Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Strasznie szkoda koleusa :( . Ja swoje właśnie wczoraj podlałam, bo zaczynały smętnie zwieszać listki. Mam nadzieję, że aż tak do końca się nie obrażą. Co Ci się stało z listkami fiołkowymi? Dlaczego padają? Wracaj już na dobre do domu, bo rośliny najwyraźniej bez Ciebie sobie nie radzą.
Grudnik faktycznie świetnie zakwita. Widzę też tam obok skrętnika - okaz zdrowia ;:108 . Super wygląda :) .
Storczyk bardzo obiecujący - też zaglądam do moich i już nie mogę się doczekać :) .
Kalanchoe chyba nie jest aż tak bardzo wyciągnięte :roll: i ślicznie zakwitło, a ile jeszcze pączków ma ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ojej Iwonka faktycznie ;:144 z fiołkami tak jest - wszyscy myślą, że jak podwiędnięte listki to trzeba podlać ;:223 zresztą kiedyś niejednego tak sama urządziłam ;:224 ;:170
u mnie podczas nieobecności kwiatki podlała 2 razy szfagierka, jak pisałam u Ciebie - w porę wysłałam smsa aby nie podlewała grudników i fiołków oraz skrętników ufff

Wiktoria - ja do fiołkowych listków już chyba nie będę nawet robić podejścia w tym roku :evil: miałam ich chyba ponad 20 a zostało mi od lipca raptem kilka listków, z których nic nie wyrasta oraz same wyglądają mało atrakcyjnie... Jest jeszcze szansa, że przetrwa jeden, bo wypuścił maleństwa i powiększają się... ale wszystko przede mną ;:223 mam szansę ukatrupić...

Jagoda - faktycznie po dłuższej nieobecności człowiek zauważa dopiero, że kwiatki rosną ;:108 mój koleus stojący na północnym parapecie także ma kolorki :shock: raczej nie rośnie, ale i nie zdycha... niestety nie upchnę tam wszystkich które posiadam, więc będzie naturalna selekcja...

Teśka - no faktycznie zleciłaś mi robotę na wiosnę :;230 ale to nic , jak faktycznie zlokalizuję te koleusy gdzie mówisz, to powysyłam wszystkim, którzy będą chcieli ;:108

Wiktoria - kalanchoe wyciągnięte - zobacz na podpórkę "storczykową" - ona podpiera te kalanchoe :;230 niżej też są kwiatki - jak się rozwiną całkiem to obfocę i zobaczysz :wink:
aaaa a ten skrętnik obok to podobno "nerys"... faktycznie tfu tfu wygląda zdrowiutko - nie doczekam się chyba kwiatków...

Tej zimy, nie dość, że nie ma śniegu to jeszcze nie ma słońca, roślinki u mnie przez to cierpią ;:223 nawet storczyk nie wyciągnął się na 50cm a jedynie na jakieś 20 :cry: ale to nic, kwiatki i tak będą :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aga moje storczyki też mają raczej krótkie pędy, mało światła dlatego :) , pięknie na pewno 'krówka' zakwitnie lubię takie ciapate :)
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miodkowa w "Zielonym zakątku" jest dzbanecznik, u którego dzbanki ( z 6 szt) są wielkości prawdziwego dzbanka 0,8 litra :shock: :shock: ;:138 . Dłoń bez problemu wejdzie ;:138 .
Może leć kupić? ;:65 ;:65
Z jeden dzbanek mi odpalisz, będę w nim herbatę zaparzać, oczywiście uprzednio oblepiwszy gliną i wypaliwszy w ogniu :uszy .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Teśka - ale żeś wymyśliła :;230 dzbanecznika jednak nie kupię bo... mi się zwyczajnie nie podoba :|
Ale jak już jesteś zorientowana to może sobie spraw ;:224

Celinko - nie spodziewałam się, że pęd kwiatowy może wyrosnąć taki krótki i pokazać pąki :shock: będzie śmiesznie wyglądać jak zakwitnie :;230 ale co tam - ważne, że będzie czym oczy cieszyć ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kalnchoe jest podobne do grudnika, zawsze mi się myli :oops: no ale grudnika mam od niedawna, a Kalanchoe niestety nie mam. Ciekawa jestem tego krówkowego storczusia. Pędzik się jeszcze może wyciągnąc
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

mniodkowa pisze:Teśka - ale żeś wymyśliła :;230 dzbanecznika jednak nie kupię bo... mi się zwyczajnie nie podoba :|
Ale jak już jesteś zorientowana to może sobie spraw ;:224

