Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Post »

100krotka pisze:Heliotropy siejemy? (ale w tym roku beze mnie :;230 - przestawiam się na żeniszki, do czego gorąco zachęcam)
Zainteresowałam się tą roślinką gdy przeczytałam ze jest też w innych kolorach niż niebieski - " karminowe, purpurowofioletowe, białe lub różowe" Czy widział je ktoś w takich kolorkach??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Tylko na zdjęciach białe widziałam, na kolana nie rzuciły :-) Ale dużo zależy od fotografa i sprzętu. Bogu ducha winna roślinka może paść ich ofiarą :;230
Dwa lata temu miałam piękne niebieskie z własnego siewu, rok później kupiłam gotowce na bazarku - okrutne zamorki były, zero uroku. To musiała być inna, niższa odmiana. W tym roku nie miałam żadnych, więc za rok znów sieję :-)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Czy moje heliotropy były niebieskie? Pojęcia nie mam... dla mnie to raczej ciemny fiolet, choć aparat nie potrafi oddać tej barwy :roll:
Były? Są! Kierowana jakimś dziwnym impulsem, pobrałam szczepki do ukorzenienia i po wielu tygodniach stania w wodzie, właśnie zaczynają się "puszczać" :wink:
Powolne to-to straszliwie... obcięte z nimi persicaria już dawno puściły mnóstwo korzonków i siedzą w doniczce...

Dla Siberii miało być zdjęcie mojego doniczkowego cudaka: aechmea to szczyt kiczu :;230

Obrazek

Obrazek

Zabrałam się za archiwizowanie zdjęć na płytkach... chyba do wiosny z tego nie wybrnę ;:223
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

No, niczego sobie lala :-)
Myślę jednak, że moja o niebo bardziej kiczowata :-) Szczególnie jak wdziewa kokardki ;-)

Archiwizowanie... brrr...

A mój heliotrop zadoniczkowany i właśnie sobie w domu kwitnie i upojnie pachnie. W pomieszczeniu kwiatki ma jasnoliliowe :-)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, módlmy się do św. Łucji, niech zacznie tego dnia szybciej i więcej dorzucać! :) Bo głupoty takie kupujemy doniczkowe, że aż żal serce ściska! Twój to jeszcze całkiem, całkiem...A ja też takiego niby fajnego kupiłam ze trzy tygodnie temu, kapryśnik jakiś! Już zdechł! Ja wstrzemięźliwość w tej kwestii sobie narzucam! Same doniczki, jak ładne też zdobią!
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Aechmea śliczna :)

Ja ostatnio wpadłem na pomysł, by wyczyścić kompa ze zbędnych fotek i kasowałem wszystko co mi się nie podobało i zostawiałem najlepsze fotki..Trzeba je nagrać na płytę, bo teraz są u brata na kompie (mama kupiła mi własnego kompa żebyśmy się nie kłócili z bratem :heja) a u brata na kompie długo nie przetrwają, a pamiątka musi zostać :wink:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

iwa27 pisze:
100krotka pisze:Heliotropy siejemy? (ale w tym roku beze mnie :;230 - przestawiam się na żeniszki, do czego gorąco zachęcam)
Zainteresowałam się tą roślinką gdy przeczytałam ze jest też w innych kolorach niż niebieski - " karminowe, purpurowofioletowe, białe lub różowe" Czy widział je ktoś w takich kolorkach??
A ja widziałam i to na żywo...u siebie w ogródku...białe żeniszki i takie jakby różowe...hmmm białe jak dla mnie całkiem pikne,dorodne,wypasione,puchate...ale te niby różowe...bleee...nijakie.Może mnie się nie udały,ale...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Mnie się najbardziej podobają te klasyczne, są takie...niebieskawe :-)

Gosia, siejemy żeniszki :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Albo żenimy sieweczki! :lol: Czyli zestawiamy razem heliotropy i żeniszki w imię zgody między obiema frakcjami :) Ja będę stała obok, pozwolicie, siać mi się nie chce...Póki co...A jak w lutym, marcu będę śpiewać...nie wiem...Na razie gwiezdny powój najbardziej narażony na wysiewanie przeze mnie :wink:
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oooo, już plany siewne; to co - wiosna na horyzoncie? :wink: :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasze horyzonty... sięgają daleko :lol: :lol: :lol:
Przyznam się, że i ja powoli myślę o wiosennych wysiewach... ale póki co, muszę wsadzić do ziemi (w doniczce, oczywiście) pobrane i w końcu korzeniące się pędziki heliotropów...
Niepokoi mnie ich bardzo blada barwa: stoją na południowym oknie, wiec to chyba nie brak światła... może niedobór składników mineralnych?
Kurczę... nie mam doświadczenia z takim sadzonkowaniem na zimę :oops: ... czy po wsadzeniu do ziemi powinnam je czymś zasilić?

Co do archiwizowania zdjęć... oj... ciężka sprawa... samych ogrodowych z ostatniego roku wyszło mi prawie 9GB :;230
I jakoś nie chce mi się robić czystki w tych tysiącach zdjęć...
Skończyło się na zakupie dysku zewnętrznego sporej pojemności :roll: który nie chce współpracować z moim lapkiem ;:223
Sama radość! :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu jak to nie chce współpracować? To chyba raczej niemożliwe ;:224 że paramatry zbyt się różną?
A ja z lata tylko mam 9,5 GB :oops: a gdzie jeszcze wiosna i jesień ;:224
Dużo strasznie tego, a porzadek jakiś utrzymać trzeba ;:14
magdala

Post »

Heliotropy Ci się ukorzeniły ??? Ty to masz talent :D !
Próbowałam raz to zrobić ,ale badylki zgniły .....
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jak to nie chce współpracować? Zastosuj perswazję słowną połączoną z dynamizatorem w postaci niby to przypadkowo ;:224 położonego obok młotka i MUSI współpracować
Po cichu doradzę - odżałujcie 150 zł na dodatkowy dysk i zróbcie kopię zapasową ;:101
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eeee tam... jakoś się problem rozwiąże :wink:

Szaro... niezbyt ciepło... zmrok nadchodzi zbyt szybko... powspominamy lepsze czasy? :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”