Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Majeczko, czy ja czegoś nie wiem, ktoś zbiera zamówienie, a do których szkółek ;:109 ;:109 ;:109
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko Gosia pisała, a adresy są na forum.rosa-net tu masz adres http://forum.rosa-net.pl/ zresztą adres znajduje się w podpisie Gosi. Wejdź na Off topic i Wspólne zamówienia róż tam są adresy. Zresztą troszkę wyżej u mnie też je zamieściłam. Jak uważnie czytasz :? :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

To ze bym chciala Weisse-a, nie znaczy ze będę ja miala :lol: chyba ze stanie rzeczywiscie na mojej drodze tz w sklepie :;230 jak nie, to nie.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko kusicie tymi różanymi pięknościami,że trudno się oprzeć :D Szkoda,że przez monitor nie można poczuć zapachu tylko można podziwiać piękno :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zresztą troszkę wyżej u mnie też je zamieściłam. Jak uważnie czytasz

:;230 zamieściłaś, a ja pół dnia siedziałam z gałami w kompie :;230
Czytam, czytam, tylko mnie juz czasami się kręci co gdzie wyczytałam, a czytam bite trzy strony ulubionych :;230 Już mi się zdarzyło zjeść literkę ?o? i wyszło martwe zamiast Martowe , hihihi..hi :;230
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biała Gruss i tak się tworzą chciejstwa na Forum :;230 :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tworzą się chciejstwa i to jeszcze jakie. :;230
Olu nad tymi Gruss to już zastanawiam się od jakiegoś czasu bo co chwilę wpadam na nie w jakiejś szkółce. A Gruss an Teplitz jest różą Rudolfa Geschwinda i jakoś mam na jego róże ochotę. :;230

Jule Ty to się nie dasz skusić, musisz pomacać żeby nabyć. :;230

Lucynko kusimy nimi i może dasz się skusić. :;230 A nie każda piękna róża pachnie, czasami samo jej piękno wystarcza. ;:167

Majeczko to dobrze że czytasz tylko nie przesadzaj z tym ślęczeniem w szkółkach bo braknie zimy żeby je wszystkie pooglądać. Na Forum to tylko wpadam na chwilę bo tyle mam roboty i zdążę odwiedzić tylko kilka ogrodów. Ale za to zimą to wszystkie zaległości odrobię.
OBIECUJĘ WSZYSTKIM DO KTÓRYCH RZADKO ZAGLĄDAM
;:196 :wit
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majko chcialem zakomunikować, że doszła sadzonka Super Dorothy, zamawiana przed dwoma miesiącami jako sadzonka w doniczce.
Przyszła sadzonka czteropędowa z gołym korzeniem ale wyglada ładnie i zdrowo. Teraz moczy się w wiaderku z wodą, jutro posadzę do gruntu - miejsce już dawno czeka. Zrobię wokól niej kopczyk i myślę, że powinna przezimować bez większych problemów.
Doszły jeszcze z innego zamówienia berberysy i azalie wielkokwiatowe i japońskie w doniczkach ale te już nie będę sadzil tylko zadołuję w miejscu już przygotowanym, osłoniętym. Cieszę się, że udało się jakoś to zgrać przed nadejściem zimy, jutro czekają mnie ostatnie prace w ogrodzie sadzenie róży i zadołowanie, potem czekam już na wiosnę tylko ... :)
Rysiek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rysiek to jesteś szczęściarzem że jutro kończysz prace ogrodowe. Mnie czeka jeszcze sadzenie tylu róż że czasami tracę rachubę ile ich jeszcze ma przyjść. :;230
Czyli sprzedawca solidny skoro wysłał różę, choć późno ale jednak. Róże sadzone o tej porze ładnie się przyjmują bo nie są rozbujałe w rośnięciu tylko szykują się do snu. A jak zrobi się ciepło wiosną to szybko startują do rośnięcia. Szalejesz z zakupami jak większość na forum. Możesz zdradzić gdzie kupowałeś azalie i w jakich cenach. :?:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Maju...przy tylu różach to ty już ekspertką jesteś ;:224 . Kusisz przy tym na całe forum :;230 . Kusicielko jedna...nie dam się bo i nie mogę. Za mała działeczka i tego troszkę zazdroszczę.. ;:113
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu nie zazdrość bo tyle na takiej wielkiej powierzchni roboty że zaczyna mi brakować sił.
Jak nasadzę róże takie które właściwie nie potrzebują opieki to będę miała mniej roboty i o to chodzi. :lol:

Miałam dzisiaj sadzić róże od Sipa ale wykopałam wielki dół i posadziłam tylko Raubritter bo miałam dzisiaj bardzo miłego gościa. :heja :heja :heja
Odwiedziła mnie Irenka-adamiec i rozmów o roślinach i ogrodach nie było końca. Jeszcze nawet na ulicy a jeszcze rozmawiałyśmy o różnych rosnących roślinkach i o tych chciejstwach na przyszły rok. Nie ma to jak spotkanie forumowe i takie rozmowy. ;:4
Bardzo Ci Irenko dziękuję i przepraszam, Ty wiesz za co. ;:196 ;:196 ;:196
Wybrałam dla Ciebie cudną różyczkę, taką jaką chciałaś. Comte de Chambord

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jest jesienne kwitnienie, miała jeszcze jeden pączek ale już nie zdążył rozkwitnąć. Wiosenne kwitnienie pokażę później. :uszy
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko nie wiem za co mnie masz przepraszać. To ja jestem zakłopotana ze zabrałam Ci tyle czasu a różyczki czekały.Jestem bardzo szczęśliwa że mogłam poznać Ciebie, męża i syna jesteście fajniści i bardzo przyjażni. ;:4 Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. :wit Irena.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko za przechrzczenie Cię na Zosię. :oops: ;:196
Różyczki niech jeszcze moczą nóżki a na sadzenie mam czas jutro.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze: Comte de Chambord
Obrazek
Witaj Majeczko, :D wiem, że to dla Irenki, ale ja sobie jedno zdjęcie pożyczam, bo jak się tak co i raz napatrzę, to chyba wiosną ją zamówię. Bardzo mi się podoba. Za namiar na Gosi - rosę dziękuję. Gapa ze mnie i tyle. :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko napatrz się do woli to pewnie ją zaprosisz do siebie bo jest tego warta. ;:196
Dla Ciebie wiosenny bukiet Comte

Obrazek taki bukiet miała już 11 czerwca

Obrazek 10 sierpnia rozpoczęła drugie kwitnienie i kwitła do samych przymrozków, co prawda pojedynczymi kwiatami ale ślicznie się rozrosła i była cały czas zdrowa. :heja :heja :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”