Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Alu za miłe przyjęcie :D

Cudowne róże kupiłaś! Ja tez jadę do szkółki w piątek po moje zamówione różyczki i nie mogę się doczekać kiedy zakwitną. Zaglądnij do mojego ogródka :) Mało zdjęć, jest w ciągłej przebudowie, a zdjęcia niestety dopiero w tym roku zaczęłam robić.
Pozdrowienia dla Bobika od moich "dziewczynek". Pozwolę sobie wkleić ich zdjęcie do Twojego wątku, żeby Bobik wiedział jakie dziewczyny go pozdrawiają :)
Obrazek

Ruda Daisy, pięciolatka, czarna Axa ma 10 miesięcy, obie miniaturki :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Hmm, jaskółka, ani nawet bocian jeszcze wiosny nie czyni, ale daje nadzieję ;)
Bobiczka znalazłam bez trudu, choć tylko kawałeczek go widać :D Ależ on zabawnie wygląda z tymi wielkimi psami! :lol:
Róże niezwykłe znów kupiłas. Widzę Sissi - dzięki Hani wiem, ze to jest Mainzer Fastnacht ! ;:49
Ta obok wygląda fantastycznie! Szkoda, ze trzeba jeszcze tyle czekać, aż zakwitną u Ciebie.
A te dwie pierwsze, to są może angielskie? Prześliczne!
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Tak sobie myślałam, że to się nie skończy :D. Cudne róże, zanim do nas przyjdzie wiosna...

:shock: Właśnie, kiedy to pisałam, uświadomiłam sobie, że pierwszy bocian, jakiego widziałam w tym roku to właśnie ten, no i w locie, czyli szczęśliwy rok się zapowiada, bo przecież nigdzie nie jest powiedziane, że mam go zobaczyć "na żywo".

...zanim do nas przyjdzie wiosna... i lato to będziemy już u ciebie Alu oglądały pięknie kwitnące róże. Śliczne zakupy.
A Bobik to gustuje hmm..w dużych dziewczynach :D
Edyta
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aluniu :wit . Złożyłam zaległą wizytę i pozwolisz, że .. przemilczę temat róż :lol: :lol: , chyba już się pogubiłam
w tym różanym szaleństwie ;:83 . Ale za to latem będę ochać i achać .

Ładny lowelas z tego Bobiczka :shock: . Wszystkie panienki obcałowuje .. dobrze, że czarny konkurent był wyrozumiały, bo waga piórkowa z ciężką, nie miałaby szans ;:1 . Przesyłam obowiązkowe mizianko :lol:

Ale, żeby pierwszego, polskiego boćka oglądać via Francja - to jest niesamowite !!!! Ciekawe kiedy ujrzę go u nas ?

Dużo ciepełka , słoneczka i sił do sadzenia róż (i nie tylko) ;:3 ;:97
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Aniu - ja już boćka widdziałem - siedział biedak na zaśnieżonym gnieździe - szkoda że nie miałem aparatu..
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie! :wit

Monisiu, gratulacje! Obrazek Nie było łatwo! :lol:

Ewuniu, Bobik puszcza oczko do Twoich dziewczynek Obrazek a ja zaraz do Ciebie biegnę... ;:65

Kociaczku
, miło mi, że z łatwością znalazłaś Bobika, ale wcale się tym nie zdziwiłam... To to Twoje "ciocine serce" tak łatwo go zlokalizowało... ;:97
Zdjęcia są jak zwykle nieco przekłamane. Nie mam pewności, jak będą wyglądać te róże w rzeczywistości... Ta obok Sisssi, Pas de deux , ma mieć żółtopomarańczowe pąki, które po rozwinięciu w kwiat, stają się białe... Te dwie pierwsze, nie są angielskie. Chartreuse de Parme, jest różą Delbard, poleciła mi ją sprzedawczyni, twierdząc, że ma taką, jest piękna, zdrowa i pachnie jak fiołki ... :D Ta żółta, Joëlle Marouani to rowniez róża francuska. Ona również ma mieć piękny zapach... Zobaczymy... :D

Edytko, Bobik istotnie gustuje w dużych dziewczynkach, ale trzeba tez przyznać, ze wielu małych nie zna... :lol: :lol: :lol: Ja już się chyba na te róże nie doczekam... i na ich zapach... :D :D :D

Aneczko,
witaj! W ostatniej chwili zauważyłam Twój post, tuz przed nadaniem mojego! Zaraz pobiegnę miziać Bobika! On już o Ciebie pytał... :roll: :D Konkurent go jakoś nie zauważa :D , więc nie ma problemu...
Dumna jestem, że mogłam jako pierwsza pokazać Wam Polskiego boćka... Tym bardziej w locie, czyli, jak to już zauważyła Edytka- dobry znak! ;:215

A na zakończenie, popatrzcie jakie ciekawe róże...

