Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Jolu to kiedy te warsztaty serwetkowo-aniołkowe? bo chętnych widzę nie brakuje :)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, na Twoich zdjęciach pięknie przypudrowany ogód,
podobny widok miałam dzisiaj rankiem.
Widzę, że tu się szykuje jakaś "podgrupa janiołkowa" :lol: .
Ja na szydełku robiłam koronkę do chusteczki, ale to jeszcze w podstawówce na pracach ręcznych,
to było trochę lat temu :P - a ubiegłej zimy (właściwie u schyłku zimy) zrobiłam zazdrostki do kuchni.
Żeby nie było nie na temat, to motywem przewodnim na zazdrostce były tulipany :P .
Przerobiłam internetowy kurs robienia na szydełku, tak dla przypomnienia, kupiłam nici i hooop..
Dziewczyny wbrew zimnu i ciemnościom zachęcam Was do wychodzenia na powietrze,
może nie od razu na 5704 kroków (ostatnie wskazanie mojego krokomierza z przelicznikiem na m),
ale przynajmniej na 15 minut, aby się dotlenić. Minie senność i złe myśli. Sprawdziłam na sobie :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ile lat ma hmalajka :?: wyczytałam że rośnie bardzo duża...ogólne fotki ogrodu piękne, szczególnie z tymi wysokimi iglakami ;:138 Czy za sosną rośnie kalina :?: chyba taką sadzonkę kupiłam w tym roku ;:108
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

elsi pisze:Dziewczyny wbrew zimnu i ciemnościom zachęcam Was do wychodzenia na powietrze,
może nie od razu na 5704 kroków (ostatnie wskazanie mojego krokomierza z przelicznikiem na m),
ale przynajmniej na 15 minut, aby się dotlenić. Minie senność i złe myśli. Sprawdziłam na sobie :wink:
A w samochodzie przy otwartym oknie się liczy? :wink:
Jolu, już mi wytłumaczyłaś pozytywny wpływ dziergania aniołów! :;230 Pokrętne to trochę, ale jest logika! Ciąg skojarzeń zachwycający! :lol:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Marta, w samochodzie się nie liczy ;:78 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Dziewczyny możemy się umówić na aniołki kiedy Wam pasuje nawet w najbliższą niedzielę .
Dzisiaj po południu wybieram się do naszej świetlicy środowiskowej na robienie wieńców adwentowych .

ulakonie-Ulka przecież nie można sprzątać cały czas bo to i wody szkoda i prądu, a poza tym wyciera się farba z mebli.

Jagusia może być w najbliższą niedzielę albo sobotę po południu. Potrzebny jest kordonek chyba najlepszy biały bawełniany/ bo dobrze przyjmuje krochmal/ ja robię kordonkiem firmy "ariadna" 30tex x 6 /to grubość/ i szydełkiem nr 1,25mm .

8008M- Madziu wiatry rzeczywiście jej nie przeszkadzają ale tam jest trochę obniżony teren i robi się takie zastoisko mrozu i może to jej szkodzi no ale przesadzać jej nie zamierzamy powinna przywyknąć.
Madziu jeżeli chodzi o aniołki to zapraszam , masz do mnie telefon i kiedy Ci pasuje to przyjeżdżaj.

lawenda-Ulcia wszystko jest do uzgodnienia, podałam pierwszy termin w poście do Jagusi ale Ty masz przecież bardzo blisko do mnie to nie musisz czekać do niedzieli.

elsi-Elu masz rację trzeba przebywać na dworze i pooddychać świeżym ,chociaż mroźnym powietrzem i to nie tylko przez okno w samochodzie :;230 . Ja wychodzę kilka razy w ciągu dnia żeby pobawić się z psem.
Też mam zamiar zająć się zazdrostkami do kuchennego okna .ale teraz ozdoby świąteczne mają pierwszeństwo.

Anna11- Aniu za sosną na pewno nie ma kaliny to pewnie leszczyna turecka. Nie wiem ile lat ma himalajka pewnie ok 3-4

artam-Martusiu najważniejsze to dobrze wytłumaczyć, teraz na zakupy do pasmanterii i zapraszam na warsztaty.Widzisz według Eli otwarte okno w samochodzie usypia pewnie, ale jej zapewne chodzi o to maszerowanie bo samo siedzenie na dworze to teraz raczej żadna przyjemność.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu cudne aniołki, wspaniałe, ale ja zupełne beztalencie i nawet mi nie żal, że nie umiem, pomimo że moja mama w dawnych biednych czasach, kiedy niczego w sklepach nie było nawet firanki i obrusy robiła szydełkiem.
Ja zimą nudziła się nie będę.
Na forum także przyjemnie czas się spędza, a jak szybko ucieka. :;230
Masz piękną sosnę himalajską. ;:138
Moja niestety zmarzła, to jest kara za to, że nie okrywam roślin na zimę, poza obsypywaniem korzeni. :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Jolu nie moglam być na robieniu wianków, bo pracowalam do wieczora :( .Pochwal się co uplotłaś. i sprawdż,czy to o te ciasteczka pytałaś
http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/Seza ... escia.html
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Jolu!
Tyle liści na trawniku co u Ciebie to pestka u nas było ich w kolano.Dlaczego pozwalasz Jagusi walić główką w mur zrobi sobie krzywdę i będziesz ją miała na sumieniu, a przecież zamierza zrobić akcję szkolenia aniołkowego.Ciekawe co to te białogłowy jeszcze wymyślą a do wiosny jeszcze bardzo daleko.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jolu, zaraz tam tam do pasmanterii... :wink: Pewnie jeszcze piechotą! :;230 Ja spacery to odbywam tylko po działce, tak to czasu szkoda! Esi podziwiam za to nordyckie chodzenie w bliżej nieokreślonym celu...Dla przyjemności jeszcze pewnie się dowiem! :;230 Po mrozie!
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

