Poproszę
 o "10 przykazań" dla świeżo upieczonej właścicielki storczyka Miltonia.
  o "10 przykazań" dla świeżo upieczonej właścicielki storczyka Miltonia.Już popełniłam pierwszy błąd i podlałam go wodą z kranu. Nie chcę go stracić, bo jest swego rodzaju wyzwaniem

, już odpowiadam
 , już odpowiadam   
  Aniu, dziękuję bardzo za odpowiedź
 Aniu, dziękuję bardzo za odpowiedź   , którą utwierdziłaś mnie w moich poczynaniach.
 , którą utwierdziłaś mnie w moich poczynaniach. 

), więc jak wróciłam to ją podlałam, a na liściach ma jakby rdzę, więc zmyłam to wacikiem nasączonym wodą z kroplą płynu do mycia naczyń. wszystko zeszło, ale na liściach jakby plamki ma (czy tak ma być?) takie jasne. trzy młode listki zwinięte w harmonijkę (wiem, że to albo od przesuszenia albo z nadmiaru wody- tylko jaka u mnie przyczyna?- tak, pytanie retoryczne).
 ), więc jak wróciłam to ją podlałam, a na liściach ma jakby rdzę, więc zmyłam to wacikiem nasączonym wodą z kroplą płynu do mycia naczyń. wszystko zeszło, ale na liściach jakby plamki ma (czy tak ma być?) takie jasne. trzy młode listki zwinięte w harmonijkę (wiem, że to albo od przesuszenia albo z nadmiaru wody- tylko jaka u mnie przyczyna?- tak, pytanie retoryczne). )
 ) )
 )

się dowiedziałaś , jak widzisz  prowadzenie rośliny już póżniej ...po kwitnieniu.
 się dowiedziałaś , jak widzisz  prowadzenie rośliny już póżniej ...po kwitnieniu. .
 .

obie nazwy zachęcające
  obie nazwy zachęcające   
  ... zobaczymy)
 ... zobaczymy)