Jak to z moim ogrodem było...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jak to z moim ogrodem było...

Post »

Masz rację, ja nigdy przy niczym nie ścinam uschniętych badyli, choć szpecą bardzo. Przyroda jednak sama wie, jak chronić się przed mrozem. ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Liliowiec w takim kolorze też mam...bardzo szybko się rozrasta...na jesieni rozsadziłam, teraz jest dwie kępy obok siebie. Liczę że jak zakwitnie to będzie ładna żółta plama...z tyłu posadzone są czerwone pysznogłówki, niech te dwa kolory przyciągają wzrok :P
Masz jeszcze jakieś inne kolory liliowca :?: ten na fotce miał chyba bardzo dużo pączków ;:63 ładny jest ;:3
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak na tę porę roku to masz jeszcze bardzo ładnie w ogródku. Życzę powodzenia w urzędowych sprawach. :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochane. Pora odświeżyć mój wątek :)
Pogoda iście wiosenna. Temperatura ok.7-8 stopni. Przyroda "głupieje". Drzewka pączkują, roślinki puszczaja nowe liscie i kwiaty, wychodzą cebulowe... Gdyby to był marzec cieszyłabym się bardzo. Ale początkiem stycznia takie anomalie raczej nic dobrzego nie wróży...

Fotka balkonowa. Za każdym razem gdy idę do ogrodu zapominam o aparacie ;:223

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe spoko kochana, jak ja ide na działkę to zawsze chce porobić zdjęcia ale nie mam aparaty a potem jak wychodzę i jestem już poza to sobie przypominam, że przecież mam komórkę a w niej mam aparat - to dopiero skleroza :;230

no pogoda wiosenna i mnie wcale też nie cieszy bo jak pomyśle, że jak przyjdzie tfu tfu mróz i to srogi to wszystko pójdzie w cholerę........ ;:223
a dziś na spacerze z moim szkodnikiem - mamą widziałyśmy pączki na porzeczkach i bzie, u kogoś innego wychodziły przebiśniegi zaś ostatnio rodzice widzieli kwitnącą różę - zresztą też ją widziałam :shock:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Dziewczynki róże to i ja widziałam. Jak jutro pójdę na spacer to zrobię jej fotkę, a jest koloru żółtego ;:108
Ja przed wyjazdem do czystolandii poprzykrywałam chryzantemy i moje nowo posadzone róże, a teraz mam wątpliwości, czy aby to im nie zaszkodzi :?: Ja już sama nie wiem co sądzić o tej pogodzie :|
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Oj, co wy się tak martwicie, zamiast cieszyć się piękną ciepłą pogodą. Ja też, tak jak wszyscy, obserwuję w moim ogrodzie przedwiośnie. Tu pączki, tam pączki. Trudno, widać tak ma być. Cóż można na to poradzić? Wychodźmy na spacer, cieszmy się świeżym powietrzem i aby do wiosny Obrazek
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Wandziu masz całkowita racje , nie mamy na to wpływu głowa do góry .
Zimowe okrycie nie zaszkodzi .Cieszmy się zimą , wiosenna pogodą , a jak przyjdzie wiosną mróz będziemy sobie wspólnie radzić .Kto wie może takie zimy już u nas na dobre zagoszczą ;:88
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Moje drogie nie liczcie na to, że srogie zimy będą nas omijać. Raczej nie. Ale ja w ogóle się nie gniewam na tegoroczną choć róże pnące mam w chochołach to jednak przez słomę powietrze się dostaje.
Mariolu Ciekawa jestem czy załatwiłaś swoje zawodowe sprawy?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Mariolka, zajrzałam, co słychać, ale nie widzę na razie nowych wieści :) No nic, przyjdę później.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, Zosiu, Tereniu,Bogusiu, Marto ;:4
Dziękuję, ze do mnie zaglądacie.
Strasznie zakręcona jestem ostatnio... Teoretycznie niby zima mam więcej czasu, ale to tylko teoretycznie. W domu, przy dzieciach ciągle coś czeka jeszcze na zrobienie :)
Spraw urzędowych sie namnaża. Papierek goni papierek, sama nie wiem co Ci urzędnicy robią z tą makulaturą :?: Czasem odechciewa mi się wszystkiego, ale cóż, nie mam za bardzo innego wyjścia jak przebrnać przez to wszystko...

Strasza zimą, ale ja się cieszę, bo jak patrzyłam na te pąki wiosennych kwiatów, pączki na drzewach i krzewach to wcale mi się to nie uśmiechało...

Takie foteczki wkleję, zawsze to raźniej z kwiatowymi widokami:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Hortensja jest śliczna a jak się rozrośnie to :roll:
To jest Pinky Winky ?
Mariolka życzę dużo cierpliwości w sprawach papierkowych.
Aby się powiodło. ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i jestem :)
Marylu, fajnie, że o mnie pamiętasz... :wit
W sumie to nie wiem czy to nie jest Vanily Fresh, ale Pinky też mam i ciągle nie wiem, która jest która ;:14
Tęskno mi już do wiosny. Przedwczoraj pogoda była bardzo wiosenna, a że mnie już w domu nosiło, wzięłam taczki i widły i poszłam dłubać w ogrodzie! W sumie wywiozłam 4 taczki darni, którą zrywam pod nowe nasadzenia wiosenne. No i kontynuowałabym z przyjemnością to dzieło, tyle, ze szybko się zmęczyłam. Postanowiłam resztę odłożyć na jutro, czyli wczoraj, a tu... klops- zima mnie zaskoczyła!!!
Dacie wiarę. 13 stycznia w końcu spadł snieg, który nie stopniał od razu. No i leży. Ba, jest go coraz więcej!!!
Plany mi pokrzyżował! Bo gdyby nie on, pewnie zdzierani darni juz bym zakończyła!
Rzecz dzieje się na tym moim kółeczku w centralnej części ogrodu, tuż koło oczka i tej kamiennej rzeczki, która najpewniej od tej wiosny nie bedzie już rzeczką, ale kolejną rabatką.
Jejku, ale namieszałam, ale chodzi mniej więcej o ten kawałek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Czyli kółko z pierwszego planu bedzie połączone z "kamienną rzeczka", z kółka zrobi się jakby łezka... a co będzie potem- czas pokaze :)
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Mariolu, dlaczego chcesz zlikwidować rzeczkę? Ciekawie wygląda. Gdyby była jeszcze obsadzona kwieciem byłaby imponująca.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku jak to super już teraz wygląda!!!! ;:138 ;:138
nie likwiduj tej rzeczki kamiennej tylko ją czymś obsadź jakimiś pnącymy, płożącymi roślinkami ;:108
bedzie cuuudnie! ;:138 ;:138
a masz już plan co tam posadzisz? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”