Lucynko, wszystkie swoje śliczności wystawiasz? Zastanawiam się nad wystawieniem falków, co o tym sądzisz?zuzulec pisze:Werandę też już szykuję - tzn. jest już wyszykowana, tylko trzeba jeszcze obsadzić doniczki i będzie kolorowo. Storczyki też tam trafią w połowie maja .. ach .. jak ja lubię wiosnę
Moje storczyki - galeria zuzulec
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja w maju moje storczyki wyniosę do szklarni, którą mam na podwórku.gucia pisze:Lucynko, wszystkie swoje śliczności wystawiasz? Zastanawiam się nad wystawieniem falków, co o tym sądzisz?zuzulec pisze:Werandę też już szykuję - tzn. jest już wyszykowana, tylko trzeba jeszcze obsadzić doniczki i będzie kolorowo. Storczyki też tam trafią w połowie maja .. ach .. jak ja lubię wiosnę
Guciu,
w zeszłym roku wystawiłam wszystkie niekwitnące storczyki. Jednak od tamtego czasu przybyło mi troszkę podpiecznych, ale wydaje mi się, że jednak uda mi się wszystkie tam pomieśćić. Ja mam niedużą oszkloną werandę, więc mają tam niczym w szklarni ;) Odpowiadając na Twoje pytanie - wstawiam tam też Falenopsisy ;)
w zeszłym roku wystawiłam wszystkie niekwitnące storczyki. Jednak od tamtego czasu przybyło mi troszkę podpiecznych, ale wydaje mi się, że jednak uda mi się wszystkie tam pomieśćić. Ja mam niedużą oszkloną werandę, więc mają tam niczym w szklarni ;) Odpowiadając na Twoje pytanie - wstawiam tam też Falenopsisy ;)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
można wystawić na dwór, ale ja mam szklarnię, więc wyniosę do szklarni. na podwórku za bardzo nie ma zadaszeń ani niskich drzew... i do tego dym często jest w powietrzu i by im zaszkodził...Fleur 78 pisze:Ostatnio gdzieś wyczytałam, że wszystkie kwiaty, w tym storczyki dobrze jest wystawić na dwór od maja do września! Storczyki zalecają postawić w cieniu drzewa.
Och, parę dni mnie tutaj nie było, a tu tyle odwiedzin. Dla wszystkich kawka -
bądź herbatka - i do dzieła - czas nadrabiać zaległości.
Agatko - fajnie, że wpadłaś. Cudów to żadnych u mnie nie ma .. zmian wielkich też nie, ale faktycznie nowości się pojawiły ;) Ja muszę Ci się przyznać, że też mam nie za dużo czasu aby tutaj wgłębiac sie w wątki, staram się nie zostawać w tyle, ale jest to niemożliwe przy takiej ilości nowych postów. Po prostu trzeba coś odrzucic aby móc coś przeczytać ;)
Alu - dziękuje za odwiedziny ;) Storczyki zawsze można postawić pod jakimś daszkiem ;) - tak sobie wymyśliłam .. ;)
Dorotko - dziękuję za miłe słowa,
Dorotko - Dorciu - werandę mam od zachodniej strony. Szyby są dopiero metr od podłogi, więc w momencie, gdy jest największe słońce, rośliny nie są wyeksponowane, gdyż ocienia je ścianka ;) Wiem, że nie jest to zbyt obrazowy opis, ale któregoś dnia postaram się zamieścić fotkę, aby bylo wiadomo o co chodzi ;)
Idę się położyć, bo niestety jakies przeziębienie i mnie dopadło .. i oprócz dreszczy i uciążliwego kataru pojawił się również stan podgorączkowy

Agatko - fajnie, że wpadłaś. Cudów to żadnych u mnie nie ma .. zmian wielkich też nie, ale faktycznie nowości się pojawiły ;) Ja muszę Ci się przyznać, że też mam nie za dużo czasu aby tutaj wgłębiac sie w wątki, staram się nie zostawać w tyle, ale jest to niemożliwe przy takiej ilości nowych postów. Po prostu trzeba coś odrzucic aby móc coś przeczytać ;)
Alu - dziękuje za odwiedziny ;) Storczyki zawsze można postawić pod jakimś daszkiem ;) - tak sobie wymyśliłam .. ;)
Dorotko - dziękuję za miłe słowa,
Dorotko - Dorciu - werandę mam od zachodniej strony. Szyby są dopiero metr od podłogi, więc w momencie, gdy jest największe słońce, rośliny nie są wyeksponowane, gdyż ocienia je ścianka ;) Wiem, że nie jest to zbyt obrazowy opis, ale któregoś dnia postaram się zamieścić fotkę, aby bylo wiadomo o co chodzi ;)
Idę się położyć, bo niestety jakies przeziębienie i mnie dopadło .. i oprócz dreszczy i uciążliwego kataru pojawił się również stan podgorączkowy