Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Witajcie w Nowym Roku... ;:196

Lucynko..dziękuję i nawzajem. Coś mi się wydaje że teraz zaczną się te najbardziej dłużące miesiące do wiosny. :wink: Grudzień szybko przeleciał, przygotowania do świąt itd..nie było czasu myśleć, ale teraz. :roll: Na pocieszenie upraszczam sobie że tylko od stycznie do lutego a od lutego do marca i wiosna. Czyli tylko dwa miesiące... :;230

Jagódko z tulipanami się zgadza..za trzy miesiące powinny te wczesne już kwitnąć. Oczywiście jeśli wiosna nie spłata nam figla i zamiast wiosny nie zacznie się zima.
Jagódko to kwiatek o którym rozmawiałyśmy..chyba to taki sam jak twój. Tak myślę. ;:108

Obrazek

Lidko..dziękuję za życzenia i nawzajem. ;:196 . Co do ciemiernika w domu, mamy ten sam pomysł. W końcu i w kwiaciarniach widziałam rosnące i kwitnące w doniczce. Piszesz późnym latem..myślałam o wiośnie. Ja z tych niecierpliwych... ;:65 .Ziemia w sumie nie zmarznięta, ni to jesień ni to zima. Gdybym tak jeszcze teraz jakiegoś wykopała i do doniczki. Obawiam się jedynie że może mieć już zawiązki pączków i to przesadzanie mu przeszkodzi w kwitnieniu. A ciemierniki nie lubią przesadzania. Szkoda że nie zrobiłam tego jesienią. ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak Zeniu, mój wygląda prawie tak samo, a najzabawniejsze, że wczoraj zauważyłam, że ma jeszcze trzecią póki co dość "chudą" rozetę. Z tej rozety brązowej w środku wyrwałam dwa środkowe liście, bo zaczęły się robić brzydkie. Mam nadzieję, że to powstrzyma ewentualne gnicie czy coś tam.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ZENIU....z Nowym Rokiem zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń......

...o ciemierniku do doniczki tez pomyślę, a może już by było warto na wiosnę wsadzić go w donicę aby nie męczyć go w pełni wzrostu jesienią....pomyśle...

ZENIU....czy TY wiesz o Zjeździe Forumowiczów w Sulejowie, ja się już zapisałam i mam dwa miejsca w samochodzie wolne....może tak razem......a może jeszcze ktoś od Ciebie....będzie chyba miło spotkać się na miejscu.........pomyśl ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj Zeniu czy możesz przyjżeć się mojej fidze i powiedzieć co z nią jest Obrazek Obrazek Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

wspomnienia tulipanowe - przepiekne ;:224
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Tulipanki śliczne ! Takich chyba jeszcze nie mam :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko...coś to Nidularium przestaje mi się podobać. ;:224 . No może gdyby kiedyś zakwitło, ale na to nie liczę. Nie mam tyle szczęścia do kwitnących...no może tylko fiołeczki. Póki miejsce na parapecie jest, to i ono. Gdy zabraknie..pójdzie na klatkę schodową, tam amator się znajdzie.. :;230

Krysiu..dziękuję za życzenia i nawzajem.. ;:196 . Z ciemiernikiem dobrze myślisz, zrobię tak na wiosnę, no chyba że nie wytrzymam i już. ;:7 . W sumie..gdybym wykopała takiego bez pączków, poeksperymentować można. Na temat Zjazdu Forumowiczów odpisałam na PW. :wit

Zosiu..nigdy nie uprawiałam figi, coś z pewnością ją żre. Nie chciała bym ci udzielić złej porady bo marny ze mnie doradca. Najlepiej zapytaj tutaj..tam bardziej doświadczeni doradzą ci nie tylko co dolega twojej fidze, ale także jak to zwalczyć. ;:196 http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=17