Celinko - nie spodziewałam się, że pęd kwiatowy może wyrosnąć taki krótki i pokazać pąki :shock: będzie śmiesznie wyglądać jak zakwitnie :;230 ale co tam - ważne, że będzie czym oczy cieszyć ;:108
zerknij u mnie jakie mam mini pędy ;:108
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Kupiłaś hiacynta ? Jeśli tak to czekam na sesje...
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

u mnie storczyki też mają krótkie pędy, a jeden to w ogóle przebił wszystkie bo wypuścił pęd 10 cio centymetrowy z jednym kwiatkiem :lol: :;230
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
Już dawno mnie u ciebie w gościach nie było :oops:
Nono ale się działo ile kwitnień ;:138
Kwiatuszki ładnie rosną i dobrze się mają oby tak dalej ;:108
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa no nie? Nawiedzasz Forum (jesteś pod moją stałą kontrolą :wink: i nic poza tym nie działasz ;:223 . Szybko wstawiaj , pisz i komentuj. tu emotek wypiętej...). Do mnie też zaleć, to wtedy postaram się wstawić co nowego dostałam na rocznicę ślubu :tan .
Wczoraj Adama Twego widziałam ale nie chciałam go peszyć ;:224 . Za Tobą też oczy wypatrywałam :shock: takie oczy miałam .
Jak tam okna nowe się spisują i kwiatki na nich?
Dzbanecznika też nie chcę, bo skąd wezmę owady? Nie wiem czy wieprzowina lub inne mięso się nadaje, żeby nim karmić dzbanecznika? ;:224
Pozdrawiam cieplutko.

Muszę rzęsy w moim awatarze pomalować? A może lepiej nie malować? O ludy nawet nie zauważyłam,że jestem posiadaczką srebrnej karty :shock:
Aha! Czerwonego hiacynta kupiłam . Odpalam go właśnie pod przykryciem. .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani :wit
Kilka dni mnie nie było, ale to nie przez te zawirowania na naszym FO :wink: tylko zwyczajnie, długi weekend itp z tym związane... podglądałam Wasze parapety, ale nie posiadałam fotek do swego wątku więc i nie wypisywałam aby potem poleciało to w kosmos ;:223 (wczoraj napisałam poemat i mój pracowy komp tak zwariował, ze tylko :twisted: purpurowa się zrobiłam bo pozamykał mi wszystko i dobrze, że ograniczenia admina ma bo by i system wywalił ;:223 )
No więc skoro weszły poprawki do regulaminu, bo oczywiście najpierw nadrobiłam zaległości w lekturze :wink: to znaczy, że mogę TU być sobą :heja i języka za kratami trzymać nie muszę ;:224
Wy także jak macie jakieś uwagi, sugestie itp to piszcie śmiało co tam Wam ślina na klawiature... :;230

Teśka - na kręglach mnie nie było, mam nadzieję, że przez ten wytrzeszcz coś jeszcze dziś widzisz :;230 poszłam z koleżanką na piwko w tym czasie do "Warki", Adam ma zbite żebro po wyjeździe na snowboard :;230 tak więc teraz siedzi i patrzy...

Adaś - no witaj po długiej przerwie - juz myślałam, że Cię tam zasypało, czy co no a że śniegu nie ma to zostało "czy co?"...

Migotka pisze:u mnie storczyki też mają krótkie pędy, a jeden to w ogóle przebił wszystkie bo wypuścił pęd 10 cio centymetrowy z jednym kwiatkiem

o, to się pocieszyłam ;:196 najwidoczniej ten brak słońca tak na nie działa...

Stokrotkania pisze:Kupiłaś hiacynta ? Jeśli tak to czekam na sesje...

jak to przeczytałam we czwartek to pomyślałam "o żesz! ;:223 zapomniałam!"
ale na weekend trafiła mi się wizyta w Biedronce i .... Jak to Teśka powiedziała "Odpalam go właśnie pod przykryciem."

Obrazek

moja mama popatrzyła, popytała i też kupiła... różowego czy jaki to tam był do wyboru...

No to chwilowo tyle, o ile jeszcze ktoś ma chęć tu zaglądać to zapraszam ;:65

;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Kolejna fotka hiacynta w wazonie, normalnie szerzy się to jak zaraza, :;230 ja chyba muszę mojego w lodówce też utrwalić i wstawić. Dobrze, że charakter mamy już offtopowy, bo może jakaś śmietana się załapie na zdjęciu. :wink:
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Wszystkie okazy w surowym stanie utrwalone na fotkach. No to zaczynamy odliczanie do czasu ukazania się ich wonnych kwiatów. Obrazek
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzymam kciuki za Twojego hiacynta ;:108 . Właśnie poleciałam pooglądać moje: wszystkie zaczęły wypuszczać korzonki, ale biały chyba na straty, bo wlazła na niego pleśń :( .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”