Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Joluś żurawisko jeszcze bardzo ładnie wygląda :uszy
A aniołki piękniutkie "uszydełkowiłaś" ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
8008M
50p
50p
Od: 4 paź 2011, o 11:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Między tymi cudnymi aniołkami choć z jeden z różkami poproszę :D Jolu na jednej z fotek widzialam u Ciebie podkłady kolejowe. Proszę opowiedz jakie mają zastosowanie u Ciebie. Ja też je mam i planuję z nich zrobić brzegi tarasu naziemnego, który na dzień dzisiejszy porasta paskudna sztuczna trawa. Chcialam tez jeszcze jakąś ścieżkę i kompostownik, ale nie wiem jak to zrobić. Ktoś mi w pracy powiedział, że te podkłady są ogromnie szkodliwe i zanieczyszczone. Czy to możliwe, po tylu latach gdzieś na składzie?
pozdrowionka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=47885" onclick="window.open(this.href);return false;
A to może będzie ogród - Magda
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jagusia ja jeszcze wczoraj chciałam coś kwitnącego uchwycić w obiektyw ale niestety już wszystko zmarniało.

grazynarosa22-Grażynko na szydełkowanie naszło mnie już w ubiegłym roku ale zanim się zebrałam święta minęły a po świętach to już wiosna i trzeba było siać i pikować ale teraz się zawzięłam i zaszczepiłam swoją pasją jeszcze dwie osoby. Stroisz na okrycie trafił mi się przypadkowo, u rodziców usuwali stare świerki i gałęzi było pod dostatkiem.

dawidbanan- Dawid żurawki to moja miłość z tego sezonu zaszczepiona oczywiście przez Igę.

tade k-Tadziu te liście tylko na trawniku wokół domu , na szczęście. Na dębach nadal wiszą i będą się pałętały przez całą zimę ,strasznie ich nie lubię.Na zimowe ,długie wieczory trzeba mieć jakieś zajęcie ja postawiłam na razie na szydełko a po świętach pewnie będą druty.

Tajka-Teresko w żurawkach się zakochałam, nie pamiętam jak się która nazywa ale wszystkie mają oznaczenia może się kiedyś nauczę. Szykuję kolejne miejsce dla następnych ale teraz będą i korzenie dla urozmaicenia.

zyta.malek- Zytko liści znowu nasypało już w sobotę grabiliśmy z mężem .Te juz pewnie zostaną do wiosny bo jeszcze i na drzewach ich jest sporo a ponieważ są mokre to spalić źle.

FRAGOLA-Grażynko bardzo mnie wciągnęły robótki szydełkowe.

8008M- Madziu ja podkładów kolejowych używałam na składowanie desek które kiedyś miałam w sprzedaży. Mam część dociętych na wymiar bo mają być użyte jako podłoga w kojcu Sary. W kilku czasopismach widziałam zdjęcia na których było pokazane wykorzystanie podkładów w ogrodzie na murki oporowe i schody .To jest materiał nie do zdarcia ,tak zakonserwowany wydaje mi się że jedynym mankamentem może być niezbyt przyjemny zapach jaki się może wydzielać w gorące dni jeżeli te podkłady są mocno nasłonecznione ale nie zawsze się tak dzieje. U nas były w planie schody właśnie z tych podkładów.

Bardzo mi się podobają te owocostany języczki

Obrazek

To może jakieś żuraweczki

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jedna

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jola moja Ola jak zobaczyła twoje aniołki zawołała jakie ładne robimy takie.Ale się nie doczeka bo mama ma dwie lewe ręce i zero pojęcia :oops:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Nie mam takich owocostanów Języczki. Twoje Joluś też mi się podobają.
Suchy bukiet byłby z nich fajny. ;:167
Gosiu zapiszemy się do Joli na nauki Aniołkowe... w grupie nawet lewe ręce staną się prawymi. ;:196
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A ja moje języczki obcinałam ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A trawnika po wygrabieniu liści nie pokazałaś :wink: Ale wierzymy, że porządnie!
Czy produkowanie takich aniołów jakoś pomaga w ogarnięciu się jesienno-zimowym, tłumi tęsknotę i jęk wydobywający się z głębi duszy? :wink: Bo może bym zaczęła? :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Zdjęcie co prawda nie z dzisiejszego poranka ale dzisiaj było podobnie.