Elizo, Gosiu..dziękuję. :D Boję się o swoje cebulowe w tym o tulipanki. Ta bezmroźna zima sprawia że moje nornice harcują po po całej działce. Nic im nie stoi na przeszkodzie..ziemia lekka, nie zamarznięta więc im także lekko dobierać się do czego tylko mają ochotę. Co zajadę na działkę widzę ich bytowanie. ;:223 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój szczypiorek...czyż nie ładnie kwitnie. :;230
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jesteś już druga, której nidularium jakoś nie odpowiada, bo kohleria dopiero co pisała u mnie to samo, u mnie z miejscem też nie za ciekawie, zwłaszcza, że na parapecie wylądowały sansewierie i zamiokulkas, które normalnie stoją na stoliku nocnym, ale teraz stolika nie ma, bo jest tam choinka, więc na parapecie ścisk, poza tym jeszcze są dwie gwiazdy betlejemskie, hiacynt z lidla i doniczka z moimi pędzonymi hiacyntami, którą wstawię, jak ten obecny przekwitnie. Słowem na brak kwaituszków narzekać nie mogę. :;230
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Ja akurat mam w swojej kolekcji te które pokazałaś, i bardzo mi sie one podobaja - zreszta tulipany sa wszystkie ładne :heja
A i ja u siebie widziałam żerowanie nornic, 2 albo 3 razy jak zajeżdzałam do Lubego to cebulki tulipanow i krokusów były na powierzchni ziemi (tylko w miejscu gdzie były posadzone bez koszyczków) a i nawet wytargały je na trawnik, ale norki dwie wyczaiłam i poczestowałam je specjalnym jedzonkiem, i poki co jest cisza, cebulki w ziemi a i dziurek nie widze.

A Ty u siebie tez dziurki od norek widujesz?? jak rozpoznajesz żerowanie tych ;:214

-- 4 sty 2012, o 20:16 --

Obrazek

aaa i powiedz mi co to za roslinka fioletowa z ktorej jest obrzeze zrobione??? jakis goździk to jest?? ładnie to wyglada ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zeniu, masz rację, kwitnący szczypiorek niczym nie ustęouje takiemu na przykład zawciągowi. Kiedyś starałąm się nawet łączyć kwiaty z roslinami uzytkowymi, a nawet wsadzałam na rabtach kwiatowych por. Przyjemnie i pozytecznie było Obrazek
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu dzięki już napisałam ;:196
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witaj w Nowym Roku Zenuś ;:196
Na dworze plucha a u Ciebie kolorowa wiosna i tulipanowe odliczanie.
Mnie czeka jeszcze mnóstwo fasoli do przebrania i planowe leżakowanie od 11.
Zdrówka życzę. ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko..z tego co widzę kwiatków w krótkim czasie przybyło ci sporo. Ja o domowe także już się nie staram..miejsce na parapecie trzymam do działkowych. Już niedługo co niektóre zacznę wybudzać ze snu zimowego, a może jakieś wysieję. ;:224

Elizo...to obrzeże na rabatce to goździk siny. Uwielbiam jego zapach i za to że są takie bezproblemowe. Co do nornic...widuję dziurki, choć nie tylko. Takie coś też spotykam..

Obrazek

Wandziu..u mnie warzywek już prawie zero. Ten szczypiorek to był posadzony razem z czosnkiem w ramach eksperymentu...przed nornicami. Nie był to jakiś fenomenalny sposób na nornice, ale jak to się mawia...tonący brzytwy się chwyta. ;:108

Zosiu..byłam w tym dziale i czytałam. Jestem bardzo ciekawa czy rady pomogą. Koniecznie daj znać. ;:196

Witaj Zytuś
. ;:196 W tym roku to faktycznie anomalia pogodowe. Jesień, wiosna a ostatnio nawet trzęsienie ziemi w okolicy..brak tylko zimy. :;230 . O fasoli myślałam że już zapomniałaś, chyba bardzo dużo jej macie. Czyli na brak pracy nie narzekasz. ;:180 . Ja takie planowe leżakowanie dopiero w maju. ;:108
Dziś żurawkowo.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-jakie wrażenia po trzęsieniu ziemi? Czy masz straty?A poza tym wiele dobrego w 2012!
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że Zenia podobnie jak ja o trzęsieniu dowiedziała się z telewizji. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”