Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

na razie jest ona mala..., wiec formowac nie ma co a z tym przesadzeniem pomysle na wiosne, jak i tych wszystkich ktore pokazalam bo w zupelnosci one mi tam nie pasuja, wiec będę musiala je wetkac w inne miejsca:D

A tu zdjecia tulipanow ktore min. powinny zakwitnac w tych 2 tysiakach ktore posadzilam, mialam wiecej zdjec odmian ale mi jakos je wsysło :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rośliny, które dostałaś są o tyle świetne, że nie wymagają wiele opieki, nie przemarzają, długo zdobią. Trzmielina i spod śniegu potrafi ładnie wyglądać. Swoje przesadziłam pod ścianę, mam nadzieję, że zaczną się piąć. Jedna z trzmielin zaczyna wchodzić na jałowiec. Nie wiem, jak ta kolorowa trawa (może hakonechloa) zimuje, ale pozostałe naprawdę wartościowe :D Spośród Twoich tulipanów mam tylko Angelique.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne tulipanki i ładne nowości. :wit Trawka która mniej ci się podoba jest ładna :;230 . Mam ją, jednak ze względu na jej rozłażenie się podziemnymi korzeniami..rośnie w donicy zadołowanej w ziemi. Co do trzmieliny, nie wiesz co masz... ;:108 . To bardzo wdzięczna roślinka. U mnie pnie się po kratce..zresztą nie tylko. W kilku innych miejscach także ją mam. Zobacz. http://imageshack.us/photo/my-images/804/dscn4579.jpg/
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

U mnie trzmieliny pną się po pniach drzew owocowych, a jedna dźwiga się po narożniku ściany i komina. Piękne są, choć może niepozorne, ale eleganckie i co cenne - cieszą zielenią wtedy, gdy wszelkiego koloru, poza bielą i szarością, szczególnie brak.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ewamaj66 no to faktycznie chyba nie doceniam tego co mam :oops: moze z czasem sie do nich pzekonam na wiosne w takim razie przesadze ta trzmieline przy starej papierówce skoro mowisz ze ona sie pnie do góry to zasłoni stare drzewo i moze doda mu wtedy uroku :D Tych zdjec odmian tulipkow okolo 30 powinnam miec ale widze ze ktos sobie wziol na rospałke chyba te zdjecia :twisted: , wiec pozostaje czekac na reszte wiosna jak zaczna kwitnac ;:224 jak pokwitna i oznacze sobie je odmianowo, to w czerwcu jak je wykopie a by Ci sie spodobały jakies to moge sie podzielic :D

Zenia zobaczymy tak naprawde co z nich wyrosnie... bo wiadomo na obrazku sobie moze byc a po zakwitnieciu wiadomo jakie to nie raz niespodzianki wychodza :evil: heheh to jak nie znajde odpowiedniego miejsca dla tej pasiastej trawy to Ci ja wydam :) w sumie dostalam dwie :? chyba ze po zimie cos mi sie poprzestawia w czaszce i dostane olsnienia :;230
A ta trzmielina to ta ciemniejsza kolo tego czarnego słupa??? bo tak słabo widze... czyżby az tak sie ona pieła??? :shock:

Wendy kurrcze kazda z was mowi ze ona sie pnie a ja nawet o tym nie wiedzialam :;230 bo poki co nie widac aby toto sie pieło bo jest za mala... mowie do mnie tak, mowcie... moze sie przekonam bardziej do nich - ciezko tak mi sie przyzwyczaic do takich wynalazków jak ta chocby trzmielina majac w ogrodzie same cebulowe ;:224
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Cudne cebulowe bywają...,
ale zimą śpią a trzmielina odważnie o nadziei wiosny szepce...
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ibizaa pisze:
Zenia
A ta trzmielina to ta ciemniejsza kolo tego czarnego słupa??? bo tak słabo widzę... czyżby az tak sie ona pieła??? :shock:
Tak..to ta. ;:108 Tam rosną dwa gatunki, przycinane od góry corocznie. Gdyby nie to ze trzy m by miały..a jak skutecznie od sąsiadów można się nią oddzielić.. :;230
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Trzmielinkę Elizo bardzo ładną masz :)

A z tulipanków które pokazałaś to mam Shirley, Angeliqe, Purissima i Hollandia-ale z tą Hollandią to się jeszcze waham :) orginalne ułożenie w ogrodzie masz :) pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Eliza ,u mnie rosną trzy gatunki trzmielin -powinnaś zauważyć :;230
Pasiasta trawka to ;turzyca [ carex ciliatomarginata " Treasure Island " lubi wilgoć i półcień,wiosną przytnij - jest poszukiwanym rarytasem ;:14
Zielona igiełkowa to ;kostrzewa miotlasta zwana z racji wyglądu Niedźwiedzim futrem ,może mieć sucho,ale lubi lekki cień.
Oj dziewczyno,cudze chwalicie a swego nie znacie ;:223
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

turzyca poszukiwanym rarytasem? stasia_ogrod mówisz poważnie? A u mnie dużo tego rosło pod siatką, wqrzyłam się i wyplewiłam to wszystko w cholere, bo mi trawy zwykłe chwasty poprzerastały to. I teraz będą tam rosły frezje :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

roots 23 ,szkoda że ją wyrzuciłaś,bo jest na forum wielu poszukujących tej miniaturki ;:132
Awatar użytkownika
Anpio7
500p
500p
Od: 7 lut 2009, o 23:34
Kontakt:

