Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

aleb-azi pisze: ...wypuszczone pędy hm.... nie przyniosą raczej kwitnienia na wysokości oczu...
Pozostaje spuścić oczy :wink: co niniejszym czynię spłoniwszy się rumieńcem... co za wstyd nie odróżnić gunnery od dyni :oops:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Joluś- nie marudź... a cóż lub któż wygląda dobrze w tej fazie....

Aniu Zielona- sprytna oska... bez cyrkla takie kształtne kółeczka kroiła... I to w jakim tempie! Pozwoliłam jej bezkarnie grasować w ogródku, przyjmując, że szkód wielkich nie uczyni. Co najwyżej plamistość będzie miała mniejsze pole do popisu...

Dorotko- pokąsało listki, ale domek zbudowało... Raczej nie ma powodu do paniki o : http://owocewarzywakwiaty.pl/kwiaty/art ... zowka.html ChybaNela pokazywała co potrafi zrobić Alchemik na Śląsku - kawał krzaka na siatce ogrodzeniowej, ponoć bez osłaniania. To pozwala mieć nadzieję.

GorzatkoMał- ale ja nie chcę ze wstydem wzroku spuszczać... Wzrok w górę dumnie wznosić pragnę... A wstyd na siebie biorę... Nie umieć zrobić porządnego zdjęcia, żeby było widać, że dynia to nie grunnera... Na portrety ludzkie, więc się nie porwę... bo zamiast gospodyni... będzie portert jakiegoś Brunera...

Dziś nieco bardziej zdecydowana barwa - czerwcowa Ascot

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No co Wy wszyscy robicie że Wam te róże tak rosną?
Ascot u Ciebie wygląda jak w katalogu ;:63
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grześ, tej akurat dałam spokój i nic a nic się nią nie zajmowałam... I mnie pokarało, bo bo w lipcu bardzo zniszczyły ją przędziorki.
Ale fakt faktem, że trafiła mi się sadzonka, jak mało kiedy. Bo to jej drugi sezon w ogródku - a w tym wieku ( ...w wieku lat dwu w dwudziestym pierwszym wieku...), żadna z róż u mnie nie wygląda/ła tak dostatnio...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja jeszcze do poprzedniej sesji fotograficznej chciałam nawiązać...Co to za choroba, która sprawie, że liście róż mają takie półokrągłe półdziurki? :wink: O tym podczas lekcji poglądowej nie było...
Iza, Alchymista mam nie mieć, tak, odradzałaś...Ale ja na taki sprytny pomysł wpadłam! Gdybym go tak posadziła między tujakami...I na zimę bym te pędy wsadziła jakoś w te tuje i nimi owinęła...za pomocą sznurka...Jak myslisz, miałyby szansę na niewymarznięcie? Bo ja ją chcę!!!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izko, :D no to zrozumiałam, a też wpadłam w zachwyt nad Ascot. Wyszło na to, że mam racje - wszystko zależy od sadzonki czyli odszczepienia różyczki. Popatrz czasami ono się udaje :;230 :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dlaczego miałam wrażenie, że Ascot czerwona? a ona tak pieknie przekwita w amarancie ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Zdjęcia absolutnie doskonałe. Po prostu ideał róży.
Bardzo mi się podoba Twoja postawa wobec miesierki, ja nie miałam okazji oglądać jej w akcji.
Czy w związku z przędziorkiem planujesz jakąś wczesną akcję na wiosnę? Bo ja muszę jednak wspomóc się którymś z preparatów olejowych, mam wielki problem z sosnami (miodownice i sośniczek), może uda się jakoś ograniczyć liczebność.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Izka piękna Alchymist :uszy żeby moja zachwyciła kilkoma kwiaty w kolejnym sezonie :? Z oknami, jak pisałam :;230
Aniu Zielona - Promanal ;:224
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Tak jest Pamelko, Promanal 060 EC w stężeniu 2%, albo Treol 770 EC w stężeniu 1,5%, przy temperaturze dodatniej i przed pękaniem pąków :D To już znam na pamięć :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O... tu jesteście...

Martuś- półdziurki nie choroba, nie ma sobie co głowy zawracać ( całej) Alchymista weź skoro chcesz i próbuj. Ma szansę na nieco osłonięte miejsce?

Maju- tylko czemu to szczepienie tak udaje się nieczęsto i nie wszystkim?

Dorotko- czerwona to Piano... Ascot trudno określić - jest amarant ale i fuksja się błąka...

AniuZielona- przytrafiła mi się misierka... ona szybka w pracy! Zdjęcia na ustawieniu sportowym trzeba by robić... Promanal ( myślałam, że on Promanol...) będę stosowała, bo wierzę w jego działanie. Tej wiosny pryskałam na podjazdowej rabacie, bo tam też od muru niezły żar, no i świerki conica... znane łapacze przędziorków. Skutek był - rośliny na rabatowej wolne od tej zarazy.

Jolu - okna odkładam do soboty... jak Twoje przepowiednie deszczowe się nie spełnią... to umyję!!! Niech się cieplutko chowają wszystkie Alchymisty - ku naszej uciesze!

AniuZielona- o... Treol... i znowu nowe słowo... Hm... muszę zobaczyć, czy uwierzę w Treol...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju- tylko czemu to szczepienie tak udaje się nieczęsto i nie wszystkim?

Izko, :D a, no....właśnie dlatego ja już zrobiłam eliminacje do "nie wszystkim" a, "nieczęsto" jeszcze rozpracowywuję, o....czywiście po swojemu..... :;230 Dzięki temu już coś widać na rabacie ;:109
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ascot wpisana na listę wiosennych zakupów :;230
Razem z Bailando, której teraz nie dostałam :(
Mam nadzieję, że i mnie dostanie się taka ekstra sadzonka :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 widzę, że większość forum kupuje te same róże.
No ale gama zakupowa tak szeroka, że będzie działo w przyszłym sezonie, oj będzie...... ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Pewnie, ze Forumki kupują te same róże, jak się tych samych w ogródkach naoglądają :lol:
A właściciele forumowych ogródków, zwłaszcza niektórzy ;) robią ujęcia tak piękne, jakich próżno szukać w necie, to i trudno się potem oprzeć pokusie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”