Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorota T. pisze:Och Anulko-biedulko taki rozrabiaka Ci się trafił i piękną działeczkę wymuskaną, wychuchaną zdewastował. :twisted:
W jakimś progamie ogrodniczym radzili, by rozgrabić kretowisko i kilkanaście razy uderzać łopatą. nie wiem czy skutkuje, ale nie zaszkodzi spróbować.
Piękna wiosna się zapowiada, roślinki wystawiaja swoje noski coraz odważniej.
Pozdrawiam serdecznie.
Dorotko :D moje kreciki to już są oswojone :roll: nie boja się mojej łopaty od dawna :wink: W ub. roku, na moich oczach buszowały aż kretowiska się ruszały i nic sobie z tego nie robiły :twisted: Dzieci waliły łopatą ... czatowały na nie a one z uporem maniaka dalej kopały...kopały...kopały... :twisted:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fressia pisze:Aanula! Ja też chcę mieć tak ładnie, ja też chcę mieć tak ładnie :) :) :) Twój ogród będzie dla mnie inspiracją :) Teraz mąż kopie ziemię pod trawnik (nigdy nie zakładaliśmy trawnika :roll: ) i mam nadzieję, że wyjdzie nam - wymarzyłam sobie trawnik ze stokrotkami, żeby wyglądał naturalnie, ale jeszcze nie kupiłam nasion.
Fressia :D przecież masz już ładnie :D Wszystko pięknie kwitnie, kolorowo jest i wiosennie :D Ja jeszcze czekam na wiosnę w swoim ogrodzie :wink: Na razie jeszcze wszystko śniegiem przykryte ... :roll: a w kalendarzu już jutro wiosna ... 8)
Stokrotki na trawniku wyglądają super, tylko jest jeden mały problem jak trzeba kosić trawnik :wink: kosić czy zostawiać :roll:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla wszystkich Forumowiczów :

Radosnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego
oraz błogosławieństwa Bożego
niech zmartwychwstały Chrystus obudzi w nas to,
co jeszcze uśpione,
ożywi w to, co jeszcze w nas martwe
i niech światło Jego słowa
prowadzi nas przez życie w radości i pokoju.

Niech Wam będzie
Wiosennie, słonecznie, świątecznie ... Ania

Obrazek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jestem wreszcie u Ciebie. :D
Dotarłam do 16 strony na razie. Cudowne miejsce stworzyłaś dla siebie i Twojej rodzinki.
Bardzo mi się podoba a takie cuda jak hosty Fragrant i Stiletto juz zapisałam na kartce :roll:
Cudowne niepowtarzalne i jeszcze raz cudne. Wszystko mi się podoba ....no i ten niepowtarzalny trawnik. Szmaragd też pieknie uformowałaś na kuleczkę i wyglada rewelka.
Teraz się już ode mnie nie opędzisz.

Jak piękna właścicielka taki i ogródek...nic dodać nic ująć. :D

Serdecznie pozdrawiam i pa.
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Droga Aniu wielkie gratulacje dla Ciebie i Twoiich synów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeszłam przez Twoją działkę od początku do końca. To jak ją zmieniłaś, to po prostu obłęęęęęęęęęęed! Wygląda na większą niz jest w rzeczywistości, wszystko wykonane ze smakiem, widać przestrzeń! U mnie też miało być tak lużno, ale ciągła chęć posiadania wszystkiego, co się zobaczy w sklepie ogrodniczym, to niweczy . Jak dbasz o trawnik???? Jest bardzo ładny. DZięki Tobie i ANETCE zakochałam się w szałwiach. Na pewno je w tym roku posadzę. Pytasz o przycinanie iglaków. W zasadzie każdy tnie się inaczej. Najbardziej podatne na formowanie są cisy. Mój stary jałowiec przycięłam, bo po prostu chciał zająć całą działkę. Ma około 12 lat, a przycięłam go w ten sposób dopiero dwa lata temu. Tydzień temu ogoliłam od dołu świerk CONICA i teraz wygląda jakby stał na nóżce. Modrzew, który pewnie też widziałaś przycięłam, bo sadząc go, nie pomyślałam, że przecież modrzewie rosną bardzo szybko i mocno rozrastają się wszerz.( właściwie nie nadają się na działki rekreacyjne, bo osiągają wielkie rozmiary) Teraz co roku go strzygę i jakoś to wyglada. Gdybyś miała pytania odnośnie konkretnego iglaczka, to oczywiście jeśli tylko potrafię -doradzę. Jeszcze raz Ci gratuluję!!!!!!Działka przepiękna! Na pewno będę często do Ciebie zaglądać, dziwię się właściwie dlaczego do tej pory nie trafiłam.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu, Andrzeju :D dziękuję za życzenia Świąteczne i za odwiedziny w moim ogrodzie :D :D
U Was też często bywam ... chociaż jeszcze nic nie napisałam :oops: Lubię oglądać Wasz ogródek, więc często po nim "spaceruję" :D