Post »

Wooow konstrukcja pod folię to mi oczy wyszły ... :shock: Jest idealna, imponująca i jaka profesjonalna !!! ;:138
Szacun dla Taty !!! ;:180 Przepiękne plony będą, ach a od marca/kwietnia przed tobą akcja produkcji
rozsad pomidorów i papryczki i innych dobrodziejstw - powodzenia życzę !!!
W przyszłym tygodniu spakuje i wyśle to co obiecała :heja
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Eliza :wit gratuluję złotka ;:77 ;:77 .Szklarnia będzie wypasiona,ale Ci dobrze ;:223 też o takiej marzę.Zakup tulipanków super.Oby do wiosny ;:196 ;:7
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Wendy noo tak cebulowe w lato zachwycaja a takie roslinki jak ta trzmielina o ktorej mowisz pociesza nas przez cay rok...

Zenia a ilez ona ma lat ze taka wielgachna urosła? bo ja to jestem baaardzo niecierpliwa, nie lubie czekac :;230

roots23 A dziekuje, szkoda ze tylko nie ja dostrzegam jej urody :;230 Noo Ty tych odmian tulipkow tez masz troche jak by nie bylo
A nad ułozeniem rabat musielismy z lubym myslec bardzo szybko bo cebulowe czekały na wkopanie, no i wyszło jak wyszło... troche tak "sztywno" bez jakichs zawijańców (ktore bardzo mi sie podobaja), no ale niech juz tak zostanie... w sumie kazda rabatka ma przypisane do siebie dany rodzaj cebulowych, i co roku sa w tych samych miejscach wiec niech i tak juz bedzie.

stasia_ogrod taaa zauwazylam tak jak u siebie, ze nawet nie wiem co mam :;230
A ta trawke jak mam przcinac?? do ziemi czy jak?? jaka ona duza rosnie? rarytasem powiadasz? hmm gdyby nie dawal mi tej trawy kolega taty tylko ktos obcy to stanowczo bym powiedziala "nie, dziekuje" :;230

Noo a to futerko niedźwiedzie bardzo mi sie spodobało, taka fajna kuleczka sie z niej robi (u mnie tez byla, ale ktos ja zdeptal :evil: )
hihih zawsze sie cudze bardziej podoba :;230 ojj chyba musze bardziej dojrzec aby podobały mi sie i takie rosliny :;230
A widzisz... roots23 tez nie dostrzegla w niej uroku i wdzieku :;230 dobrze ze nie jestem sama.

-- 8 gru 2011, o 15:47 --

Anpio7 noo nie powiem, bo dzieło taty tez mi sie podoba ;:224 mam nadzieje ze dobrze bedzie sie sprawowac, jeszcze trzeba ja do konca pomalowac czyms by szybko nie zgnila :D, ale mysle ze i tak lepsza jest metalowa niz z tych rurek plastikowych bo i taka mielismy zakupic.
Tych rozsad juz sie doczekac nie moge a potem.... salateczki itp z wlasnych warzyw.
Aaa w sumie zapomnialam juz o tym, ale będę czekac.

Gosia123A dziekuje za gratulacje, nawet nie wiem kiedy napisalo sie tyle tych postów :) Noo to trzeba wkoncu spelnic te marzenia :tan przycisnac swoja "tania" sile robocza i do dziela :heja noo choc nie powiem tez trochu materiały kosztuja :roll:
A do tej wiosny to juz nogami przebieram i sie doczekac nie moge, aby zobaczyc jak to wszystko pokwitnie :tan
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elcia, ;:196 też gratuluję złotka ;:77 i tej przestronnej szklarni -praca taty nieoceniona,masz w nim sprzymierzeńca ;:138 Ale zaszalejesz wiosną z rozsadami że ho,ho :tan
Turzyca jest niziutka zadarniająca 10-15cm.kwitnie różowo w IV bardzo niepozornie.Po zimie brzydkie listki zetnij przy ziemi .Jak nie dopuścisz do zachwaszczenia trwałymi chwastami to zawsze będzie piękna.Kolega taty wiedział co daje i to nie tanie -zobacz tutaj ;

http://www.bazarek.pl/produkt/610168/ca ... dzonki.htm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”