posadzona. Zobaczę w tym roku..mam nadzieję że zakwitnie. Chociaż z nimi to różnie bywa, jednego roku kwitną w następnym nie. Nie wiem od czego to zależy.
Jagódko..ciemierniki kwitną teraz. Oczywiście nie wszystkie. A nie myślałaś aby z nimi poeksperymentować na swoim balkonie.

. Mnie to cały czas chodzi po głowie..tzn w domu bądź na balkonie.
Elizo...tych goździków u mnie pod dostatkiem. Jeśli byś mi przypomniała wiosną chętnie wyślę.

Wiaderko z wodą to przez przypadek i myślę że także przypadek zrządził że nornica się utopiła.

To cwane bestie.
Ewuniu..i ja chyba spróbuję jednego ciemiernika w doniczce wyhodować . Wszystko muszę dokładnie przemyśleć co i jak. Jedno wiem na pewno. Jak tylko pogoda na to pozwoli przesadzę jednego do doniczki..potem będę główkować co dalej.
Lidko...śnieg był i już się zmył.

. Czyli i ciemierniki się zapewne pokazały. Oj żebym tak miała działeczkę na miejscu już bym podejrzała kwiateczki jak wyglądają. Niestety za daleko aby jechać, zwłaszcza że pogoda nie nastraja do spacerów.
Zosiu..jestem, jestem.

.Troszkę mnie grypsko dopadło, najważniejsze że już lepiej.
Irenko..tak, ciemierniki latosie jak napisała
Krysia...czym mnie bardzo ubawiła. Mam takiego który jeszcze u mnie nie kwitł i nawet nie wiem jaki kolor. Właśnie miał pączki przed tymi śniegami. Jestem bardzo ciekawa koloru..niestety na razie na działeczkę nie mogę jechać.
Wandziu...ta hortensja ponoć drzewiasta. Ponoć, bo dostałam ją od działkowej sąsiadki. Nie mierzyłam na wysokość ale ponad metr ma na pewno. Kwiaty bardzo duże. Niewymagająca i niezawodna w kwitnieniu.
goferek pisze: Dobrze, że to już końcówka lutego. Niebawem będzie można zacząć wielkie odliczanie

Agatko...końcówka lutego.

. Dobrze by było..nie miała bym nic przeciwko..

. Jednak do tego odliczania chyba troszkę więcej.
Troszkę kolorku.
Młodziutka komelina.
Tellima Glandiflora.