Bardzo spodobały mi się jej kwiatki.
Pisałaś też o Masdevalli yunganensis. Znam ją, ale jest ciężko ją dostać. Też bardzo mi się podoba. Ostatnio przegrałam na E-bay. Szkoda Twojej.

to wszystko co o nim piszesz,jego delikatność i kruchość i to co widzę,te lśniące i piękne,jasnozielone liście,to mój Tetraspis!!!,mój storczyk z najpiękniejszymi listkami.Tak ładnymi,że nawet nie potrafię gniewać się na niego,że jeszcze mi nie zakwitł.A mam go ho ho...Storczyk z lewej...

. Wyglądają wspaniale i gdybym nie wiedziała, jak malutko masz wolnego czasu, pomyślałabym że ciągle biegasz ze ściereczką pucując je nieustannie
 . Wyglądają wspaniale i gdybym nie wiedziała, jak malutko masz wolnego czasu, pomyślałabym że ciągle biegasz ze ściereczką pucując je nieustannie   . Oczywiście też ustawiam się w kolejce i czekam na kwitnienie
 . Oczywiście też ustawiam się w kolejce i czekam na kwitnienie   .
 . 

. Usychające pączki to chyba zmora tej pory roku. Mój Phalaenopsis Equestris ma te same problemy
 . Usychające pączki to chyba zmora tej pory roku. Mój Phalaenopsis Equestris ma te same problemy   . Przestawiłam bliżej akwarium, w którym świecą się lampy przez cały dzień, zobaczymy czy pomoże.
 . Przestawiłam bliżej akwarium, w którym świecą się lampy przez cały dzień, zobaczymy czy pomoże.  , u mnie się sprawdziło. Życzę ci Asiu,
 , u mnie się sprawdziło. Życzę ci Asiu, 
 Wszystko w nim/miej jest oryginalne.Wybarwienie,kształt,falbanka na werżce,aksamitne włoski..
 Wszystko w nim/miej jest oryginalne.Wybarwienie,kształt,falbanka na werżce,aksamitne włoski.. 

Wiesz, że w przypadku tego storczyka równie spektakularne jest dojrzewanie pąka.
 Wiesz, że w przypadku tego storczyka równie spektakularne jest dojrzewanie pąka.

. Wielkością chyba porównywalne, tylko mój może ma mniej listków. Brak światła i zawianie zimnym powietrzem (chyba) zrobiły swoje
 . Wielkością chyba porównywalne, tylko mój może ma mniej listków. Brak światła i zawianie zimnym powietrzem (chyba) zrobiły swoje   .
 .

Mnie to wygląda na Phal. mannii, ale jaka odmiana ?
 Mnie to wygląda na Phal. mannii, ale jaka odmiana ?  

Poznajesz Madziu ?
 Poznajesz Madziu ?   A jak tam Twoje pędy Lucynko - Lano ?
 A jak tam Twoje pędy Lucynko - Lano ?
 To Arletko dla Ciebie
 To Arletko dla Ciebie   (a jak ma się Twój Dtps ?)
 (a jak ma się Twój Dtps ?)