Moje kwitnace i zielone .
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwitnace i zielone .
Mój też siedzi w woreczku. Życzę powodzenia 

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale zapomniałam namoczyć w ukorzeniaczu 

Marylko kielichy u eszychnanthusa są początkiem kwitnienia z tych kielichów dopiero wyjdą kwiatuszki. A widzisz w tych kielichach taką kuleczkę? jasną jak sie nie mylę. Ale ty masz tutaj odmianę chyba mona lisa eszychnanthusa?:).
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mmarylo, musi eschynantus czuć się naprawdę świetnie u ciebie, skoro zabiera się do kwitnienia, brawo.
Karolino, mnie nie udało się ukorzenić eschynantusa nawet we wrześniu, ale za twojego trzymam kciuki.

Karolino, mnie nie udało się ukorzenić eschynantusa nawet we wrześniu, ale za twojego trzymam kciuki.

- mmaryla
Dwa kielichy które były od nowości odpadły. Rozerwałam je i jest tam kuleczka. Teraz widzę dużo nowych. Tylko żeby chciały się utrzymać i wypuścić tą drugą część kwiatu 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Tego amarylisa też miałam wczoraj w rękach, ale stwierdziłam, że to by już było za dużo szczęścia na raz
.
Twojemu życzę jak najlepiej, niech zdrowo rośnie
.
Aeschynantusa nigdy nie miałam, więc nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale wygląda ślicznie
.

Twojemu życzę jak najlepiej, niech zdrowo rośnie

Aeschynantusa nigdy nie miałam, więc nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale wygląda ślicznie

- mmaryla
Ja sobie wczoraj pozwoliłam na rozpustę w zakupach cebulek. Tak właśnie robię jak mam strasznego doła i trochę grosza w portfelu. Moja znajoma zaś farbuje włosy w takich przypadkach 

- mmaryla
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Marylko, czasem trzeba sobie pozwolić na taką rozpustę. Ja też jak mam doła to idę na zakupy a do zakupów dorzucam jakieś lepsze słodkości. Mam nadzieję, że Twój dół szybko minie 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No proszę fajny pomysł z tym pędzeniem, a ja trąba do donicy sadzę 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękna cebula hipka, pewnie wnet będziemy podziwiać kwiaty u Ciebie
Aeschynantus wnet powinien wypuścić czerwone kwiatuszki. U mnie jest kilka pączków w podobnej fazie rozwoju, jak Twoje ;)

Aeschynantus wnet powinien wypuścić czerwone kwiatuszki. U mnie jest kilka pączków w podobnej fazie rozwoju, jak Twoje ;)
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Też mam takiego cyprysika i jak do tej pory nic się z nim nie dzieje
Marylko a czy Twój może był upiększany różnymi wynalazkami z okazji świąt 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
oj Marylko jak mnie kusiło na zółtego amarylisa....nie wiem czemu , nigdy go nie miałam...ale sie powstrzymałam 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Świetny pomysł z ta cebulą, trzymasz ją normalnie na parapecie, czy tak jak hiacynty zaciemniasz ?
Ile dałaś za tą cebule Amarylisa i możesz pokazać dołączoną do niego doniczkę (wyczytałam na pudełku, ze była w komplecie)?
Ile dałaś za tą cebule Amarylisa i możesz pokazać dołączoną do niego doniczkę (wyczytałam na pudełku, ze była w komplecie)?
- mmaryla
Witajcie
-trzynastka,pomysł z pędzeniem szczypiorku w zimie,przejęłam po moich rodzicach.zawsze na oknie stały pojemniki po kefirze z dużymi cebulami i dorodnym szczypiorem
-justus27,biedny ten mój _aeschynantus_, dziennie oglądam go kilka razy aby nie przegapić tej doniosłej chwili
-APe , cyprysik nie był niczym pryskany, miał tylko srebrna, świąteczną,materiałową kokardę
-Keetee,Dorotko, skoro nigdy nie miałaś Amarylisa to czas najwyższy go nabyć i nacieszyć swoje oczy pięknym kwitnieniem
-Stokrotkania,Aniu, komplet to cebula, doniczka z miękkiego tworzywa i woreczek kompostu za 7,99

-trzynastka,pomysł z pędzeniem szczypiorku w zimie,przejęłam po moich rodzicach.zawsze na oknie stały pojemniki po kefirze z dużymi cebulami i dorodnym szczypiorem

-justus27,biedny ten mój _aeschynantus_, dziennie oglądam go kilka razy aby nie przegapić tej doniosłej chwili

-APe , cyprysik nie był niczym pryskany, miał tylko srebrna, świąteczną,materiałową kokardę

-Keetee,Dorotko, skoro nigdy nie miałaś Amarylisa to czas najwyższy go nabyć i nacieszyć swoje oczy pięknym kwitnieniem

-Stokrotkania,Aniu, komplet to cebula, doniczka z miękkiego tworzywa i woreczek kompostu za 7,99