Rośliny Karoliny :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rośliny Karoliny :-)

Post »

:wit

A tam zaraz się nie masz ręki do fiołków .Jak do tej pory listek żyje to znaczy ,że masz . :;230

Powodzenia z nasionkami .Storczyki są bardzo piękne i też Ciebie namawiam na ich kolekcję , będę miała kolejne do podziwiania . :uszy
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Echeveria ;:224 bardzo wpadła mi w oko.
Pozostałe kwiatki, też zadbane, widać od razu, że masz zieloną rączkę do kwiatów. ;:108
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jatra, to może mi podpowiesz, lepiej fijołka zostawić w wodzie, do momentu aż puści korzonki czy zapchać do ukorzeniacza i do ziemi?
Stokrotkania, dziękuję za dobre słowo, wsparcie mi bardzo potrzebne :wink:
sadam8806
100p
100p
Od: 30 lis 2011, o 00:40

Post »

Na pewno na coś zachorujesz :) Ja przez to forum mam już 6 storczyków a 4 w drodze :) A zaczęło się u mnie niewinnie... Przywiozłem jednego zdychającego storczyka od rodziców...
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie dopadła mnie hojoza.... zamówiłam z alle... oszalałam normalnie.... pokażę Wam jak dostanę ;:138
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolina nie chcę Cię martwić ale...... tacca to raczej w te nasionka nie wierzę !! Sama jestem na nią aż za chętna i nawet wiem gdzie kupić no powiedzmy że tanio i to kwitnącą !! Piękne były zaraz się ;:152 Ale zdążyłam o nich poczytać i poza tym były tam medinille więc wybrałam moją królową !! Poczytałam i u nas na forum i popytałam tych którzy kupili i to za niebotyczne kwoty . Nikt nie przezimował !! Przeczytałam że podobno w Holandii są takie bardziej udomowione ...to nie prawda tam też nikt nie przezimował tacci . Tych co skusili się na nasionka również znam pytałam u znajomej nawet osobiście sprawdzałam i.............. nic nul zero !! No chyba że masz szklarnię i tam doprowadzisz wilgotność otoczenia temperaturę do odpowiedniego stanu to wykiełkują . Ale nawet przeniesione do domu mają zero szans ! Kwiaty tacci są urzekające !!!!!!!! Liście też piękne zgadzam się niestety nie jesteśmy w stanie stworzyć im w domu warunków do przetrwania . Karolino ja widziałam kwitnące tacci po 20 do 35 zł Piękne tacci chinteri = czarny kwiat nietoperz !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
sadam8806
100p
100p

Post »

ja właśnie myślałem nad tą rośliną, tylko ja mam mała przewagę która nazywa się terrarium plus do kiełkowania in vitro. Jakoś dalej boję się tej rośliny, nie lubię tracić moich podopiecznych ;)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sadam ja też nie dlatego dalej tylko o niej myślę !!!! Terrarium mmmm no fakt tam stworzysz jej warunki temperatura wilgoć ... Ja gdybym miała takie cudo to bym się skusiła !!! Niestety nie mam !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu, ja wiem o tych nasionkach ;:14 A raczej poczytałam o nich dopiero po kupnie ;) Dużo nie zapłaciłam, najwyżej 3zł z groszami to nie będę sobie pluć w brodę ;)
Widziałam też kłącza, za 20zł. Na Twoją medinillę też się napaliłam ;:152
Sadam, zastanów się dobrze.......... całe forum patrzyłoby z ;:152 na ten spektakl ;:154
sadam8806
100p
100p

Post »

Najpierw to trzeba porządne nasiona ściągnąć i to nie z Polski niestety. Nawet jeśli się trafi na nasiona Taccy to pewnie będą z przed 5 lat, wiec będzie je można sobie umieścić w pewnym miejscu :) Później dobrać odpowiednią pożywkę na której będą chciały rosnąć co też nie jest łatwe zwłaszcza na ograniczonej ilości nasion, ale popróbować można :)
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podobnież, że z Tajwanu są dobre nasiona.... Ale czy to prawda to nie wiem. Ja tam myślę że moje wykiełkują ;:224 Pomyśl, jak Ci urosną to będziesz mógł forumkowe koleżanki obdarować :;230
sadam8806
100p
100p

Post »

Nasiona już znalazłem nie myśl sobie :) Są na eBay'u z Tajlandii w całkiem nie głupiej cenie :P Tylko najpierw musi nastąpić "kochane pieniążki wyślijcie rodzice" :D
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sadam, a co Ty stypendium naukowego nie masz? :;230 Co z Ciebie za student ;:136
Jak uda Ci się rozmnożyć taccę to będziesz miliony zarabiał ;:108
sadam8806
100p
100p

Post »

Jestem na kierunku na który poszedłem przypadkiem więc tylko "zaliczam" a całkiem nieźle wychodzi bo juz 5 rok :P Co do milionów to wątpie że z Taccy będą, już więcej na szczypiorku zarobię ;)
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co Ty tam ciekawego studiujesz "przypadkiem"?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”