Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

Witajcie Kochani, nie będę obiecywała poprawy bo może mi się nie udać :wink: ale Nowy Rok chciałam przywitać bez zaległości. Bez obietnicy ale z nadzieją :) że zawsze znajdzie się trochę czasu na miłe spotkania na forum
Jest śnieg :tan malutko, ale dobre i to :tan

ibiza- witaj, ja też wybieram pachnące róże, myślę ze potem już będą inne kryteria. Widzę, że masz w stopce informację o zlocie, to może się spotkamy :) Jeszcze się zastanawiam, ale chęci są duże
majka411 - a co Ty myślisz o zlocie? przecież trzeba o tych różach pogadać, wpisuj się na listę :wink:
Edyta1 - słodziutka jesteś, ale mój ogród w rzeczywistości nie jest taki zachwycający, zdjecia trochę oszukują, ma ok 30a, ale stoją dwa budynki, a te zabierają dużo miejsca. No i następna nieścisłość, ogród nie jest w Lublinie, a kilka kilomertrów na zachód.
elsi pisze: I nie myśl sobie Ula, że będziesz miała czas obracać się na tym fotelu, wśród róż,
pewnie tak się nasiedzisz, jak ja na swojej ławeczce :;230
- kubek z kawą w jednej ręce a druga już szuka tego źdźbła, którego tam, pod różą, nie powinno być :roll: .
Elu, to cała prawda, czas do posiedzenia znajduje się tylko jak przyjeżdżają znajomi, nawet jak jest czas to usiedzieć nie można :;230
Jolu, nie podpisałam róż, ale wisz że nie mam dużo do zapamiętania
Gosia07 - nie sadzę już krzewów, nie mam miejsca, ale dzięki ze o mnie pomyślałaś
amba19 - nie mam etykietek w ogrodzie, roślinki mam spisane w folderach ze zdjęciami, ale wiesz ja tylko róż mam sporo :) innych roślin bardzo mało
Wandziu, tyle planów miałam na zimowe wieczory, nie wiem czy chociaż część będzie zrealizowana. Ale co tam, najważniejsze są plany wiosenne, prawda?
100krotka - witaj i zapraszam serdecznie, co do powojników to mam w planie kilka nasadzeń, ciekawa jestem jak Twój będzie wygladał na róży, ja myslałam posadzić przy bzie, bo mam kilka krzaczków i zajmują miejsce a po przekwitnięciu są mało dekoracyjne
ewamaja66 - witaj, mało mam zdjęć, ogród nie jest taki duży, kilka starych drzew zajmuje dużo miejsca, pod drzewami jest sucho, gdy zabraknie mi miejsca pomyslę może o nawadnianiu i będę sadziła pod drzewami, ale to nie będzie szybko, na razie nie mam dużo czasu na ogród. Zapraszam wiosną, obiecuje robić zdjęcia :wink:
migotka1 - witaj, podoba Ci się taki miszmasz? też mi się podoba, może kiedyś cały ogród taki będzie a nie tylko jedna rabata. Piwonie krzewiaste są piękne i mam ochotę na więcej, ale krótkie kwitnienie ostudza moje zapędy
artam - mogą być zimowe zdjęcia? :;230 boje się ze ten trudny czas dopiero przed nami, nie ;:14 nic więcej nie napiszę, miałam myśleć pozytywnie. Widzisz Marta, tak duże zbiory jak moje, zapisywanie trwa i trwa
kasia230481 - witaj, ciągle myslisz że przed nami zima? ja już nie, czekam na wiosnę
Margo2 - Gosiu, ja róże pamiętam, ale zrobiłam spis żeby sobie pokazać ze już ich trochę jest i może wystarczy. Ale nie wystarczy :wink:
Jolu, witaj. Przyjeżdżam pw
ulakonie - hoop odnośnie śniegu?

musiałam pousuwać uśmieszki - reglamentowane

fotki stare ale z tego roku 2011, prawda że ładne miewaliśmy zimy?

