Ogródek pod dębami część 4
Re: Ogródek pod dębami część 4
Miło popatrzec w jesienny wieczór na kwitnące liliowce .
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Okazałe kępy liliowców .Są rośliny które lepiej wyglądają właśnie w kępach ,a czasami pojedynczy kwiat wygląda bardziej szlachetnie . Dla mnie peonie , rudbekie i oczywiście liliowce które prezentujesz powinny rosnąć w kępach ,a np naparstnica powinna rosnąć samotnie .
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu,jesteś niesamowita z tą ilością liliowców.Coś podejrzewam,że systematycznie przesuwasz ogrodzenie w stronę sąsiadów,bo nie wiem jak ty to wszystko mistrzowsko mieścisz.Kiedy obcinasz liście liliowców?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Julka, jasny róż byłby dobry, bo hortensja chyba ma w sobie coś różowego. Przynajmniej moja Vanilla Fresh tak ma i świetnie by wyglądała z jasnoróżowymi liliowcami. Ty wiesz, że to jest jakiś pomysł, może sama ją tak podsadzę.
Stachu, dziękuję, że mnie odwiedzasz. U ciebie chyba nie ma liliowców, o ile pamiętam, a w tak łądnie utrzymanym ogrodzie przydałyby się chyba takie kolorowe kępy
Olku, też uwazam tak jak ty. I co do naparstnicy zgadzam się całkowicie, ale na przykład ostróżki chyba pieknie wyglądałyby w grupie. Natomiast taka juka absolutnie powinna rosnąć sama, prawda?
Małgosiu, ja nie rozumiem, co jest z tym obcinaniem liści
Czytam, że tu i ówdzie pytają, czy je obcinać. Ja nigdy nie obcinałam, bo po co? Myślę, że stanowią jakąś ochronę na zimę, przykrywając środki liliowców i chroniąc przed zamarznięciem. Moje wyglądają teraz tak jak na fotce i już takie pozostaną do wiosny

Stachu, dziękuję, że mnie odwiedzasz. U ciebie chyba nie ma liliowców, o ile pamiętam, a w tak łądnie utrzymanym ogrodzie przydałyby się chyba takie kolorowe kępy

Olku, też uwazam tak jak ty. I co do naparstnicy zgadzam się całkowicie, ale na przykład ostróżki chyba pieknie wyglądałyby w grupie. Natomiast taka juka absolutnie powinna rosnąć sama, prawda?
Małgosiu, ja nie rozumiem, co jest z tym obcinaniem liści

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Hortensje Anabelle sa biale ale ze to jest koncowka rzedu, bialych roz podsadzonych The Fairy, to i podsadzenie hortensji jasno rozowymi liliowcami, tez nie byla by taka niezasadna
Chociaz mnie ciagnie do tych bialych, lekko limonkowych 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Wandziu tym razem nie będę cichym "telewidzem". Przepiękna kolekcja liliowców. Chyle czoła 

Pozdrawiam Hala
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Halinko, witam się w końcu na jawie
Dobrze, że wpadłaś, bo humor mam dziś kiepski, więc go nieco poprawiłaś swoją wizytą. Będzie teraz można lepiej z tobą pogadać.
Ludzie, jak dzisiaj szaro i smutno.
W ogrodzie tylko ziąb i ogólny upadek. Wszystko jakieś pokurczone, więc nie ma na czym oka zawiesić. No i tak sobie siedzimy. Ona i ja. Ja patrzę na nią, ona na mnie. I czas jakoś leci.
O, jej się też w końcu znudziło i się do mnie wypięła. Zaraz pewnie odleci. Co za okropny dzień

Ludzie, jak dzisiaj szaro i smutno.

O, jej się też w końcu znudziło i się do mnie wypięła. Zaraz pewnie odleci. Co za okropny dzień

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Wando, glask-glask
zapodaj sobie goraca kapiel z jakims swiezym olejkiem i odrazu Ci sie lepiej zrobi. No i swiatlo teraz na caly regulator
to wszystko z malej ilosci swiatla dziennego - dlatego tez "kaza" w taka pogode urzadzac spacery, bo jasniej jest niz w domu.
ps sroczke masz ladna. Ja mam parke bialych golebi, ktora urzeduje w iglaku i wziela w posiadanie moje "oczka wodne" - sluza oczywiscie za poidla.

ps sroczke masz ladna. Ja mam parke bialych golebi, ktora urzeduje w iglaku i wziela w posiadanie moje "oczka wodne" - sluza oczywiscie za poidla.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu nie smuć się.
Nawet sroka przyszła Cię pocieszyć.
Swoją drogą piękne zdjęcie, już teraz ptaki coraz częściej będą przylatywały do naszych ogrodów.

Nawet sroka przyszła Cię pocieszyć.

Swoją drogą piękne zdjęcie, już teraz ptaki coraz częściej będą przylatywały do naszych ogrodów.

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu nie smutaj się
Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie

Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Wandziu też mam chandrę, pewnie taki dzień po prostu
Zamiast sroczki mam dwie kotki. Mogę nie tylko popatrzeć ale też się przytulić. Myślę że moje kotki chętnie by się "zaprzyjaźniły" z Twoją sroczką
.
Zdjęcia super

Zamiast sroczki mam dwie kotki. Mogę nie tylko popatrzeć ale też się przytulić. Myślę że moje kotki chętnie by się "zaprzyjaźniły" z Twoją sroczką

Zdjęcia super

Pozdrawiam Hala
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wandziu
Głowa do góry - jeszcze kilka miesięcy i wiosna będzie

Wandziu, u nas też dzień dzisiaj szary i ponury, ale ja na szczęście nie miałam czasu na jesienne smuteczki , bo rano byłam u kosmetyczki (oj, jak to poprawia humor
), a potem u mojej podopiecznej z Hospicjum - u malutkiej, bardzo chorej dziewczynki. I zawsze po takiej wizycie jestem postawiona do pionu - jeśli mam jakiś problem, od razu widzę, że prawdziwe problemy są gdzie indziej...
W sprawie liliowców przekonałaś mnie - masz wspaniałą kolekcję i przepięknie u Ciebie rosną :P Po prostu Cię lubią

W sprawie liliowców przekonałaś mnie - masz wspaniałą kolekcję i przepięknie u Ciebie rosną :P Po prostu Cię lubią

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jeśli nie w sieni, to na pewno w wątkuagatka123 pisze:Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Wandziu, ja też ostatnio zmagam się z chandrą... ona na szczęście występuje na przemian z euforią w chwilach, kiedy mam czas zająć się ogrodowymi planami na przyszły sezon... te myśli pozwalają się odciąć od złych nastrojów, chociaż na chwilę...
policzyłam róże, które mam wpisane w kajecie do wiosennego zamówienia... póki co, 15szt. - nie najgorzej
urocza srocz(k)a
u mnie jest ich sporo...
w takim razie jeszcze udanego wieczoru i lepszego humoru życzę...
policzyłam róże, które mam wpisane w kajecie do wiosennego zamówienia... póki co, 15szt. - nie najgorzej

urocza srocz(k)a

w takim razie jeszcze udanego wieczoru i lepszego humoru życzę...