Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

A ja melduję posłusznie,że Twoje wiosenne zdjęcia ..... rozmarzyłam się..... ale pięknie.... To chyba też przez tę ponurą aurę na zewnątrz takie zdjęcia emanują szczególnym klimatem.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Oj, dzisiejsza zawierucha gdzież Izę wygnała daleko bo nie zagląda do swego wątku, a tu pochwały się sypią z lewa i prawa. Ale śliczne róże jak najbardziej zasługują na nie. ;:63
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko kocham taką przekorę w postaci Augusty 8-) :lol: ....jak dla mnie ona jest bajeczna......taka trochę jarmarczna, trochę cygańska......najbardziej lubię jak uderza w pomarańcz :lol: Od zeszłego roku mam, wcześniej była w sferze marzeń 8-) .....mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będę mogła podziwiać te przebogate kwiaty :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna ta Augusta... i jeszcze tyle emocji wywołuje... :uszy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

A i owszem popadało!

Martuś- zatonąć można w tak przepastnych odmętach... pomidorowa raz!

Grażynko- czyli stojąc w szklarence ziemia w donicy z różą zamarza. Ech, ryzyk fizyk, zobaczymy jak przetrwają moje garażowane róże w donicach. Choć zastanawiam się, czy jeszcze jednak ich nie wystawić ponownie do ogrodu...

Nelu - no tak to jest ...Au-gusta ..... hi, hi... Notes zapisany na lepsze czasy? Straszą kryzysem, więc trzeba wykorzystać te co są... Swoją drogą, to niezmiernie interesujące co też mieści ten notes...

Aneto- podziwiam zdecydowanie w typach na top... Cornelia - pamięć moja w zdjęciach... Pierwsze kwitnienie obfite, to pamiętam, pomimo, że fotki na innym komputerze. A tu mam sierpień, wrzesień i październik. Zestawiając z Ghislaine de Feligonde powiedziałabym, że Cornelia ma kwitnienie ciągłe...
A tu takie wspominki :

początek sierpnia susza i kret Obrazek Obrazek koniec sierpnia ciąg dalszy suszy i ciągle aktywny korytarz kreta...
wrzesień kret się przeniósł .... Obrazek Obrazek październik na chwilę przed mrozami

Asiu- wiosna jest pyszna... zwłaszcza jak tak bardzo, bardzo się na nią czeka... Jak na otwarcie Twojego ogrodu, nie wymawiając...

Romku- jaka zawierucha? Popadało odrobinę, wiatr przeniósł liście z miejsca na miejsce...sama radość... Pochwały radość dają i cieplutko na sercu się robi! Zwłaszcza, że nadchodzący koniec roku wiąże się nieodmiennie ze wzrostem ilości pracy w pracy...

Agnieś- a ja tak czuję przez skórę, że Augusta i Ciebie pomarańczem błyśnie!

EvoAve- wygląda na to, że obok Augusty nie da się przejść obojętnie... Albo się ją lubi, albo nie...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Nie wiedziałam, że Cornelia ma takie urocze, zaczerwienione pędy.
Czy mi się wydaje, że ona ma łagodne usposobienie (mie ma kolców)?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu-Ptasiu, miło Cię widzieć! Cornelia ma cudne pędy- a wiosną, gdy budzi się do życia jest przeurocza. Tylko Lord Raglan może stawać z nią w konkury ( hm... i w moim wiosennym rankingu to on wygrywa). Kolców niemal nie ma... albo ma tak nieliczne, że się nie liczą...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Izo pochlebiasz mi. Nie sprostam waszym oczekiwaniom, ale zrobię co w mojej mocy. Tylko skończę z porządkowaniem zdjęć. A Augusta - śliczna. Kolejna do listy chciejstw.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Wygooglałam Lorda i jakoś mało jest zdjęć tej róży (i głównie Twoje :D ), choć trzeba przyznać, że jest zachwycająca.
No ale cóż, przecież to starowinka a takie zazwyczaj bywają wyłącznie u wytrawnych rosomanes.
Pokopałam w starych Twych wątkach i widziałam ją w wiosennej krasie.
Zaiste, boska jest... Zafrapowała mnie... A może by tak... Nie, nie, niech mnie ktoś powstrzyma ;:14
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A czy ta Cornelia pachnie ?
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu- z tego co czytam, to nie tylko mnie skręca z ciekawości... Co tam porządkowanie zdjęć... poukłada się w wątku...
Witaj w grupie zwolenników Augusty!

Asiu-Ptasiu- nie wiele Lorda na zdjęciach ... To stara róża, zniewalająca. No tak, a mnie historyczne opętały i do nich ochy śmieją się najbardziej... a serce jak do nich łomocze! Spodobała Ci się, choć to nie do końca kolor z Twojego ogrodu... Coś w tym musi być... Nie mam zamiaru powstrzymywać... ani trochę...

Grażynko- a i owszem pachnie, choć spodziewałam się silniejszych wrażeń. Tłumaczę ją młodym wiekiem, anomaliami pogodowymi i cyklicznymi atakami kreta, który nieustannie ją podkopywał.

Na dobranoc i dobrą środę... sierpniowo-tarasowo

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Niby pelargonii nie lubię, ale te twoje.... takie ładne :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Pelargonie ładne, ale cóż to za piękna pomarańczowa pani omyłkowo zapewne :wink: trafiła pod tarasowy dach? :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja się pytam o ostatnie zdjęcie. Cóż to za ślicznota?
Miniatura?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Tak sobie przeglądałam Twój wątek i muszę Cię zasmucić - ta róża z 48 strony to nie Belvedere - ta ma inny kolor - jednolity. Zresztą mam ją u siebie w ogrodzie. Bardziej by mi pasował Albrecht Durer Rose.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”