Pierwszy większy zbiór 2.40 kg , ale zebrałem dopiero te większe za 1-2 dni wykręcę resztę z pierwszego rzutu - będzie tego myślę ,że z dwa razy więcej około 5 kg - to jest z dwóch kostek.
A co do Twoich pytań sledzik1102 to myślę ,że niepotrzebnie po zakupie kostki trzymasz ją w domu, a temp. podłoża do 26 stopni to troszkę za dużo -za 3-4 dni powinieneś widzieć już małe białe kuleczki na wierzchu torfu, a może to być też... z 2-3 dni później bo mogły przeżyć troszkę "szok termiczny" bo to około 10 C różnicy między domem ,a teraz piwnicą.
Ja cały czas miałem kostki w piwnicy w temperaturze 11-15 C w zależności od temperatury na zewnątrz budynku i jak widać rosą ładnie,po 16 dniach ładnie ziemia zakwitła , a po kolejnych 14 dniach były już maleńkie pieczarki.....
sledzik1102 - może tą druga kostkę daj od razu do piwnicy zamiast trzymać w mieszkaniu , eksperymentować możesz ...bo i tak na jednej i na drugiej wyrosną ładne pieczarki ...tylko ewentualnie sprawdziłbyś , które szybciej -czy tez bezpośrednio w piwnicy ....czy te i w mieszkaniu i w piwnicy
W garnku....
Reszta czeka na zbiór