Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

Ja do tej pory jeszcze nie mam wizytówki, a trzeba by było w końcu się zdecydować :oops: Twoja jest piękna :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A trzeba, Wandziu, trzeba...nie samym szydełkiem człowiek żyje (a propos, przyszła jesień, to i szydełko wróciło do łask, nie dość, że skończyłam wielkanocnego zająca, to jeszcze zaczęłam bożonarodzeniową gwiazdkę :-)

Obrazek

Troszkę przesunięcie w fazie :-)

Bishopku, jak mówi mądrość ludowa, z koniem kopać się nie należy, więc zimę przyjmujemy ze stoickim spokojem i cieszymi się kwitnącymi grudnikami

Obrazek

Zdradzę Wam, że w zeszłym tygodniu byłam u koleżanki Agnieś, i ona ma jeszcze innego grudnika...już bym skubała, tylko że on kwitnie, więc mu można łatwo zaszkodzić :-)

Dalu, ja też już rano byłam w ogrodzie, niespecjalnie jest na co patrzeć, robić też nie za bardzo ;-)

Obrazek

Obrazek

Marysiu - jeśli przeze mnie, to bardzo się cieszę i załączam Billa McKenzie :-)

Obrazek

Pojedyncze liście jeszcze się trzymają...

Obrazek Obrazek

Lawendo, dziękuję, bardzo mi miło. Zapewne chodzi Ci o Nevadę. To piękna dzikuska, rośnie duża, a kiedy zakwitnie, jest gwiazdą ogrodu.

Dorotko, pewnie, że powinnaś - jeśli tylko masz troszkę czasu...

Ave, no Ty mi mówisz o krzaczorach :-) U Ciebie to dopiero jest...a co jeszcze będzie :-)

Ach, mówię Wam, ciekawosć mnie zjada jak nie wiem, moja córa jest na przeglądzie piosenki harcerskiej - pojechała wczoraj, wraca jutro. Ciekawe, jak im tam pójdzie ;:65
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładny grudnik-listopadnik... No i wiemy, że to zając winny Twojej rzadkiej obecności na forum...Podziwiam zdolności i rozumiem chyba, skąd twoja stoicka postawa wobec zimy...To zajęcie musi uspokajać! :wink:
A skoro masz owoce dzikiej róży, to należy je zebrać! Pan Czuksanow kazał...Dziś się zerwałam skoro świt i załapałam na ten poranny program ogrodniczy...Oprócz konfitury można zrobić wino i nalewkę..., choć z Twoich chyba wszystkiego się nie da... :wink:
Spore już masz te sosenki przy tarasie...Zaraz wedrą się na taras...Może by zacząć skracać wiosenne przyrosty?
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Tego mi brakowało do szczęścia ;:196

Obrazek

Grudniki chyba nie są takie wymagające jak nam się wydaje :-) Ja mam jednego, a to stąd, że odnóżki stały w pracy w słoiku z wodą tygodniami, aż wreszcie w tejże wodzie zakwitły. I dalej nie było na nie chętnych, to wzięłam do siebie, bo to był bardzo szlachetny odcień czerwieni :-)

Mnie też przyszła zima jakoś szczególnie nie rusza ;-)

A po kim córcia ma talent? Po mamusi czy po tatusiu? Bo ja po tatusiu ;-)
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Do ogrodnictwa talent Syberciu?
Ja mam po dziadku...mam nadzieję że tylko ten jeden :;230
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ja do ogrodnictwa to po mamusi :-)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto, ja też Czuksanowa oglądałam rano (normalnie w sobotę o tej porze nie wstaję, ale moja średnia córa z kolei zapisała się na ligę badmingtona i zajęcia są w sobotę od rana - ja nie wiem, co to za liga, że jak ktoś przyjdzie pierwszy raz, to od razu startuje w zawodach - mniejsza o to :;230 ). Te owoce (masz Ty wzrok ;:180 ) to nie są dzikuski, tylko róży Flammentanz, ale na naszych ugorach mamy całe zarośla caniny - tylko iść i zbierać, a potem siadać i łupać.....eeee, chyba mi entuzjazm opada :;230

Siberio, ja kiedyś śpiewałam w chórze kościelnym ;-) ale nie przypominam sobie, abyśmy zajęli jakieś miejsce na przeglądzie. W każdym razie miło to wspominam, chór ten prowadził bardzo charyzmatyczny profesor, niestety nie żyje od kilku lat. Takie coś daje człowiekowi mnóstwo radości ;:167

Grzesiu, a do ogrodnictwa, to ja też po dziadku, a co :-) Tak samo jak on od połowy stycznia tłukę sie po domu jak Marek po piekle i liczę dni do wiosny. On jeszcze pszczółki miał...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

