Ogródek pod dębami część 4
Re: Ogródek pod dębami część 4
Aga wyjęłaś mi twoje słowa z ust.Pięknie ,no i zdjęcia zrobione wspaniale-mistrzowsko.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A wiesz Wandziu, jakoś nie widziałam wcześniej, że masz tyle pięknych i oryginalnych żurawek. One dają tyle ciepła ogrodowi o tej porze roku... wspaniałe, przytulne klimaty, naprawdę klasa!
Bardzo miło, że podrzuciłaś mi namiar w internecie na Wasz chór. Pięknie wyglądacie, widać w Was taką radosć i pasję, naprawdę nie dziwię sie, że chcecie poświęcać tej pracy tyle czasu. Serdecznie Wam gratuluję uznania, zasługujecie na nie!
Bardzo miło, że podrzuciłaś mi namiar w internecie na Wasz chór. Pięknie wyglądacie, widać w Was taką radosć i pasję, naprawdę nie dziwię sie, że chcecie poświęcać tej pracy tyle czasu. Serdecznie Wam gratuluję uznania, zasługujecie na nie!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Znowu naoglądałam się różności a mojego męża rozbolała głowa od mojego gadania na temat Twoich kamiennych ścieżek.Suszę mu ją od jakiegoś czasu i co zobaczę u Ciebie fotkę na której est ścieżka to wołam go aby przyszedł obejrzeć. Liczę na to , że wreszcie się podda 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Romciu Witczak, te puchate kuleczki to od zawilców.
An-ka, Agness, Dalu, Halu67, Tajko, wielkie dzięki. Lubię robić zdjęcia i niektóre mi wychodzą lepiej niż inne. Jak zresztą każdemu z nas. Czasem na zdjęciu dopiero widać, jaki nasz świat jest wspaniały i dopracowany w każdym detalu
100krotko, dziękuję
A co do żurawek, to mam ich kilkadziesiąt i stale się zachwycam urodą ich liści
Romualdo, ja te swoje ścieżki zaczęłam robić bez konsultacji z M. Na początku położyłam kilka kamieni zdjetych ze skalniaka. Po jakimś czasie, gdy już przyzwyczaił się, że leżą, dołożyłam następnych kilka, no i tak dalej, aż powstała cała ścieżka.
W ty roku zrobiłam drugą. Trochę się zżymał, ale powiedziałam, że niech na razie kamienie leżą, a potem zawsze można je zdjąć, gdyby przeszkadzały. Znając życie, pozostaną w tym miejscu na stałe. 
Dosyć już mam tej szaroburości. Trzeba będzie rozpocząć wiosenno-letnie wspomnienia

An-ka, Agness, Dalu, Halu67, Tajko, wielkie dzięki. Lubię robić zdjęcia i niektóre mi wychodzą lepiej niż inne. Jak zresztą każdemu z nas. Czasem na zdjęciu dopiero widać, jaki nasz świat jest wspaniały i dopracowany w każdym detalu

100krotko, dziękuję

Romualdo, ja te swoje ścieżki zaczęłam robić bez konsultacji z M. Na początku położyłam kilka kamieni zdjetych ze skalniaka. Po jakimś czasie, gdy już przyzwyczaił się, że leżą, dołożyłam następnych kilka, no i tak dalej, aż powstała cała ścieżka.

Dosyć już mam tej szaroburości. Trzeba będzie rozpocząć wiosenno-letnie wspomnienia

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wando, widać że Twoim liliom dobrze u Ciebie w ogrodzie 

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu
,ale śliczne to zdjęcie,aż tęskno do wiosny 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu,ja dzisiaj pół dnia siedzę przy kopmpie i przeglądam zdjęcia wiosenno letnie,a za oknem piżdzi jak w kieleckim,to co tu robić?
Wandziu
co to za iglaczek ten cieniutki w ciemnym kolorze
Śliczne maleństwo, przydał by mi się taki do zakątka z trawami 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosia, Atka, Hala
Małgocha, trzeba posegregować swoje zdjęcia, to dobra pora na ich uporządkowanie, bo później niczego nie znajdziemy.
Aniu11, ten szczuplutki iglaczek, to "ARNOLD", rośnie wolno, bardzo zwarty, po 10 latach osiąga wysokość 1,50m. Nadaje się do skalniaków. Znosi byle jaką ziemię. Jeśli dobrze się przyjrzysz, to znajdziesz ich kilka na tych fotkach

Małgocha, trzeba posegregować swoje zdjęcia, to dobra pora na ich uporządkowanie, bo później niczego nie znajdziemy.
Aniu11, ten szczuplutki iglaczek, to "ARNOLD", rośnie wolno, bardzo zwarty, po 10 latach osiąga wysokość 1,50m. Nadaje się do skalniaków. Znosi byle jaką ziemię. Jeśli dobrze się przyjrzysz, to znajdziesz ich kilka na tych fotkach

Wandziu
czytałam o tym iglaku...fajnie się komponuje w ogrodzie, znalazłam chyba wszystkie na fotkach
kupię na pewno jak spotkam w szkółce. Też by mi pasowało posadzić kilka sztuk... doskonale pasował by się na skalniak z mini iglakami i rojnikami rozetkowymi. Przy oczku też bym posadziła obok brzozy szczepionej na pniu, trzy sztuki posadzone razem wyglądały by idealnie...miałam też w rękach odmianę buka o takim wąskim pokroju, teraz żałuję że nie wzięłam...kosztował tylko 25zł i miał 1,5m wysokości.

Wandziu, słusznie, ale można tak jeszcze bardziej!wanda7 pisze:Dosyć już mam tej szaroburości. Trzeba będzie rozpocząć wiosenno-letnie wspomnienia![]()

Trzeba przyznać, że iglaki są świetnym tłem dla bylin, lilii, wszystkiego! czuję jednak, że sprowadzanie ich do roli tła jest jednak niewłaściwe...To w końcu takie elementy takie "konstrukcyjne" w ogrodzie...
A czy Ty się już uporałaś tak do końca z liśćmi, które Czesław zrzucił?

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Wyglądają jak bawełniane poziomkiwanda7 pisze:Romciu Witczak, te puchate kuleczki to od zawilców.![]()
[...]

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wandziu taki przymrozek był u Ciebie
u nas ciągle ciepło i sucho a do tego wietrznie.
Wspomnienia letnie są takie kojące po dzisiejszym rozwichrzonym dniu i przybliżają wiosnę która już tuż tuż.

Wspomnienia letnie są takie kojące po dzisiejszym rozwichrzonym dniu i przybliżają wiosnę która już tuż tuż.

Wando, prawdziwe śliczności te oszronione zdjęcia. Trawy nawet jeszcze teraz wyglądają uroczo, a żurawki zachwycają o każdej porze. No może z wyjątkiem zimy, kiedy niewidoczne, schowane są pod warstwą śniegu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze