Romo,moja posiadłość,jak to górnolotnie nazwałaś

leży w okolicach Rawy Maz,kilometr od trasy S-8.Zajrzę,co mi podpowiadasz z tym wiciokrzewem,ale w tej chwili właśnie mnie przeganiają od komputera

Moja pierwsza pergola obsadzona jest różami i powojnikami.Gdyby nie srogie zimy,już byłyby efekty.Drugą zaplanowałam tak,aby zimą i właściwie o tej porze było oko na czym zawiesić;bluszcz zimozielony.Wiciokrzew mam ,ładny gatunek,ale coś kiepsko przyrasta i pominęłam go w planach pergolowych
Aneczko ,nic nie robię temu małemu,prostemu,jest młody.Aha,ty pewnie o tym drugim,takim rozłożystym,też nic mu nie robię.Wrócę do tematu wieczorem,bo już mnie siłą odciągają

a ja mam nowe zdjęcia z moich dzisiejszych poczynań.
-- 30 lis 2011, o 17:37 --
Prosiłaś ,Aniu o zdjęcia azalii.Nie pamiętam, czy mam,bo jak może czytałaś,długo nie miałam aparatu.Ale zanim poszukam, pokażę moje dzisiejsze dzieło,tzn.początek,bo to ciężka praca,zejdzie mi trochę,a cały efekt będzie widoczny w nowym sezonie.

To będzie nowy skalniak,na który złoży się "misa" zrobiona z kamieni do której przesadzę różę okrywową,różową i kupię jeszcze białą i też posadzę w przygotowanej "misie".Taki pomysł przyszedł mi do głowy,gdy patrzyłam,jak męczy się ta różyczka i jak traci na wyglądzie wsadzona po prostu na rabacie

Tu widać tę "misę" a do samego dołu powstaną "kieszonki" w których posadzę rojniki i różne skalniakowe cuda

Tu widać, ile pracy mnie czeka i wysiłku
A ten fragment wypełnią trzy kolumnowe drzewa+ trawy.Na razie wsadziłam jeden grab pospolity
-- 30 lis 2011, o 17:52 --
Grab pospolity
Frans Fontaine i teraz waham się,czy dokupić jeszcze dwa,czy zrobić jak pomyślałam na początku a mianowicie trzy kolumnowe;grab,dąb i buk.Aż tak się nie orientuję,ale podejrzewam,że tempo wzrostu mają różne

i efekt może nie cieszyć

I wszystko na dole będzie obsypane drobnymi kamieniami.Kładę dlatego czarną cieniówkę,by chwasty nie poprzerastały kamieni.W ogrodzie szaro-buro,czasami oko wychwytuje kolorowe akcenty