Witajcie Justyno, Stasiu, Elizo...cieszę się że i wam podoba się moja glorioza. Posiada ona kłącza które rosną u mnie w donicy na tarasie. Jesienią przestaję podlewać i wstawiam z donicą do piwnicy. Na przedwiośniu kłącza wyciągam, zmieniam ziemię i zaczyna rosnąć w domku. Jak tylko pogoda na to pozwoli ląduje na działce.

.
Lucynko...witaj.

. Jeśli można o ten deszczyk prosić, to jeszcze poproszę.

. Pada codziennie ale po troszku. Na razie obaw przelania nie ma..

. Wczoraj byłam na działce, jest dużo lepiej. Jednak pod iglakami ciągle sucho...
Witaj Wandziu...cieszę się że zajrzałaś.

.Większość liliowców mam od niedawna. Także się nimi zaraziłam i także chciała bym jeszcze ich więcej.
Ewuniu..moje lilie od wielu lat rosły na jednej dla nich przeznaczonej rabacie. Sukcesywnie dokupywałam i na ową rabatkę dosadzałam nie zważając na kolor. W tym roku jesienią uznałam że najwyższa pora aby je przesadzić bo zrobiło się zbyt ciasno..

. Co do twojego zapytania o kolory...w większości po samej cebuli nie poznam jaki to kolor. Tak więc sadziłam w nowe miejsce jak szło.

. Po drugie, mnie akurat tak odpowiada. Za dużo jest odmian i kolorów abym miała każdej oddzielne szykować miejsce.
Ago, agucha432, Sylwia...Dzięki za odwiedziny..cieszę się że się podoba .
Witaj Gosiu...cieszę się że odwiedziłaś mój wątek. Co do ciemierników..zobaczysz, ani się obejrzysz a twoje zakwitną. Także mam kilka co jeszcze nigdy nie kwitły i także niecierpliwie czekam na ich kwitnienie. Nawet nie wiem jak będą kwitły.
Jagódko...dzięki za podpowiedzi w sprawie szlumbergery. Zastosuję się do twoich wskazówek, w przyszłym roku wywiozę ją na działkę i zrobię tak jak radzisz. Jak nie poskutkuje to się rozstaniemy.
Wczoraj na chwilkę zajrzałam na działkę. Moja ciemiernikowa ciekawość została zaspokojona, ale nie zadowolona. Miałam nadzieję że zielony w pełnym rozkwicie, tymczasem on dalej w pączkach.

Ten dalej kwitnie.
Cyklamen Purpurowy nawet o tej porze ładne ma ulistnienie i nawet się rozrósł.
Latem kwitł tak.
I moje różyczki.