Moje czasoumilacze :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje czasoumilacze :)

Post »

Jatra, ja myślę, że słonik byłby szczęśliwszy, gdyby te fiołki jeszcze chciały kwitnąć. Ale nie chcą... Nawet ten kundelek szybko zrzucił kwiatki i stoi sobie teraz zielony. Coś im nie pasuje w mojej opiece, ale nie wiem co...
Stokrotkania, Kasik, Dziękuję... Bardzo bym chciała, żeby kerri szybko wypuściła nowe serduszka... ;:167 ;:170 A o hojkach myślę caluteńki czas... ;:224 i pewnie już niedługo kupię coś nowego.... ;:223
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taką hojkę serduszko to też bym chciała (a nie tak dawno zarzekałam się że nie chcę hojek :;230 ).
No, ale z chciejstwami warto poczekać do wiosny, a teraz zrobię sobie listę.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Taką hojkę serduszko to też bym chciała (a nie tak dawno zarzekałam się że nie chcę hojek :;230 ).
No, ale z chciejstwami warto poczekać do wiosny, a teraz zrobię sobie listę.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie w castoramie duże hoye belle za 20zł... jak tu się oprzeć... już szukam pretekstu, żeby się tam wybrać ;:224
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

I ja tez chciała, ale to tak daleko......... ;:71
A jeśli znajdziesz pretekst to bedzie foka :?:
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

A i ja mam takie serduszko ,które zawsze mi będzie Cię przypominać Karolinko ,hojki masz śliczne,moja compacta cała padła i został mi z niej listek który ukorzeniłam ma korzonki- ale stoi w doniczce jak zaczarowany,(do kompletu z kerrii)teraz będę dopingować który pierwszy wypuści ;:65 ;:65 ;:65

Ps.co ja mam z tym ch ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 całe życie mnie prześladuje
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Socurku przywendrowałam i ja do ciebie :wit . naoglądałam się no i oczywiście sama końcówka najbardziej mnie powaliła czyli hojki. Męczy mnie żeby sprawic sobie jeszcze koniecznie serpens i lacunosę strasznie mi się podobają te drobne listeczki ale może na święta pojadę do łodzi to tam na pewno gdzies cos trafię bo tu u mnie to niestety nawet nie ma gdzie tylko forum mnie ratuje ;:138 Zauważyłam że tez się ciebie trzymaja ciągle problemy z kwiatkami :( Ja obecnie prubóję ukorzenic eszka ale nie wiem jaka to odmiana ale uparty jest i z hoja tricolor bo ja przelałam a teraz prubóję uratowac to co mi z niej zostało ale nie wiem czy mi się uda
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hahaha, Marzenko, ja wzorem tej kerri ukorzeniłam sobie listek carnoski :;230 i też mi puścił korzonki i tak się zastanawiam, co ja z nim zrobię teraz... wyrzucić nie wyrzucę, ale zatrzymać też mi się nie uśmiecha... Mama mówi, że mam w mieszkaniu jak w szklarni :roll: Trochę jej muszę przyznać rację...
Tak na marginesie: http://www.growsonyou.com/fractal/blog/ ... ly-success ---> mam nadzieję, że nasze też szybko urosną ;)
Cieszę się, że serduszko o mnie przypomina :D
Marylu, jak tylko wejdę w posiadanie, zaraz obfocę ;:108
Agnieszko, ja się ostatnio bardzo boleśnie przekonałam co znaczy dobra ziemia. Straciłam część roślinek bo posadziłam w uniwersalnej, w której po pierwszym podlewaniu zrobiło się klepisko... Teraz sama sobie skomponowałam mieszankę do mojej hojeczki australis. I jak tylko przyjdzie mi włókno kokosowe zamówione na allegro i perlit od Jatry (o kurcze.... zapomniałam jej PW napisać :shock: ) to zrobię też do tricolorki. Na carnoskach i lacunosie testuję seramis i póki co jest OK :) Hoje jednak potrzebują przepuszczalnej mieszanki ;)
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Piękny fiołek. ;:63 :uszy A hoje, uważaj bo ci zakoszę . ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Obejrzałam twoje roślinki, bo zaciekawiła mnie wzmianka o sansewieriach. Fajne i zadbane. :uszy
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hojek nie oddam :twisted:
A Tobie Jagódko zrobię zbliżenia moich sansewierii jutro. Mam ich 7 rodzajów :D
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

O sansewierki, super dawaj jutro fotki jak najprędzej. :twisted: ;:224 :tan
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Socurku ja do swoich hojek to mieszam ta zwykłą ziemię z ziemią do kaktusów tylko jeszcze takiej wprawy w podlewaniu chyba nie mam. To tak jak ze storczykami, pierwszego przewaznie się zalewa, chociaż ja swojego uratowałam. Tak samo i z hojkami. Mówią że na błedach człowiek się uczy :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mieszam garść ziemi, garść włókna kokosowego, garść rozdrobnionego podłoża do storczyków i mam nadzieję, że taka mieszanka będzie dla nich dobra. Schnie szybko, muszę powiedzieć. Ale o zapotrzebowaniach hoyek jeszcze mało wiem.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Ja jak moją belle wsadzałam, to cały zabieg wykonałam - wyparzanie doniczki i podłoża(żeby mi ja ziemórki nie zjadły) i ziemię uniwersalną z piaskiem zmieszałam...Chyba jej dobrze bo się rozrasta..
Sliczne hojki, zwłaszcza ta duża compacta, kerri tez jest na mojej liście razem z lacunosa serduszkową ;:167
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”