gosia07- Gosiu taki aniołek to naprawdę żaden problem chętnie zrobię dla Twojej córci .Ty tak od razu się nie zastrzegaj że masz dwie lewe ręce i zero pojęcia bo pewnie jeszcze nie próbowałaś.

zyta.malek- Zytko niestety owocostany języczki nie nadają się na suchy bukiet bo byle dotkniecie i opadają,ja nawet liści suchych nie zbierałam z języczki żeby ich nie rozsypać . Na warsztaty aniołkowe jestem chętna bo w grupie zawsze raźniej.

Obrazek

Jagusia w przyszłym roku zostawisz i też będzie dobrze , człowiek się uczy na błędach że nie wspomnę ile się można nauczyć na naszym forum.

artam- Marusiu trawnik po wygrabieniu wyglądał podobnie jak przed bo zaraz nasypało liści w sobotę była powtórka i pewnie w najbliższą sobotę jeszcze raz ale to już mala powierzchnia.
Dzierganie aniolków zajmuje wolny czas a mamrotanie ile trzeba przerobić słupków, półsłupków itp skutecznie zagłusza inne niepożądane myśli. Ja do tego podchodzę tak: aniołki-choinka -sianie nasionek bo po świętach to już nowy sezon powoli się zacznie, bo trzeba polować na ciekawe nasionka, zakupy w sklepach i w necie i jakoś zleci.Moja rada-ZACZNIJ.

A ta dalej kwitnie i ma się coraz lepiej, mróz jej nie przeszkadza.

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Na szczęście ja by zabić chciejstwa w zimie mam już co robić a raczej będę jak mi dotrze paczuszka z narzędziami i pomocami:D:D wdrazać się na dobre zamierzam w te róże i kwiaty z masy cukrowej:D:D na zimowe wieczory jak znalazł
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula cukier taki drogi.Twoje ozdoby będzie można polizać jak lizaczki.
x-U-ie
---

Post »

Powiem Ci bo i tak tego juz sie nie zmieni, ze gdybym miała praktykę to miały być kwiaty takie już u mnie na spotkaniu dla każdego na pamiątkę. Ale nei dałam rady
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulka Ty to co roku coś innego produkujesz ale to fajnie mieć jakieś zajęcie na długie zimowe wieczory bo inaczej to byśmy hopla dostały.Teraz jest tak ciemno i nieprzyjemnie wieczorem że nie chce się nigdzie wychodzić.

-- Cz 17 lis 2011 08:46 --

To zdjęcie himalajki dla Madzi

Obrazek

wyraźnie widać do jakiej wysokości uszkodził ją mróz.
x-U-ie
---

Post »

Jolu właśnie zwariowałabym przez zimę nie organizując sobie czegoś sensowniejszego niż sprzątanie :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ja się piszę na aniołkowe warsztaty - tylko to musiałoby być w niedzielę :) bo wtedy czas mam tylko :( ale fajnie byłoby się umówić na dłużej niż dwie godzinki :) taki maraton aniołkowy [może być u mnie w domu też]

Tyko byś musiała napisać jakie materiały i ile, jakie szydełka no żeby być przygotowanym [gwiazdek też nie umiem robić :(]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
8008M
50p
50p
Od: 4 paź 2011, o 11:18

Post »

:shock: Jolu śliczną masz ta himalajkę -taka rozbudowana i tak jak się przyglądam to cosik mi się zdaje, że da sobie świetnie radę :D
Przecież odbiła ładnie i trzeba przyznać, że ma dość spory zaciszek. Za tymi szmaragdami ostre wiatry jej nie dopadną.
Ja też bym chciała umieć robić takie aniołki :wit
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=47885" onclick="window.open(this.href);return false;
A to może będzie ogród - Magda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”