1. Hocus Pocus
2. Abracadabra
3. Simsalabim

No i zła wiadomość... :cry: Są to tzw. róże kwiaciarzy, czyli nie można kupić krzaczków do ogródka, a jedynie w kwiaciarni, jako róże cięte... (chyba, że się uda ukorzenić...)

Dziękuję za odwiedziny!
Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ahoj, Karolku! Może w przyszłości będziesz miał więcej szczęścia... Obrazek
aneczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2008, o 17:57

Pozdrowionka

Post »

Witam jestem zachwycona twoim ogrodem jest piękny tyle bylin i kompozycja :!: :!: :!: powrotu do zdrowia Aneczka-moje hobby :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Obejrzałam Twoje róże Alu są prześliczne ,chciałam Ci powiedzieć ,że już widziałam u nas na allegro różę abrakadabra ,myślę że to ta sama, albo bardzo podobna ,w każdym bądż razie jest ładna ---ciekawe czy pachnie :?: :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bobiczka szybko znalazłam, bo szukałam czegos małego, burawego, przy którym serce żywiej pika ;) ;:97
Jak piszesz Alutka o tych zapachach, to aż mnie skręca! Ciekawa jestem, jakich ja się zapachów w tym roku dochowam, a powinnam sie dochować kilku "znamienitych" ;:87
Tak tęsknię do zapachów lata, a tu śnieg sypie :?
Twoja Sisssi to jakaś kolejna modyfikacja, ale przeciez kwiaty ma lila, nie białe? :shock:
Zobaczymy, co pokaże w Twoim ogrodzie :D

Jak zwykle - mizianko dla Bobiczka! Niech wie maleństwo, ze ciocia o nim pamięta ;)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aneczko, dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie i za miłe słowa! :D

Bogusiu, jeśli to była naprawdę Abracadabra, to nie pachnie. Trudno mi jednak uwierzyć, żeby któraś z tych róż była w sprzedaży gdyż, tak jak mówiłam, są sprzedawane tylko jako róże cięte. W dodatku są dosyć drogie! Podczas gdy duży bukiet róż kosztuje kilka €, Hocus Pocus kupiłam 2 lata temu, po 2€ za sztukę! Kwiaty są raczej małe a łodyżki cienkie i nie bardzo długie... Nie pachną, ale są jak malowane... (kwiaty jak aksamit...) :D

Izuniu
, Czyli miałam rację! :D To Ciocine serce, tak łatwo Bobika zlokalizowało! Dziękuje za mizianko i przesyła "merdanko" :lol: :lol: :lol:
A z Sissi, to źle się zrozumiałyśmy... :roll: Sissi, jest naturalnie lila (chociaż jaka wyrośnie u mnie to zobaczymy... :?: :D ), Ja miałam na myśli, tą obok Sissi, czyli Pas de deux. :D

:wit
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Fleur 78 pisze:

A na zakończenie, popatrzcie jakie ciekawe róże...

1. Hocus Pocus
2. Abracadabra
3. Simsalabim

No i zła wiadomość... :cry: Są to tzw. róże kwiaciarzy, czyli nie można kupić krzaczków do ogródka, a jedynie w kwiaciarni, jako róże cięte... (chyba, że się uda ukorzenić...)
Pamiętam, że w ubiegłym roku podobne ciapkowane róże pokazywała Nela w swoim ogródku . Nawet podejrzewałam,
że to właśnie Hokus-Pokus (?) . Zerkniej, Alu w wolnej chwili ... czy są faktycznie podobne do tych, które polecasz?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=432
(od postu z 28.07.07)

Pytałam już o nie w kilku szkółkach, ale niestety .. nawet nie za bardzo wiedzą o czym mowa :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fleur 78 pisze:[
A z Sissi, to źle się zrozumiałyśmy... :roll: Sissi, jest naturalnie lila (chociaż jaka wyrośnie u mnie to zobaczymy... :?: :D ), Ja miałam na myśli, tą obok Sissi, czyli Pas de deux. :D

:wit
Alutka, to ja źle przeczytałam :oops: Pas de deux zreczywiście jest prawie biała (dla mnie troche żółtawa - ale bardzo ładna! )
Będę czekać teraz na Twoje relacje fotograficzne z kwitnienia i słowne - dotyczące zapachów :D

Bobiczkowi podziękuj za merdanko! ;) :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rzeczywiście bardzo podobna, Aniu! Podobnych do tej pierwszej "ciapowatej", znam sporo (sama mam 3 podobne), ale hocus pocus i jej "siostrzyczki", zdecydowanie różnią się od reszty. Będę musiała zapytać Nelę, czy pachnie i czy jest mała. Jeśli to naprawdę hocus pocus (lub abracadaba), to przypuszczalnie są rozmnażane i sprzedawane nielegalnie... :wink: No cóż, może trafię znowu wkrótce na cięte... ;:198 ;:228 ;:168
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Koteczko, a czy widziałaś Pas de deux na żywo, czy tylko w/g zdjęć tak mówisz? :roll:

(Bobiczek przesyła jeszcze jedno merdanko! :lol: )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”