A mój grudnik w tym roku zaszalał jednym kwiatem,
mam nadzieję, że to tylko zapowiedź tego, co nastąpi.
Twój Bill jest bardzo okazały, ja jakoś nie mam do niego ręki,
jak "wykończę" kolejnego to sobie dam spokój.
Pozdrów Agnieś następnym razem, jakoś jej teraz mało tutaj.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No własnie, co sie dzieje z Agą?
Córcie utalentowane widzę i chętnie się udzielają. Ja z synem tłukę aktualnie testy na kartę motorowerową i dochodzę do wniosku, że choć mam prawo jazdy od dobrych kulkunastu lat to ja bym nie zdała ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Stokrotko oczarował mnie twój grudniczek, ma prześliczny delikatny kolor. To przejście bieli w róż jest przepiękne :D
Widoki z późnojesiennego ogrodu wciąż są zachwycające. Niby kwiatowych kolorków już brak, ale różne odcienie zieleni iglaczków, brązy i rudości suchych roślin wciąż wspaniale zdobią ogród :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj padało, nie wychyliłam nosa z domu. Róże wciąż bez okrycia, ale pocieszam się, że pogoda musi się zmienić, zdążę przed zimą. Podobny grudnik rośnie u mojej mamy, ma jeszcze białego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Jak zobaczyłam grudnika, to oniemiałam :shock: Mam takie samego od Gloriadei, właśnie rozwinęło maleństwo pierwszy kwiat :heja
Widoczki jesienne z ogródka nostalgiczne....
No i muszę obejrzeć w końcu tę wizytówkę :oops:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Zajrzałam, :wink: a tu wszyscy chwalą Twoją wizytówkę, wię c też popędziłam oglądać. ;:65
Agnieszko , ;:196 teraz mogę też pochwalić i chwalę bardzo. Bardzo ładnie i dowcipnie. ;:138
Jakoś nie umiem się zabrać za swoją wizytówkę. Ciągle nie mam na to weny. :;230
To ten Twój Bill już taki dorodny Ci uróśł ? ;:63
:wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

100krotko, skoro kiedyś śpiewałaś w chórze, to dlaczego nie robisz tego teraz? MY z M całe życie śpiewamy to tu, to ówdzie. Zresztą w chórze się kiedyś poznaliśmy. A muszę się nieskromnie pochwalić, że niedawno nasz chór zdobył III miejsce w Warszawskim Międzynarodowym Festiwalu Chóralnym (jeśli chcesz obejrzeć i posłuchać naszego występu, wejdź w googlach na stronę: Chór Warszawski). Zastanów się nad tym, bo to wspaniały sposób na życie. NIe samym ogrodem i pracą człowiek żyje :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu - ano nie robię, bo w mojej parafii nie ma chóru :-( - więc wiązałoby się to z dojazdami do miasta, no i niedziele nie byłyby takie rodzinne, a tego bym nie chciała. Może gdy dzieci trochę podrosną...
Właśnie słucham nagrania z Waszej strony...coś pieknego ;:167 my w Farze tak nie śpiewaliśmy, to było bardziej amatorskie ;-) A czy ta szczupłą blondynka z grzywką to może Ty? :-)

Krysiu, Bill McKenzie to jeden z moich pierwszych powojników, bardzo dzikusa lubię :-) pomimo, że sie rozsiewa jak wariat.

Ewo, moje mają podsypane troszkęziemi, ale jeszcze nie sądocelowo zakopczykowane. Ponoć w przyszłym tygodniu ma być deszcz i dodatnie temperatury, więc jeszcze sie nie spieszę. Wbrew pozorom, rosliny nie wymarzająo tej porze, najbardziej szkodliwe są dla nich wahania temperatur na początku roku - w nowym Działkowcu piszą o roślinach, które rosną w bardzo mroźnych rejonach, a u nas potrafi je wykończyć przednówek i ta huśtawka temperatur.

Agness, dziękuję, w tej chwili już jesienne kolory mamy za sobą - dobrze, ze ten dzień krótki, to przynajmniej człowiekowi nie szkoda :-)

Dorotko, no cóż, rozwój dzieci to coś, co nam spędza sen z powiek ;-) a ja sie coraz częściej łapię na tym, że te dzieci jakieś mało samodzielne. Czy to czasy takie, że samodzielność nie jest "artykułem pierwszej potrzeby" i za mało zwracamy na nia uwagę?

Elu, nie omieszkam pozdrowić i zapędzić ją troszkę na forum, choć też świetnie rozumiem, ile ma na głowie.

Oliwko, grudnik niestety juz przekwita - do grudnia niewiele z niego zostanie, jeśli cokolwiek w ogóle. Za to moze przyjdzie czas na hippeastrum, chociaż mam z nim pewien problem, o którym napisałam w odpowiednim wątku - muszę tam zajrzeć, moze ktoś odpisał?
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”