Elżbietko, Haniu
:D miło mi Was gościć w moich skromnych "progach" :D ;:58 Dziękuję za miłe dla serca ... oczu ... i uszu słowa ;:168 To zawsze dodaje skrzydeł ... ;:118 :D :D
A gdybyście tak kiedyś były w okolicach Białegostoku, to zapraszam na działkę :D Zimne piwko zawsze mam w lodówce ... ;:109

;:136
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haneczko :D Bardzo chętnie skorzystam z Twojej pomocy przy cięciu iglaków. Mam takie dwa niesforne krzaczory, które muszę w tym roku koniecznie przyciąć :wink: Jak wkleję zdjęcia to zerkniesz na nie i podpowiesz co i jak ... :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Aniu, na Twojej działce można odpocząć, wszystko jest takie poukładane, pełna harmonia, tylko te kretowiska burzą ład, mam nadzieję, że coś wymyślisz, żeby się ich pozbyć. Gratuluję szczerze takiej oazy spokoju!
hanna_1962
500p
500p

Post »

Aniu, oglądam Twoje rabatki otoczone rolborderami i zastanawiam się nad jedną rzeczą. Przy płotku nie ma trawy, pewnie, żeby lepiej się kosiło. Ładnie to wygląda, ale czy nie zarasta trawką? Jak sobie z tym radzisz?
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanna_1962 pisze:Aniu, oglądam Twoje rabatki otoczone rolborderami i zastanawiam się nad jedną rzeczą. Przy płotku nie ma trawy, pewnie, żeby lepiej się kosiło. Ładnie to wygląda, ale czy nie zarasta trawką? Jak sobie z tym radzisz?
Haniu, wolne miejsca między płotkami a trawnikiem nie zarastają trawą ale wymagają od czasu do czasu pielenia :D
Nie jest to uciążliwe, bo zielsko mało tam rośnie :P
Po każdym koszeniu trawnika muszę w niektórych miejscach /gdzie nie dojdzie kosiarka, np. na zakrętach/ wycinać trawę nożycami i wtedy też pozbywam się pojedynczych zielek z tych wolnych miejsc :D Od jakiegoś czasu, mam w planach wysypanie tych wolnych miejsc małymi kamyczkami ... ale nie wiem czy nie będzie wtedy problemu z koszeniem, czy nie będą mi te kamyki "wpadać" do kosiarki i niszczyć noży ... :roll:
Awatar użytkownika
Dodwig
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 kwie 2008, o 09:41

Post »

aanula jetem pod wrażeniem "Twojego Królestwa" jest cudowne :!:
hanna_1962
500p
500p

Post »

Ja mam wysypane kamyki obok oczka , ale nie przeszkadza to przy koszeniu. Z tym, że nie są to bardzo drobne kamyczki tylko tzw. tłuczeń ( wilkości orzecha włoskiego). Pewnie widziałaś na zdjęciach.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko /rogalm1/ ... Dodwig ... :D dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej :D :D

Haniu,tak...tak... :D widziałam Twoje oczko i kamyki, ale ja myślałam o malutkich kamyczkach, takich jakie mam na swoim mini skalniaczku. Ale na razie jednak zostanie tak jak jest :wink: ... chyba, że napatrzę się u Ciebie i przytargam worek kamieni do siebie ... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu i u nas, na biegunie zimna, nastała wiosna ;:48 ;:49 ;:26

Rozkwitły już pierwsze wiosenne kwiatuszki :D .... nareszcie .... :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... a to pozostałość po zimie :D ptaszki nie wszystko zjadły :wink:
Obrazek Obrazek

...a pączki już chcą baaaardzo popękać ...
Obrazek

Forsycja jeszcze nie kwitnie ... :wink: ale jeszcze kilka takich ciepłych dni i zakwitnie ... :D

Obrazek

C.D.N. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”