Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Gosiu, fajnie, że do mnie zajrzałaś. Różyczek trochę mi się uzbierało. Tak około 50 szt. Miałam na tym poprzestać, ale chyba nie wytrzymam i wiosną znowu coś zakupię.
Przetacznik kwitnie bardzo długo. Można go obciąć po przekwitnięciu i powinien jeszcze raz zakwitnąc.

Agatko, ja też mam takie wrażenie. Nic mi się nie chce. Nawet właśnie myslałam o kawie, bo oczy same mi się zamykają, ale czy potem usnę. Ja kawę piję tylko w razie wielkiego kryzysu sennego.

Agunia, ja u Ciebie, a Ty u mnie :D
Ja też wolę śnieżek od chlapy, ale do tej pory nie mogłam narzekać. Było sucho i w miarę ciepło. Tylko te święta takie ponure i mokre.
Uwielbiam tulipany. Mam ich sporo i co roku dokupuję nowe. Gorzej potem z dosadzaniem nowych roślin. Co chwila natrafiam na cebulki przy kopaniu, ale to nic. Najwyżej zmieniają miejsce zamieszkania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,z tymi cebulkami to chyba każdy tak ma - najczęściej szpadel przecina je na pół i skąd one się tam wzięły?
Też tęsknię za takimi widokami.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, ja nauczona doświadczeniem staram się już bardzo delikatnie najpierw łopatką pierwszą warstwę zdejmować. Potem jak już widzę, żę czysto dopiero idzie szpadel w ruch.
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Margo, ja tez już tęsknię za takimi widoczkami. :D Jeśli chodzi o zakupy przez internet to ja wcale nie tak rzadko, wręcz powiedziałabym, że większość moich roślinek pochodzi, w ten czy inny sposób, z internetu. Oczywiście wolałabym kupować w realu, ale u nas na prowincji taka posucha, ze rosłyby u mnie jedynie tuje Smaragd itp. Druga sprawa, że jak przeliczę koszty dojazdu, czas temu poświęcony i względy organizacyjne (które przy dwójce małych dzieci często są przeważające) to często prościej wychodzi zamówić przez internet. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację. Ja mam większe możliwości organizacyjne. Zakupy w realu łączę najczęściej ze spotkaniami forumkowymi, dlatego nie przeliczam dojazdów na rośliny, bo i tak jadę i tak.
Ale net w tym roku będzie bardziej w użyciu, bo chyba dokupię kilka lilii, róże, trawy a i iglaczkach myślałam.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hm... przypominam, że zgodnie z założeniami na pierwszym miejscu w tym roku mają być kulki....
Goś, uwierzysz, że szukam kulek... na dodatek żółtych... Jakoś tak mi złota na rabata brak...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosia, a na drugim zdjęciu jakiś taki pendulowaty świerczek, dobrze widzę? Coś ładnego z niego wyrośnie...A wiesz, co? :wink:
I u Ciebie kulki w planach? Bardzo piękne plany! A zanim zaczniesz się wiosną rozglądać za trawami, daj mi znać, tak trochę tajemniczo to zabrzmiało, ale będzie pani zadowolona! :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, jak wybierasz się na spotkanie to na kulki namawiam u Mirka, masz go prawie po drodze , ja na pewno wpadnę zobaczyć co ma fajnego. :lol: Przed chwilką go pytałam, w niedzielę też można. :lol:
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

No tak, wszyscy mają kulki po drodze, tylko ja jakoś na końcu świata. :( Nie ma sprawiedliwości na tym świecie! A mi się tak marzy, żeby chociaż do naszej forumowej Marzenki podskoczyć - niby nie tak daleko, bo coś koło 100 km, ale zawsze jakoś tak bliżej przez internet wychodzi. Też kilka kulek mi brakuje...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kupuję przez internet, bo nie wszystko mogę dostać w sklepie u siebie. Brakuje mi przede wszystkim bylin, z krzewami nie ma problemu. Rarytasów też raczej nie nabędę :D Trawę widziałam tylko raz-i oczywiście kupiłam tego Zebrinusa. Potem już nic takiego się nie trafiło.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

A u mnie kulek obecnie dostatek (na choince złote i srebrne :;230 ) Ja też sporo kupuję przez internet, bo zdjęcia bardziej kuszą ... Często jednak po rozpakowaniu paczek jestem zawiedziona. Albo mizerne toto, albo wyrośnie coś innego niż zamawiane, ale po traumie , zamawiam znowu ;:14 Szczególnie jak minie dłuższy czas zimowy. Choć już zaczynam przeglądać strony z lilowcami, a przecież jeszcze zimy nie było ;:14
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Gosiu.I mnie zafascynowała Cler-czy to aby ona.I u mnie też nie ma takich pięknych powycinanych platkow.
Tulipany już przybliżają nam zbliżającą się wiosnę(trzeba zajrzeć do Tosi ile to dni nam zostało :lol: )
Magiczny czas minąl a ja go wcale nie odczulam(podobnie miałam mały szpitsal w domu).Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Moja lista zakupowa też rośnie i też przeglądam stronki w necie za roślinkami. :D
Iga, gdzie to jest: "na kulki namawiam u Mirka, masz go prawie po drodze" ??? A coś innego poza kulkami?
Gosiu, ja też chcę bardzo powiększyć kolekcję lilii i traw. Będę chyba zamawiać od Czechów, jakbyś coś chciała to daj znać. I pozdrowienia i życzenia zdrowia dla M. :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Ewo, u naszego forumowego Mirka. To bardzo blisko naszego zlotu w maju.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=39507
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Gosiu, uświadomcie mnie o jakie kulki chodzi. Słowo kulki stało się bardzo modne. :;230
Szaro i buro na dworze, a na dodatek wieje brrr.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”