Marylko podlewam je zwykłą wodą i nawet wstyd się przyznać ale nie nawożę Znalazłam w internecie sposób na swojego chorego storczyka, to welnowce są już wiem jaki środek kupić Actellic 5ml i wyleczymy Hobcia
Karolina "Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. " Zapraszam do mojego profilu
Ojejejejejejej chyba zbyt mocno zajęłam się swoimi storczykami i upomniała się moja dracena Ale jak? Zaczęła mi chorowac Co to jest kochani? POMOCYYYYYYY
aaaaaaaaaa co to jest? Czytałam troszkę ale nie wiem czy to może chloroza, czy plamistość liści czy może spalenie przez słońce? Moja dracena stoi przy wschodnim oknie, słońce jest do ok 12:00 w południe. Podlewam ok 3 razy w tygodniu.
Proszę o radę
Karolina "Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. " Zapraszam do mojego profilu
obejrzyj, czy na innych coś się dzieje, i te zarażone odizoluj i opryskaj czasem się zdarza, że nie rozpleni się badziewie i żeruje tylko na jednym kwiatku
Wycięłam z draceny liście z największymi zmianami, całą dracenę wsadziłam pod prysznic i niezłą kąpiel zrobiłam dla pióropuszy Ledwo mi się kwiat pod prysznicem zmieścił. Następnie po osuszeniu spryskałam liście i łodygę wodą z płynem do mycia naczyń, na drugi dzień powtórzyłam kurację a dzisiaj zrobiłam wywar z czosnku. Jutro posmaruję nim liście i łodygę i troszkę podleję. Mam nadzieję że głupi przędzior się wyniesie ode mnie Hobbit odseparowany przechodzi kwarantannę poprzez opryski plynem do mycia naczyń z wodą. Jeśli domowe metody nie pomogą kupię preparat chemiczny