diabliczki robić będą aniołki??? :wit powodzenia...pochwalcie się co wyszło
Jolu ależ ty masz tych liściorów...no już po tych mrozach to co ma spaść to spadnie i resztę to tylko niedobitki ;:7 ślicznie u ciebie wygląda po zmrożeniu...a żurawisko widzę wzbogaciłaś trawkami :heja pozdrawiam...a bukiet możesz wiosną przywieźć, bardzo chętnie, to mi cosik tu poradzisz :uszy
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Nadrabiam zaległości.

Obrazek

W piątek planowałam warsztaty "Wianki adwentowe" ale z powodu ślizgawicy nie poszłam a w sobotę niespodziewanie zadzwoniła niezrzeszona forumka -Ewa i pojechałyśmy. Zebrało się 11 pań .Na pierwszym zdjęciu wianki zrobione przed poprzednią grupę.Przepraszam za kiepską jakość zdjęć ale były robione telefonem bo oczywiście zapomniałam aparatu, na następne zajęcia postaram się nie zapomnieć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na zajęciach w najbliższą sobotę mamy robić girlandy

W niedzielę objawiła się piękna pogoda i poszliśmy na spacer, dla psa taki spacer to podobno i kino i teatr. Dla naszej suki na pewno jest to i kino i teatr a jak spotka jakieś inne pieski to i walki psów mogą być bo jest bardzo nietowarzyska. Wczoraj spotkaliśmy obce pieski na spacerze i sucz mocno się zapieniła.

Obrazek

Obrazek

Nadal produkuję ozdoby świąteczne

Obrazek

Tajka -Tajeczko ja do tej pory to zimą dziergałam na drutach na szydełko mnie wzięło w ubiegłym roku ale nie zdążyłam odświeżyć warsztatu na a w tym roku poszłam na całość.
MonaeS-Aniu tak to ten przepis a ta substancja co jej nie mogłam rozszyfrować to brązowy cukier.Ciasteczka będą upieczone pewnie w tym tygodniu. Do świetlicy w piątek też nie poszłam bo było bardzo ślisko ale w sobotę wyciągnęła mnie koleżanka tuż przed siedemnastą, było bardzo fajnie .Następne spotkanie jest w sobotę 26.11 o 15-zapraszam, mamy robić girlandy a następnie jakieś ozdoby na święta, chyba takie jak Ty zrobiłaś.
hutkow-Edziu w sobotę było kolejne grabienie liści.Po przymrozkach obsypały się w 99% z dębów ale mój starszy syn, który zgrabił te liście, stwierdził że to jeszcze na pewno nie ostatni raz.Myślę że pomysłów wystarczy nam do wiosny bo będzie gorzej jak się zaczniemy nudzić.
artam-Martuś piechotką do pasmanterii.Chodzenie Eli jest na pewno dla przyjemności i dla zdrowotności i pewnie po mrozie też. Ja też ją podziwiam ale wolę spacery z psem przynajmniej jest do kogo pogadać a i energii trzeba dużo żeby utrzymać smycz.
patkaza-Aga jakie diabliczki przecież my jesteśmy wzory cnót wszelakich.Trawki na żurawisku to te co kupiłyśmy tylko niektóre mocno podzieliłam ,przecież i tak się rozrosną.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Joluś podziwiam za cierpliwośc do wyrobu tych ozdób ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ja również bardzo podziwiam waszą cierpliwość w dzierganiu.....moja jakoś się skończyła ....już z dobre 10 lat temu :;230
Ale np choinkę ubraną w takie własnoręcznie zrobione aniołki czy gwiazdeczki to chciałabym mieć ;:224 :;230
Joluś ja dosłownie jestem zakochana w twoje suni.....to prawdziwa piękność. A ja ze wszystkich psich ras najbardziej kocham owczarki niemieckie :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Jolu masz rację. Najladniejsze gwiazdki są czysto białe.Podziwiam twoją produkcję. Wyszukalam nowe wzory i mogę ci podrzucić. Ja ich robienie zostawiam na póżniej, teraz mam wenę na wianki i inne ozdoby. Zobacz mój pierwszy wianek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”