Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

I że mnie jeszcze tu nie było :roll: ?
Piękne lilie, róże, ogólnie kolorowo w Twoim ogrodzie. Przejrzałam cały wąteczek i ładne domowe również ujrzałam. ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, wyobraź sobie, że jakiś czas temu gdzieś w rejonie Kalisza też odnotowano podobne trzęsienie. Wcześniej były też małe trąby powietrzne nawet w samym Kaliszu. Zaczynam się czuć, jakbym mieszkała w Los Angeles czy San Francisco. Szkoda, że palmy na ulicach nie rosną. :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zeniu, przepiękna ta rabatka żurawkowa. Taka jakaś wesoła, optymistyczna.
Powiedz mi kochana jedną rzecz. Pierwsza fotka twojego wątku. To chyba jakiś dzwonek. Wczoraj miałam to w ręku w Kauflandzie. Strasznie to fajne. Co z tym później zrobiłaś? Przetrwało? W jakim miesiącu to kupiłaś lub dostałaś?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o na tym ostatnim zdjęciu gdzie widać pień drzewa - jest takie zielone... z fajnymi liśćmi jak u trzykrotki - co to? :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

A mnie najbardziej podoba się lilia pomarańczowa, czy to tygrysia :?:
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

wando, zdaje się, ze dzwonek (campanula) Zeni zmarniał po jakimś czasie, zresztą podobnie jak mój. Ona o swoim napisze na pewno więcej, ale mój wyglądał ładnie może ze dwa tygodnie, a potem było coraz gorzej. :( Ostatecznie obcięłam górę i wysadziłam do skrzyni na balkon, może na wiosnę odżyje. :wink:
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Juki posadziłaś z liliowcami czy to jakaś trawa ? Podoba mi się ten pomysł i chętnie go sobie przywłaszczę :twisted: Lubię wesołe kolory w ogrodzie ale jak coś kupuję to nie wiedzieć czemu wychodzi mi na biało-fioletowo ;:224 :;230 Klątwa jakaś ? :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Też mi się podobają juki z liliowcami i do tego jeszcze kwitnące juki .. U mnie coś nie chcą kwitnąć ,może kiedyś ale i tak ich trzymam bo mają ładnie liście .. Okrąg z żurawkami też ładnie wygląda . czekam jak zarośnie ci tak że nawet kamieni nie będzie widać . Stwierdziłam ż na podwórku przed oknem też dosadzę żurawek bo teraz jst szaro a na twojej rabatce kolorowo ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Pooglądałam wspomnieniowe fotki - śliczne tulipany, lilie, żurawki ... ale wiesz co mnie zachwyciło :D .... szczypiorek ;:63 piękny muszę na wiosnę przenieść część jako towarzystwo dla róż, gdzieś czytałam, że im dobrze robi szczypiorek ... nie posiekany :;230
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu rabatka żórawkowa śliczna, figę dziś przesadziłam miała za mokro a ziemia była ciepła chyba przez okno balkonowe od słońca się nagrzała figi lubią ciepło i nie wiem czy ją przestawić czy zostawić
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU....zbliża się zima do nas.....wstałam :roll: :roll: a tu na biało.....tylko 0 stop. dobrze nie wróży na kulig :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Stokrotko...dzięki za odwiedziny i pochwały, choć z tych domowych nie wiele już zostało. :win
rapunzel pisze: Zaczynam się czuć, jakbym mieszkała w Los Angeles czy San Francisco. Szkoda, że palmy na ulicach nie rosną. :;230

Jagódko, przy takich anomaliach pogodowych, zmianie klimatu..kto wie czy za jakiś czas i palm się nie doczekamy. :;230

Wandziu..ja już po raz któryś ten dzwonek kupiłam. Tak ot..aby w domu coś kolorowego kwitnącego cieszyło. Raz kupiłam na przedwiośniu, potem trafił na działeczkę i został przez zimę. O dziwo przezimował, niestety tylko tą jedną zimę. Potem były jeszcze dwa, niestety żadnemu się nie udało. ;:14

Aguś..nie wiem dokładnie o co idzie. ;:7 . Pod drzewem rosną trawki, żurawki i młode sadzonki bluszczyku.. ;:108

Lidko..tak to lilia tygrysia a dokładniej Lilia Henry'ego.

Gosiu..tak na tej rabatce rosną juki z liliowcami. ;:108 . Na jesień troszkę się ta rabatka zmieniła tzn byłam zmuszona wykopać część tych starszych odmian liliowców aby zrobić miejsce na nowsze odmiany. :;230 . Co do kolorków nie wiem dlaczego ..prawie zero fioletu, a bardzo bym chciała. ;:224

Janinko...to prawda, nawet zimą żurawki wyglądają ładnie. Dlatego czekam aby moje się troszkę rozrosły, także porozsadzam je w jeszcze inne miejsca. :heja

Jolu..a nie mówiłam że szczypiorek ma ładne kwiatki. :;230 . Mnie tam się podobają, czekam jeszcze na kwiatki czosnku zwykłego. Także powsadzałam w dziury od nornic. Tak że przyjemne z pożytecznym.

Zosiu...ciekawe jak twoja figa. Czy nie powinna przejść okresu spoczynku zimowego..to wtedy w chłodniejszym. Niestety nie miałam i to tylko takie moje gdybanie. ;:224

Krysiu...u mnie także biało i cały dzień na - 2. Nawet się troszkę cieszę. Co prawda zimy nie lubię, ale jakoś jaśniej się zrobiło i czyściej. :;230 . Dobrze że parę dni temu byłam na działce..dosłownie na parę minut. Udało mi się sfocić ciemierniki, podrzucić żarełka nornicom aby z głodu nie zdech... ;:170

Obrazek

Obrazek

Wspominajki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Zeniu śliczne wspominki pokazałaś i teraźniejsze ciemierniki ;:138 U mnie wieje,jak nie wiem co.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU....ciemierniki latosie :;230 :;230 ładnie zakwitły, u mnie w pączkach stoją i ani im się śni spojrzeć na mnie.....a pogoda podobna i u mnie też jaśniej, choć śniegu na lekarstwo bym nie uzbierała.....

Twoje kwitnące nastrajają wiosennie ;:108 ;:108
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

A na co... fioletowe ;:224
Zeniu Ismenę białą masz pierwszy rok czy dłużej ? Ja mam żółtą co prawda w zeszłym roku kupiłam białą ale niestety była chyba czymś porażona bo padła zanim wypuściła liście . Już się nią dzieliłam ale znalazła by się jedna cebulka na wymianę :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”