1/
Po powiekszeniu fotki widać w kącikach malo ciekawe białe jakby pajęczynki, l kłębuszki---->konieczne wymycie brzydactwa lekkko drinkiem wszystkich zakamarków.
Kwiaty są piękne ale mogą być dobrą maską dla
 ------> czyli lupa w garść i do ...przeglądu przystąp.
    ------> czyli lupa w garść i do ...przeglądu przystąp.2/Wyjąć całą bryłę /podłoże+korzenie/ z doniczki ,dać swobodnie poodychać,osuszyć nawet 2-3 dni na papierach -pozostawione jak jest ----->gwarantowany galop zgnilizny
Operacja zrobiona ostrożnie w niczym kwiatom nie zaszkodzi

3/przy okazji wyczyścić doniczkę z nadmiaru glonów, zdezynfekować, wymienić stare wykruszone podłoże na swieże.A korzenie,przejrzeć.
Wszystko w podłożu musi byc lekko lużne , przewiewne.
Taka operacja ...po drodze ,nie powinna w niczym nie nadszarpnąć kondycji kwiatów,oczywiście pod warunkiem ,ze nie ma cięć korzeni.
Relacjonuj z pola walki

-będzie to dobry przykład dla innnych

pozdrawiam J ;:76 VANKA

kłopotów ze swoimi roślinkami, ale ten wątek wydał mi się odpowiedni do zadania pytania.
 kłopotów ze swoimi roślinkami, ale ten wątek wydał mi się odpowiedni do zadania pytania.

na ifo  ;)
  na ifo  ;) były zamgławiane. Mogą wystąpić w niedogodnych warunkach porażenia i lokalny rozwój  inf.grzybowej.
  były zamgławiane. Mogą wystąpić w niedogodnych warunkach porażenia i lokalny rozwój  inf.grzybowej.
 i napiszę o niej jutro w nowym wątku.
  i napiszę o niej jutro w nowym wątku.

mam taki!.
 mam taki!. ,że takie stwierdzenie bardzo uspakaja- powiem,ze jak zauważysz ..to będzie za póżno.
  ,że takie stwierdzenie bardzo uspakaja- powiem,ze jak zauważysz ..to będzie za póżno.