Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Danusiu, jakoś mocno przedłużył Ci się ten sezon :lol: To ja zakończyłam go wcześniej niż Ty, a zazwyczaj w połowie prac zaskakiwały mnie opady śniegu :;230
Nie pamiętam tej rabatki ze ścieżką kamienno-żwirkową :roll: Wygląda bardzo ładnie ;:63
Danusiu, czy Ty co roku wybierasz u siebie królową sezonu? Kto zdobył tytuł w poprzednim roku? ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie jak na razie królową kazdego sezonu jest Fresja na pół z Burgundem,Generałem i Glorią . To 4 niezawodne różyczki jak na razie .Chociaż nie wszystkie pachną ,ale kwitną cały sezon . Teraz doszły nowe rywalki tylko muszą sie porządnie zaaklimatyzować . Może wtedy zmienię zdanie . Tosia obiecała Ci osobiście Danusiu ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu na pewno poza tymi 7 które muszę dosadzić w miejsca zaplanowane to koniec z zakupami róż.
Mogę dokupić gdy któraś nie przeżyje sezonu i wsadzić w to miejsce. Nie zapomnij o tym że u mnie tworzy się jeszcze jedna rabata na którą mam już drugi sezon róże Meillanda w donicy, kiedy ona zostanie skończona tego jeszcze nie wiem. Postaram się trenować silną wolę i nie ulegać chorobie różanej, czy się uda, zobaczymy. ;:108

jarko
mam tylko The Wedgewood Rose i to właśnie o niej mówiłam że będzie rosła razem z różami Delbarda. Mam jeszcze Graham-Thomas który już ma ponad 2m i jest ładnie rozkrzewiony wygląda jak róża pnąca, pozostałe róże Austina są w miarę wysokie jak na razie.Nie martw się porażkami każdy z nas je ma i wszyscy źle to znosimy chociaż czasem się do tego nie przyznajemy.Będzie mi miło gdy będziesz podpatrywał moje róże.

Izuniu nie zapomnij o tym że ja zaczęłam jesienne porządki dopiero 20 października jak wróciłam z sanatorium a zawsze zaczynam 1 października i kończę ostatniego. Widocznie nie zauważyłaś bo nie było tej ścieżki zrobionej jak byłaś, ale rabata już była tylko jeszcze nie skończona. Izuniu tak co roku wybieram sobie królową sezonu, w 2009 był to Graham-Thomas, 2010 Myriam a w tym Goethe. Jestem ciekawa która będzie królową w przyszłym roku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danuta. Zobacz co za zbieg okoliczności, ja też wczoraj posadziłem 3 szt. The Wedgewood Rose (z tym że w donice, bo stolarz nie zdążył z pergolą). Dzisiaj okopczykowałem je i okryłem jedliną. Świetnie się składa, bo możemy wymieniać info.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiem, wiem, Danusiu, ale i tak te porządki nieźle Ci sie przeciągnęły :lol:
Własnie o ścieżce myślałam. Jak jej jeszcze nie było, to nie jest tak źle, bo myślałam, że jej nie zauważyłam :roll: a to byłby wstyd ...
Ja też jestem ciekawa, jaką królową wybierzesz w przyszłym roku. Może wybierzesz też królową mojego ogródka? ...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Danusiu, pokaż tą swoją królową 2011!! Jestem bardzo ciekawa tej rózy. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 bardzo ładnie prezentuje się nowy chodniczek ;:108
Jestem pod wrażeniem, super to wymyśliłaś :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Moja działka-danutab cz.4 idą na

Post »

Jarko no to mamy sadzone o tej samej porze tylko moja jest już w ziemi a podporę będzie miała latem. Widziałam też ją u AniDS dostała ją od koleżanki w tym roku kwitnącą w donicy, pokazywała ją w swoim wątku.

Izuniu a i tak jest jedno miejsce pozostało do zrobienia na wiosnę. Lepiej się pracuje gdy ma się ogród koło domu niż gdy trzeba do niego dochodzić i to wszystko więc czas się wydłuża.Izuniu sama jestem ciekawa która róża zachwyci mnie swoim czarem w przyszłym roku. Co do wybrania królowej twojego ogrodu musisz to zrobić sama bo tylko ty wiesz która róża będzie wzbudzać w tobie najwięcej zachwytu.

