W cieniu brzozy
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W cieniu brzozy
Oj, dajcie spokój, już teraz się czuje, że dzień jest dłuższy - jak wychodzę z pracy o 15.30, to już nie jest całkiem ciemno!
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu masz rację, dzisiejszy dzień trwał 8 godz. i 9 min. i był dłuższy od najkrótszego dnia w roku o 16 min. Do wiosny coraz bliżej
.

Pozdrawiam Hala
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Halinko
do wiosny coraz bliżej, a mnie coraz bardziej lenistwo ogarnia 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny , niech ta wiosna już przyjdzie , bo ,,mięsień piwny '' przyrasta.
Do wiosny 71 dni zostało

Do wiosny 71 dni zostało

- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
I to jest bardzo dobra wiadomośćtade k pisze: Do wiosny 71 dni zostało![]()

- hala67
Halinko, Tadku, Zosiu do wiosny pozostało aż 71 dni, a mnie już łapki świerzbią aby jechać na działkę i coś robić. Tylko co
Bielenie drzewek odkłada się nadal w czasie bo pogoda brzydka. Na sianie rozsady w domu też jeszcze za wcześnie
A Wy co planujecie robić do wiosny
... tęskno mi za błękitnym niebem i dlatego dzisiaj w kolorze blue...

Życzę miłego dnia i dużo

A Wy co planujecie robić do wiosny

... tęskno mi za błękitnym niebem i dlatego dzisiaj w kolorze blue...

Życzę miłego dnia i dużo

Pozdrawiam Hala
no ja właśnie nie wiem co robić do wiosny,oglądam sobie nasiona i rośliny,coś planuję,i tak bez sensu się napalam a za oknem paskudnie.
- hala67
Soniu ja już kupiłam trochę nasionek. Chyba dzisiaj znowu odwiedzę sklepy ogrodnicze i może jeszcze coś dokupię 

Pozdrawiam Hala
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Halinko, chyba wszyscy już tęsknimy za wiosną pomimo, że nie ma mrozów i tak ciężko cokolwiek w tej chwili robić, bo wciąż mokro i wietrzno, ja też miałam w planie malowanie drzewek, ale jak na razie się nie da, bo by zmyło. Sonia ma rację pogoda pakudna, gdyby choć troszeczkę słońce zaświeciło mogłabym malować płotki, a mój M mógłby zrobić mi pergolę, a tak nic nie idzie zaplanować, straszna nuda.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Wreszcie znalazłam chwilkę czasu i pochodziłam sobie po twoim ogródku - widzę w sam raz żeby poprawić Ci humor - wiosna już za 71 - ta kalendarzowa, ale przecież do ogrodów zawsze przychodzi wcześniej... lada moment i znowu będzie kolorowo i pachnąco 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Głowa pęka od wiedzy, jaką tu posiadłam nadrabiając zaległości forumowe!Zastój i mnie dobija,nie mam nawet nasionek jeszcze,żeby posiać... 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- hala67
Jagusiu witaj w moim ogródku. Do wiosny pozostało niestety aż 71 dni. Za oknem temperatura dodatnia, ziemia niezamarznięta a mnie skręca, bo chciałabym już coś robić w ziemi a nie wiem co
. W głowie mam tyle planów, zeszyt zakupowy pęka w szwach... Wiosno przybywaj 
Mireczko może coś Ci się przyda z informacji, które zawarte są w moim wątku. W marketach i sklepach ogrodniczych pojawiły się już nasiona. Ja już trochę nabyłam ale jeszcze dokupię lobelię jednoroczną i może coś jeszcze.

Mireczko może coś Ci się przyda z informacji, które zawarte są w moim wątku. W marketach i sklepach ogrodniczych pojawiły się już nasiona. Ja już trochę nabyłam ale jeszcze dokupię lobelię jednoroczną i może coś jeszcze.
Pozdrawiam Hala
ja planuję zakup mieczyków i dalii.To kwiaty z ogrodu mojej babci.Postanowiłam że będą rosły w metalowych kociołkach,takich w jakich kiedyś gotowano bieliznę.Trochę mnie dobijają ceny tych bulw,ale cóż poradzę.Ach i jeszcze malwy.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
A ja mam inny problem. Zeszytu zakupowego jeszcze nie założyłam, choć cały czas o nim myślę. No nie mam jakoś czasu tak sobie spokojnie usiąść.hala67 pisze: Za oknem temperatura dodatnia, ziemia niezamarznięta a mnie skręca, bo chciałabym już coś robić w ziemi a nie wiem co. W głowie mam tyle planów, zeszyt zakupowy pęka w szwach... Wiosno przybywaj
W marketach i sklepach ogrodniczych pojawiły się już nasiona.

Ogrodu praktycznie nie mam, więc teraz póki ziemia nie jest zamarznięta miałabym mnóstwo pracy, tyle że nie mieszkam tam, gdzie jest mój ogródek, a poza tym dla mnie na prace w ogrodzie trochę za zimno.

Można by planować chociaż prace, ale tyle mam czasu, co na forum sobie zerknę. Dobre i to. A właściwie bardzo dobre.

No i jak byłam w sklepie ogrodniczym w zeszłym tygodniu to półki świeciły pustkami a w OBI wcale jeszcze nie było nasion.