Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Stachu 1956

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Miło popatrzec w jesienny wieczór na kwitnące liliowce .
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Okazałe kępy liliowców .Są rośliny które lepiej wyglądają właśnie w kępach ,a czasami pojedynczy kwiat wygląda bardziej szlachetnie . Dla mnie peonie , rudbekie i oczywiście liliowce które prezentujesz powinny rosnąć w kępach ,a np naparstnica powinna rosnąć samotnie .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu,jesteś niesamowita z tą ilością liliowców.Coś podejrzewam,że systematycznie przesuwasz ogrodzenie w stronę sąsiadów,bo nie wiem jak ty to wszystko mistrzowsko mieścisz.Kiedy obcinasz liście liliowców?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Julka, jasny róż byłby dobry, bo hortensja chyba ma w sobie coś różowego. Przynajmniej moja Vanilla Fresh tak ma i świetnie by wyglądała z jasnoróżowymi liliowcami. Ty wiesz, że to jest jakiś pomysł, może sama ją tak podsadzę.
Stachu, dziękuję, że mnie odwiedzasz. U ciebie chyba nie ma liliowców, o ile pamiętam, a w tak łądnie utrzymanym ogrodzie przydałyby się chyba takie kolorowe kępy :D
Olku, też uwazam tak jak ty. I co do naparstnicy zgadzam się całkowicie, ale na przykład ostróżki chyba pieknie wyglądałyby w grupie. Natomiast taka juka absolutnie powinna rosnąć sama, prawda?

Małgosiu, ja nie rozumiem, co jest z tym obcinaniem liści :roll: Czytam, że tu i ówdzie pytają, czy je obcinać. Ja nigdy nie obcinałam, bo po co? Myślę, że stanowią jakąś ochronę na zimę, przykrywając środki liliowców i chroniąc przed zamarznięciem. Moje wyglądają teraz tak jak na fotce i już takie pozostaną do wiosny :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Hortensje Anabelle sa biale ale ze to jest koncowka rzedu, bialych roz podsadzonych The Fairy, to i podsadzenie hortensji jasno rozowymi liliowcami, tez nie byla by taka niezasadna :wink: Chociaz mnie ciagnie do tych bialych, lekko limonkowych 8-)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wandziu tym razem nie będę cichym "telewidzem". Przepiękna kolekcja liliowców. Chyle czoła ;:180
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Halinko, witam się w końcu na jawie :wit Dobrze, że wpadłaś, bo humor mam dziś kiepski, więc go nieco poprawiłaś swoją wizytą. Będzie teraz można lepiej z tobą pogadać.

Ludzie, jak dzisiaj szaro i smutno. :( W ogrodzie tylko ziąb i ogólny upadek. Wszystko jakieś pokurczone, więc nie ma na czym oka zawiesić. No i tak sobie siedzimy. Ona i ja. Ja patrzę na nią, ona na mnie. I czas jakoś leci.
Obrazek

Obrazek

O, jej się też w końcu znudziło i się do mnie wypięła. Zaraz pewnie odleci. Co za okropny dzień :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wando, glask-glask 8-) zapodaj sobie goraca kapiel z jakims swiezym olejkiem i odrazu Ci sie lepiej zrobi. No i swiatlo teraz na caly regulator :;230 to wszystko z malej ilosci swiatla dziennego - dlatego tez "kaza" w taka pogode urzadzac spacery, bo jasniej jest niz w domu.

ps sroczke masz ladna. Ja mam parke bialych golebi, ktora urzeduje w iglaku i wziela w posiadanie moje "oczka wodne" - sluza oczywiscie za poidla.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu nie smuć się. ;:196
Nawet sroka przyszła Cię pocieszyć. :D
Swoją drogą piękne zdjęcie, już teraz ptaki coraz częściej będą przylatywały do naszych ogrodów. :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu nie smutaj się ;:196
Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie :lol:
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wandziu też mam chandrę, pewnie taki dzień po prostu :(
Zamiast sroczki mam dwie kotki. Mogę nie tylko popatrzeć ale też się przytulić. Myślę że moje kotki chętnie by się "zaprzyjaźniły" z Twoją sroczką ;:92 .

Zdjęcia super ;:63
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wandziu ;:196 Głowa do góry - jeszcze kilka miesięcy i wiosna będzie :;230 :;230
x-d-a

Post »

Wandziu, u nas też dzień dzisiaj szary i ponury, ale ja na szczęście nie miałam czasu na jesienne smuteczki , bo rano byłam u kosmetyczki (oj, jak to poprawia humor ;:224 ), a potem u mojej podopiecznej z Hospicjum - u malutkiej, bardzo chorej dziewczynki. I zawsze po takiej wizycie jestem postawiona do pionu - jeśli mam jakiś problem, od razu widzę, że prawdziwe problemy są gdzie indziej...
W sprawie liliowców przekonałaś mnie - masz wspaniałą kolekcję i przepięknie u Ciebie rosną :P Po prostu Cię lubią :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agatka123 pisze:Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie :lol:
A jeśli nie w sieni, to na pewno w wątku :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, ja też ostatnio zmagam się z chandrą... ona na szczęście występuje na przemian z euforią w chwilach, kiedy mam czas zająć się ogrodowymi planami na przyszły sezon... te myśli pozwalają się odciąć od złych nastrojów, chociaż na chwilę...
policzyłam róże, które mam wpisane w kajecie do wiosennego zamówienia... póki co, 15szt. - nie najgorzej :)
urocza srocz(k)a :) u mnie jest ich sporo...
w takim razie jeszcze udanego wieczoru i lepszego humoru życzę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”