Obrazek

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleczko, moje hooop to dotyczyło moich planów kolejnej wizyty w Motyczu :;230
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ulu, 30 arów to mało :shock: ? Stwierdzam, że brakuje mi wyobraźni przestrzennej i chętnie wpraszam się, żeby zobaczyć ogród na żywo :wink: . Lubię ładne rośliny, ale dla mnie największą rolę ma ich kompozycja. Niewiele mam doświadczenia i wiedzy w tym zakresie, ale wciąż oglądam, uczę się i zachwycam ;:106 . Wiele mam planów a mało pomysłów na swój teren, więc wciąż podgadam :;230 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie jeszcze nie było tak biało-i wcale za tym nie tęsknię. Myślę raczej o wiośnie, nowych rabatach i roślinach :D Może w lutym spiszę swoje róże, będę miała trochę więcej czasu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przepiekny ogród ;:180 ,sama sobie się dziwię,że nie zaglądałam tak często tutaj ;:223
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula jedziesz, jak słyszałam :uszy Tak się cieszę ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ula, witaj noworocznie! dawno mnie u Ciebie nie było, ale z dużą przyjemnością obejrzałam ostatnie zdjęcia (nawet te z zimową scenerią) i poczytałam o kolekcji róż - już jest wspaniała i imponująca! kilka z odmian, które wymieniłaś dotrze i do mnie wiosną :)
pozdrawiam Cię serdecznie i idę szukać różanego planu na wiosnę (jest?)...
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ula a ja takie piękne zdjęcie z twojego ogrodu widziałam ;:138 Dlaczego tu tak mało ich ;:14
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Ula szczerze podziwiam twój ogród i ciebie za skromność. Życzę ci pięknego i obfitego we wszystko co dobre Roku.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ja u siebie mam dwie roze oczywiscie były pachnace a pisze "były" bo mi zdziczały i bedzie trzeba je wyrwac, jeszcze nie mialam wtedy wiedzy jak nimi sie zajmować, wiec nic z nimi nie robilam ;:223, ale wiosna jakies na pewno kupie :tan
A na zjazd nie wiem czy pojade, na liste jeszcze sie nie wpisywalam... musze z Lubym to dokladnie przedyskutować bo 3 tyg. po zjeździe jest nasze weselicho, wiec wczesniej musimy zaplanowac jeszcze kawalerskie i panienskie a myslelismy wlasnie o 19 maja, ale pomimo tego jest chetny by jechac, wiec moze cos wymyslimy :tan a i z przyjemnoscia bym sie z Toba spotkala jak i innymi :tan
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

U lawendowych jak latem, tylko powojniki na jałowcach nie kwitną :P .
Nutkajski pendula zawsze mi się podobał, on taki trochę omdlewający, nawet po deszczu :wink: .
To ten sam, który na wcześniejszych fotkach jest pod śniegiem?
Róże nie zamierzają jeszcze gubić liści, mamy taką zimę, jakby irlandzką.
A lawendowe ciasto dobre?
Ja piekę zwykle z zakalcem, wtedy wiadomo, że domowe :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Spotkania się zatem odbywają :uszy pochwalam i bardzo mi szkoda, że przez ostatnie domowe i pracowe obowiązki czasu mi nie starcza na podróże :( Kiedy ten dzień dłuższy się zrobi nareszcie ;:14
Mam nadzieję, że wyjazd ....... szczegółowo obgadany :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

O, niektórzy to mają szczęście. :roll:
Ogród wspaniały Uli jak zawsze. ;:63
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Na pewno wartościowe wrażenia się wyniesie po obejrzeniu Uleczko Twojego ogrodu. Pozazdrościć:)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Ula.
Widzę,że łatwiej mnie znaleźć w ogrodzie Zenka niż tutaj:http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=44153
W zasadzie mało bywam na forum ale z przyjściem zimy to się zmieni jeżeli w ogóle przyjdzie w pełni tego słowa znaczeniu.
Początek roku przyniósł nowe spotkania już sobie wyobrażam co będzie się działo wiosną.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”