Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Aga wyjęłaś mi twoje słowa z ust.Pięknie ,no i zdjęcia zrobione wspaniale-mistrzowsko.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A wiesz Wandziu, jakoś nie widziałam wcześniej, że masz tyle pięknych i oryginalnych żurawek. One dają tyle ciepła ogrodowi o tej porze roku... wspaniałe, przytulne klimaty, naprawdę klasa!

Bardzo miło, że podrzuciłaś mi namiar w internecie na Wasz chór. Pięknie wyglądacie, widać w Was taką radosć i pasję, naprawdę nie dziwię sie, że chcecie poświęcać tej pracy tyle czasu. Serdecznie Wam gratuluję uznania, zasługujecie na nie!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
X_Ro-a

Post »

Znowu naoglądałam się różności a mojego męża rozbolała głowa od mojego gadania na temat Twoich kamiennych ścieżek.Suszę mu ją od jakiegoś czasu i co zobaczę u Ciebie fotkę na której est ścieżka to wołam go aby przyszedł obejrzeć. Liczę na to , że wreszcie się podda ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Romciu Witczak, te puchate kuleczki to od zawilców. :D

An-ka, Agness, Dalu, Halu67, Tajko, wielkie dzięki. Lubię robić zdjęcia i niektóre mi wychodzą lepiej niż inne. Jak zresztą każdemu z nas. Czasem na zdjęciu dopiero widać, jaki nasz świat jest wspaniały i dopracowany w każdym detalu :)

100krotko, dziękuję ;:196 A co do żurawek, to mam ich kilkadziesiąt i stale się zachwycam urodą ich liści :D

Romualdo, ja te swoje ścieżki zaczęłam robić bez konsultacji z M. Na początku położyłam kilka kamieni zdjetych ze skalniaka. Po jakimś czasie, gdy już przyzwyczaił się, że leżą, dołożyłam następnych kilka, no i tak dalej, aż powstała cała ścieżka. :;230 W ty roku zrobiłam drugą. Trochę się zżymał, ale powiedziałam, że niech na razie kamienie leżą, a potem zawsze można je zdjąć, gdyby przeszkadzały. Znając życie, pozostaną w tym miejscu na stałe. :D

Dosyć już mam tej szaroburości. Trzeba będzie rozpocząć wiosenno-letnie wspomnienia :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wando, widać że Twoim liliom dobrze u Ciebie w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wandziu, uwielbiam lilie. Twoje są przecudne :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu :wit ;:196 ;:196 ,ale śliczne to zdjęcie,aż tęskno do wiosny ;:4
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,ja dzisiaj pół dnia siedzę przy kopmpie i przeglądam zdjęcia wiosenno letnie,a za oknem piżdzi jak w kieleckim,to co tu robić?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wandziu ;:3 co to za iglaczek ten cieniutki w ciemnym kolorze :?: Śliczne maleństwo, przydał by mi się taki do zakątka z trawami ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Gosia, Atka, Hala ;:196
Małgocha, trzeba posegregować swoje zdjęcia, to dobra pora na ich uporządkowanie, bo później niczego nie znajdziemy.

Aniu11, ten szczuplutki iglaczek, to "ARNOLD", rośnie wolno, bardzo zwarty, po 10 latach osiąga wysokość 1,50m. Nadaje się do skalniaków. Znosi byle jaką ziemię. Jeśli dobrze się przyjrzysz, to znajdziesz ich kilka na tych fotkach :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wandziu ;:196 czytałam o tym iglaku...fajnie się komponuje w ogrodzie, znalazłam chyba wszystkie na fotkach :shock: kupię na pewno jak spotkam w szkółce. Też by mi pasowało posadzić kilka sztuk... doskonale pasował by się na skalniak z mini iglakami i rojnikami rozetkowymi. Przy oczku też bym posadziła obok brzozy szczepionej na pniu, trzy sztuki posadzone razem wyglądały by idealnie...miałam też w rękach odmianę buka o takim wąskim pokroju, teraz żałuję że nie wzięłam...kosztował tylko 25zł i miał 1,5m wysokości.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

wanda7 pisze:Dosyć już mam tej szaroburości. Trzeba będzie rozpocząć wiosenno-letnie wspomnienia :)
Wandziu, słusznie, ale można tak jeszcze bardziej! :wink: Piękna ta lilia na pierwszym planie, o taką bym mogła mieć! Pamiętasz, jak to odmiana?
Trzeba przyznać, że iglaki są świetnym tłem dla bylin, lilii, wszystkiego! czuję jednak, że sprowadzanie ich do roli tła jest jednak niewłaściwe...To w końcu takie elementy takie "konstrukcyjne" w ogrodzie...
A czy Ty się już uporałaś tak do końca z liśćmi, które Czesław zrzucił? :)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

wanda7 pisze:Romciu Witczak, te puchate kuleczki to od zawilców. :D
[...]
Wyglądają jak bawełniane poziomki :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu taki przymrozek był u Ciebie :roll: u nas ciągle ciepło i sucho a do tego wietrznie. :(

Wspomnienia letnie są takie kojące po dzisiejszym rozwichrzonym dniu i przybliżają wiosnę która już tuż tuż. ;:65 :lol:
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Wando, prawdziwe śliczności te oszronione zdjęcia. Trawy nawet jeszcze teraz wyglądają uroczo, a żurawki zachwycają o każdej porze. No może z wyjątkiem zimy, kiedy niewidoczne, schowane są pod warstwą śniegu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”