W cieniu brzozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu brzozy

Post »

Oj, dajcie spokój, już teraz się czuje, że dzień jest dłuższy - jak wychodzę z pracy o 15.30, to już nie jest całkiem ciemno!
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu masz rację, dzisiejszy dzień trwał 8 godz. i 9 min. i był dłuższy od najkrótszego dnia w roku o 16 min. Do wiosny coraz bliżej :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Halinko ;:167 do wiosny coraz bliżej, a mnie coraz bardziej lenistwo ogarnia :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny , niech ta wiosna już przyjdzie , bo ,,mięsień piwny '' przyrasta. :;230 :;230
Do wiosny 71 dni zostało :tan :tan
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

tade k pisze: Do wiosny 71 dni zostało :tan :tan
I to jest bardzo dobra wiadomość :tan
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, Tadku, Zosiu do wiosny pozostało aż 71 dni, a mnie już łapki świerzbią aby jechać na działkę i coś robić. Tylko co :?: Bielenie drzewek odkłada się nadal w czasie bo pogoda brzydka. Na sianie rozsady w domu też jeszcze za wcześnie :(
A Wy co planujecie robić do wiosny :?:

... tęskno mi za błękitnym niebem i dlatego dzisiaj w kolorze blue...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę miłego dnia i dużo ;:3
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
SoniaM
100p
100p
Od: 3 paź 2011, o 19:32

Post »

no ja właśnie nie wiem co robić do wiosny,oglądam sobie nasiona i rośliny,coś planuję,i tak bez sensu się napalam a za oknem paskudnie.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja już kupiłam trochę nasionek. Chyba dzisiaj znowu odwiedzę sklepy ogrodnicze i może jeszcze coś dokupię :)
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Halinko, chyba wszyscy już tęsknimy za wiosną pomimo, że nie ma mrozów i tak ciężko cokolwiek w tej chwili robić, bo wciąż mokro i wietrzno, ja też miałam w planie malowanie drzewek, ale jak na razie się nie da, bo by zmyło. Sonia ma rację pogoda pakudna, gdyby choć troszeczkę słońce zaświeciło mogłabym malować płotki, a mój M mógłby zrobić mi pergolę, a tak nic nie idzie zaplanować, straszna nuda.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, ten zastój mnie męczy :( .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Wreszcie znalazłam chwilkę czasu i pochodziłam sobie po twoim ogródku - widzę w sam raz żeby poprawić Ci humor - wiosna już za 71 - ta kalendarzowa, ale przecież do ogrodów zawsze przychodzi wcześniej... lada moment i znowu będzie kolorowo i pachnąco :heja
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Głowa pęka od wiedzy, jaką tu posiadłam nadrabiając zaległości forumowe!Zastój i mnie dobija,nie mam nawet nasionek jeszcze,żeby posiać... :cry:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu witaj w moim ogródku. Do wiosny pozostało niestety aż 71 dni. Za oknem temperatura dodatnia, ziemia niezamarznięta a mnie skręca, bo chciałabym już coś robić w ziemi a nie wiem co :( . W głowie mam tyle planów, zeszyt zakupowy pęka w szwach... Wiosno przybywaj :!:

Mireczko może coś Ci się przyda z informacji, które zawarte są w moim wątku. W marketach i sklepach ogrodniczych pojawiły się już nasiona. Ja już trochę nabyłam ale jeszcze dokupię lobelię jednoroczną i może coś jeszcze.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
SoniaM
100p
100p
Od: 3 paź 2011, o 19:32

Post »

ja planuję zakup mieczyków i dalii.To kwiaty z ogrodu mojej babci.Postanowiłam że będą rosły w metalowych kociołkach,takich w jakich kiedyś gotowano bieliznę.Trochę mnie dobijają ceny tych bulw,ale cóż poradzę.Ach i jeszcze malwy.
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

hala67 pisze: Za oknem temperatura dodatnia, ziemia niezamarznięta a mnie skręca, bo chciałabym już coś robić w ziemi a nie wiem co :( . W głowie mam tyle planów, zeszyt zakupowy pęka w szwach... Wiosno przybywaj :!:
W marketach i sklepach ogrodniczych pojawiły się już nasiona.
A ja mam inny problem. Zeszytu zakupowego jeszcze nie założyłam, choć cały czas o nim myślę. No nie mam jakoś czasu tak sobie spokojnie usiąść. :roll:
Ogrodu praktycznie nie mam, więc teraz póki ziemia nie jest zamarznięta miałabym mnóstwo pracy, tyle że nie mieszkam tam, gdzie jest mój ogródek, a poza tym dla mnie na prace w ogrodzie trochę za zimno. :shock:
Można by planować chociaż prace, ale tyle mam czasu, co na forum sobie zerknę. Dobre i to. A właściwie bardzo dobre. :wit
No i jak byłam w sklepie ogrodniczym w zeszłym tygodniu to półki świeciły pustkami a w OBI wcale jeszcze nie było nasion. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”