Wandziu, czerwona to Flammentanze. Już tam nie rośnie. Przeprowadziłam ją.
Te kępy mają chyba 5 lat. Sucho i marna była ziemia. okrywałam razem, z różami. W innych miejscach też nieźle rosną.
Perovskiej jeszcze nie miałam.
Jule a jest szansa na inne niż żółte
To wyobraź sobie, co u ciebie będzie za 5lat

-dżungla.
Grażynko, dokumentacja zmian dla nas ważna. Pozwala naocznie przekonać się, ze to co robimy, przynosi widoczne rezultaty.
Mało mam zdjęć z tego okresu, a szkoda. Bardziej skupiałam się na domu.
Dla mnie tez teraz zdecydowanie lepiej.
Trochę się obawiam tego dalszego przyrostu roślin. Niektóre mogłyby w takim stadium pozostać. Myślę o iglakach.
pozdrawiam
Agnieszko, dziękuję
Dacie radę. Zawczasu zadbaj o osłonę, bo antybiotyk wymiecie wszystko. I osłabi ten mały organizm.
Buziaki dla ""walczących' o lepsze samopoczucie
Danusiu, idzie chyba ku lepszemu, żeby tylko ten chudzielec jeść chciał

A może musi się przegłodzić, żeby wrócił do normy i odciążył układ pokarmowy.
U mnie już dobrze, tylko głowa ciężka.
Dziękujemy za troskę i miłe życzenia
Znajdź początki twojego raju na fotkach i porównaj z aktualnymi. Zobaczysz jaka motywacja do dalszych działań

I serce się raduje na takie zmiany.
Sama się zdziwiłam, jak wykopałam te zdjęcia. Szkoda, że mam ich tak mało.
Karmiłam, karmiłam te roślinki. Ziemia w tym miejscu, to raczej piaseczek był i cienka warstwa. Trawa do dzisiaj nie chce rosnąć. Dojrzewam do żwirkowego podjazdu

.
Dostawały naturalny obornik (krowiak) z kompostem. A gdy tych zabrakło uniwersalne nawozy granulowane (w sezonie i jesienią). Dbamy, żeby nie było szkodników i grzybów.
Teraz już coraz mniej przy nich zabiegów, muszą sobie radzić.
Ewo, ja też nie dowierzałam. W niedzielę oglądaliśmy jeszcze inne z początków naszego domu.
Niestety nie siąpiło, było tylko mgliście. kilka wiader wody znowu poszło do przedogródka. Tak na zapas.
Glina trzyma wilgoć, ale jak wyschnie, to nie daj Boże. Nie chciałabym jej wtedy kopać. U brata na działce w czasie upałów przypomina skorupkę.
Czyli prace zakończone
Pogratulować