Tosiu z przyjemnością pokażę Ci moją królowe z 2011 roku tylko niestety zapachu nie da się przekazać trzeba przyjechać i powąchać osobiście.

Dla Ciebie Tosiu to młody krzaczek posadzony tego roku na wiosnę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Halinko cieszy mnie że się tobie podoba chociaż to żadna rewelacja po prostu musiałam zrobić w środku rabaty dojście do róż od wewnątrz więc wymyśliłam takie co nie co.
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękny jest...widać że był nawet zdrowy
Sprawię sobie wiosną ale tylko tą jedną jedyną różę :;230
Wiosenny nabytek i tyle kwiatów? :shock:
No tylko pozazdrościć
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU Goethe budowa kwiatu przypomina mi trochę Chopichona lecz nie kolorem no i może zapachem . Choć nie lubię tak mocno napakowanych róż ten typ kwiatu bardzo mi sie podoba i nie dziwię sie ,że to Twój nr 1. Jak na wiosenne zakupy pięknie rozrośnięty i kwitnący krzaczek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękny ten J.W. von Goethe, widać że ma strasznie dużo płatków i ślicznie się rozrósł czyli zapowiada obfite kwitnienie w przyszłym roku. :lol:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Danusiu, już kiedyś zachwycałam się Twoim Goethem i byłam przekonana, że to rabatówka. Tymczasem dzisiaj znalazłam tę różę w Rosarium, w dziale wielkokwiatowych :roll: Bezdyskusyjnie piękne kwiaty, a ostatnia fotka rewelacyjna ;:63 dodatkowo widać na niej wszystkie fazy rozwoju kwiatka. Wielkie brawa :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Danusiu, a pokażesz na kotka? Róża piękna i nic dziwnego,że została Nr 1. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu, pomyślałam, że właśnie Ty mogłabyś wybrać u mnie królową sezonu, bo ja nie umiem oddać palmy pierwszeństwa jednej róży :roll: Większość choruje, ale prawie każda wydaje chociaż jeden kwiat, koło którego chodzę, wącham, oglądam w zachwycie od różnych stron - i za ten jeden boski kwiat juz kocham całą różę :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu jestem ciekawa czy to będzie tylko ta jedna, będę to śledzić na wiosnę.

Jadziu nie znam Chopichona więc trudno mi porównywać natomiast ja uwielbiam róże które mają dużo płatków i nawet takie napakowane jak niektóre róże Austina i jeszcze na dodatek jak intensywnie pachną to już wysuwają się na pierwszeństwo.

Maju to prawda, Goethe ma dużo płatków ale układ tych płatków jest wyjątkowy nie mówiąc już o zapachu.

Basiu ja nawet nie wiedziałam że ona jest w Rosarium, dostaję zawsze od nich nową ofertę ale nie zauważyłam jej może dlatego że było tych róż sporo a nie było zdjęć więc nie przyciągnęło to mojej uwagi.

Tosiu jestem ciekawa która urzeknie mnie w przyszłym roku bo przecież trochę ich przybyło.

Izuniu niestety to ty musisz wybrać ja przez cały sezon podziwiałam swoje róże ale Goethe przyciągał moją największą uwagę nie było dnia od jego zakwitnięcia bym nie poświęciła mu najwięcej uwagi.Codziennie gdy przychodziłam na działkę musiałam w pierwszej kolejności iść się nim pozachwycać a później dopiero robiłam co innego a gdy odchodziłam też jeszcze musiałam go powąchać i pozachwycać się. Powiedz więc jak ja miałabym wybrać tą jedyną u Ciebie. Po za tym mnie nie zadowoliła by róża która by zakwitła jednym tylko kwiatem.

Dla Ciebie i Tosi mój Dakoti dla wszystkich bukiecik niedzielnych ostatnich zerwanych róż

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”