Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Aguś, wiesz, że ja oczko obchodzę w tym samym celu. Gdzieś woda niby uciekała, a jak sprzęt wyłączony to niby nie. Ostrzegano mnie, że zabawa w posiadacza nawet mini akwenu, to ciągłe zajęcie, ale dla efektu: szumu wody, owadów i płazów, rybek, roślin - myślę, że warto.

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Ewuniu, dziękuję że na mnie nie nakrzyczałaś
jeśli takie masz objawy w oczku, to problem leży zapewne w nieszczelnej kaskadzie (jeśli ją masz, nie pamiętam) lub woda uchodzi filtrem (jeśli masz zewnętrzny, tak jak ja)... z mojej obserwacji wynika, że folia jest ok i chyba u Ciebie na szczęście też...
dostałam mail od Starkla, że sklep z ofertą na sezon 2012 mają już otwarty...
podaję link dla zainteresowanych:
http://www.starkl.pl/

jeśli takie masz objawy w oczku, to problem leży zapewne w nieszczelnej kaskadzie (jeśli ją masz, nie pamiętam) lub woda uchodzi filtrem (jeśli masz zewnętrzny, tak jak ja)... z mojej obserwacji wynika, że folia jest ok i chyba u Ciebie na szczęście też...
dostałam mail od Starkla, że sklep z ofertą na sezon 2012 mają już otwarty...
podaję link dla zainteresowanych:
http://www.starkl.pl/
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zajrzałam do sklepu. Miałam nadzieję, że będą nowe odmiany
Nie mam jeszcze Eden, więc pewnie kupię, podoba mi się też Coral Dawn. Szału nie ma, liczyłam na większy wybór. Fuksje też ładne 

w różach praktycznie nic się nie zmieniło... dla mnie to dobrze, bo już chora głowa mi się robi od tych róż - robię pass...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak, jego róże też już zdążyłam przejrzeć
I aż mi ulżyło 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
A co to za sklep, jakiś znany? Widzę, że nie ma dużego wyboru roślin, ale za to niektóre bardzo ciekawe (szkoda, ze w większości takie delikatne odmiany, trzeba osłaniać na zimę). A kupowałyście u niego?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Aga, krzewy i drzewa masz już ładnie wyrośnięte to hosty mają tu super warunki do rozwoju, co z resztą widać na jednej z wcześniejszych fotek. 
A możesz zdradzić jakie hosty i gdzie zamówiłaś?

A możesz zdradzić jakie hosty i gdzie zamówiłaś?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Romku, dzięki... myślisz że hosty mają u mnie dobre warunki? starałam się je sadzić w półcieniu (ta jedna, wielka, rośnie od zachodu) i przy oczku... niektóre, te w sąsiedztwie łakomych brzóz, potrzebują więcej składników pokarmowych...
hosty, które zamawiałam w tym sklepie:
Hosta 'Captain Kirk'
Hosta 'Citation'
Hosta 'Frances Williams'
Hosta 'Blond Elf'
Hosta 'Sum and Substance'
czy to dobry wybór, Romku?
Su, ja (i na pewno wiele osób z FO) kupowałam u Starkla kilka róż... bardzo ładne sadzonki, świetny kontakt ze sprzedawca, dobrze zapakowane rośliny, niska cena dostawy... jeśli coś Cię zainteresowało, można śmiało zamawiać.
Aniu, uff - Ty też
hosty, które zamawiałam w tym sklepie:
Hosta 'Captain Kirk'
Hosta 'Citation'
Hosta 'Frances Williams'
Hosta 'Blond Elf'
Hosta 'Sum and Substance'
czy to dobry wybór, Romku?
Su, ja (i na pewno wiele osób z FO) kupowałam u Starkla kilka róż... bardzo ładne sadzonki, świetny kontakt ze sprzedawca, dobrze zapakowane rośliny, niska cena dostawy... jeśli coś Cię zainteresowało, można śmiało zamawiać.
Aniu, uff - Ty też

Aga, Frances Wiliams posadź zdecydowanie do cienia, przypala się okrutnie. Rośnie powoli i dopiero po paru latach przyspiesza, wtedy jest naprawdę piękna. S&S znosi spokojnie dużo słońca i pięknie się rozrasta. 'Blond Elf' to maleństwo.
Mają sporo ciekawych odmian, sadzonki głównie młode. Kupiłem raz też tam trochę roślin, w hostach mieli kiedyś kilka pomyłek. Otrzymałem np. jednokolorową Barbarę Ann. Generalnie z tego zakupu byłem zadowolony.
Mają sporo ciekawych odmian, sadzonki głównie młode. Kupiłem raz też tam trochę roślin, w hostach mieli kiedyś kilka pomyłek. Otrzymałem np. jednokolorową Barbarę Ann. Generalnie z tego zakupu byłem zadowolony.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Romku, ogromne dzięki za wskazówki - jesteś w końcu hostowym guru 
powiedz proszę, czy któraś z zamówionych odmian nadaje się do skrzyni, posadzona w towarzystwie mini iglaków? strona wschodnia...

powiedz proszę, czy któraś z zamówionych odmian nadaje się do skrzyni, posadzona w towarzystwie mini iglaków? strona wschodnia...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja też
, kilka dni temu 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, ja zamówiłam 11 host,ale jakoś żadną z twoich, u Podstolca Marka, chwalą tu na forum,średnio po 4,50 za sadzonkę,niektóre nowsze po 6 zł.A ty po ile płaciłaś?
- ewamaj66
U mnie zawieja i zamieć śnieżna
Biało, zimno i smutno. Zima na całego, oby krótko 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Do mnie też doszła już zima, ale na razie dość spokojnie jest. A przy okazji tematu - gdzie jest ten wątek z polecanymi sprzedawcami, bo nie mogę znaleźć?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
Wtrącę się, bo wiem
Był, ale nie ma i nie będzie, bo niektórzy sprzedawcy czuli się ostro urażeni niepochlebnymi opiniami. Straszyli szukaniem sprawiedliwości za niesłuszne przecież opinie negatywne (
) i wątek zlikwidowano, żeby nie powodował zadrażnień. Jakoś sprzedawcy wychwalani nie mieli problemów z istnieniem tego wątku