Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

i jaka oszczędność, wymierna, w złociszach ;:108 Można z tych zaoszczędzonych pieniążków jakąs roślinkę do ogródka nabyć ;:224 :uszy

trochę straszycie tą zimą - więc i ja opatulę niektóre wrażliwce...
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Agnieszko ;:196 Nie miałam pojęcia, że duży rozchodnik może tak pięknie wyglądać jesienią, byłam zbyt skupiona na małych odmianach - Kiedyś na pewno zadbam, by znalazły się w ogródku... ;:224
Piękna jesień w Twoim ogrodzie...
U mnie też sucho, nie pamiętam takiej pogody :roll:
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja jeszcze podlewam :(, bo też sucho, a przesadzałam niektóre rośliny.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A u mnie stara studnia ciągle aktywna...mam też pompę która się "moje ręce" nazywa...wydajna i tania...Tylko podczas suszy zawodzi(studnia oczywiście,bo pompa "ręce" czerpie wodę ze stawu lub niedalekiej rzeki) bo chyba czas ją zmulił i jest za płytka :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś piękna ta różowa pojedyncza chryzantema ;:138 swoje już jakiś czas temu poobcinałam żeby przed zimą się wzmocniły a one na wypuszczały nowych odrostów :D U nas kolejny suchy nawet nie dzień a miesiąc , są miejsca gdzie trudno wbić szpadel :roll: ja jednak idę w zaparte i nie podlewam chodż studnia głębinowa a woda darmowa pod nosem :;230 dzisiaj rano - 6 czekam na rozmarznięcie i idę dalej walczyć z listkami ;:65
Miłego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agunia pozdrawiam z rana. U mnie słonecznie, ale zimno. Podlewać mi się strasznie nie chce, ale wiem , że trzeba. Odkłądam to z dnia na dzień. Dzisiaj chyba jednak się zwlekę i stanę z tym moim wężem ku uciesze i zdziwieniu sąsiadów. NO bo kto w listopadzie grządki podlewa :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

U mnie dziś za to szaro mgliście i zimno , mój omszony już też poddał się , smutno w ogrodzie mam. :roll:
Może podniesiesz piękno jesieni , wklejając jakieś zdjęcia ,
bo u siebie , nie widzę jej piękna nic a nic. ;:108

:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś będę musiała popytać, czy z moją coś się da zrobić :D

Ewuniu to jest dobry argument 8-) :lol:
Ja zaczęłam róże kopczykować, ale u mnie jedna taczka kompostu idzie na 3 krzaczki, więc troszkę kopania mam .....a i już jesienne lenistwo opanowało mnie na maxa .....więc ta praca zajmie mi kilka dni :roll: :roll:

Aniu rozchodniki okazałe jesienią są prześliczne, kwitną, kiedy niezbyt dużo kolorów w ogrodzie.....zresztą one przez cały rok świetnie wyglądają, ja je bardzo lubię w fazie niewielkich kulek wiosną :D
U mnie już po pięknej jesieni......liście pospadały, kwitną już tylko chryzantemy....i jakieś pojedyncze prymulki i dzwoneczki....

Grażynko, naprawdę nie pamiętam tak niesamowicie suchej jesieni.....

Grażynko Fargolciu podejrzewam, że jak bym chciała korzystać ze studni, to też trzeba by ją pogłębiać, bo po tylu latach musi być bardzo zamulona......

Eluś u mnie chryzantemki wciąż pięknie kwitną, tak, że jeszcze nie obcinam, niech zdobią ogródek :D
Sucho jest niesamowicie, w piątek podlewałam , ale trzeba będzie znów to zrobić :roll:

Wandziu u mnie też naprawdę zimno, byłam dziś w Lublinie, pospacerowaliśmy troszkę po Starym Mieście, ale zmarzliśmy bardzo.....już trzeba czapki wyciągać :roll: ........( zawsze to powtarzam swojej córcia, a sama chodzę całą zimę bez czapki ;:224 :;230 )
Z tym podlewaniem to faktycznie masakra, gdy w piątek podlewałam to przechodnie dziwnie się na mnie patrzyli 8-) :lol:

Dorotko u mnie też zimno..... przed chwilą wróciłam do ciepłego domku z wyjazdy i ciepełko mnie rozleniwiło.....tak błogo się zrobiło :lol:
Jesień u mnie już nie bardzo piękna, po złocie i rudościach wiele nie zostało, liście spadły.....na szczęście chryzantemy jeszcze pięknie kwitną.......

Coś żaba się zbuntowała i nie puszcza fotek :roll: Może jutro będzie lepiej....
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

AGNESS pisze: .....już trzeba czapki wyciągać :roll: ........( zawsze to powtarzam swojej córcia, a sama chodzę całą zimę bez czapki ;:224 :;230 )
Mam tak samo .... fryzura się zepsuje :;230 a u mnie kucyk przeszkadza często :lol:
Choć dzieci zawsze upominam, kaptur choć i to jest rozwiązanie pośrednie ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dobra nowina.
Ma się ocieplić troszkę jeszcze na kilka dni.
Więc sadzenie róż czy kopczykowanie to w sam raz prace na zakończenie sezonu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko u mnie dziś po kilku dniach ponurych piękne słoneczko , nawet lodu na oczku nie było .
Ja już o kopczykowałam różę , ale mam sporo roślin do okrycia gałązkami z iglaków .Jak tylko bardziej przymrozi owinę hortensje ogrodowe włókniną .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś tak to jest.....a mówi się, że przykład idzie z góry ;:224 :;230

Grażynko oby prognoza się sprawdziła......u mnie w tej chwili -5, więc pewnie późną nocą będzie więcej :roll: mój M właśnie przed chwilą obiecał mi, ze pomoże z kopczykowaniem róż w sobotę :tan Mam nadzieję, że kompost nie zamarznie do tego czasu.....

Geniu ja może jutro wezmę się za kopczykowanie i okrywanie iglaczkami hortensji i hibiskusów. Później pójdzie na to włókninka......kuszą mnie te gotowe worki z włókniny.....dużo mniej pracy z takimi gotowcami....ale jeszcze się nie rozglądałam za nimi.....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja muszę wykorzystać co mam.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja oglądałam prognozę i do 1 grudnia wciąż tak samo tylko przyjdzie troszkę deszczu. I bardzo dobrze bo i tak zima nam się będzie dłużyć. :wink:
Wciąż ślicznie u Ciebie Aga. ;:138
A takie worki z agro można samemu uszyć z agro na metry tylko teraz to chyba już za późno. ;:108
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jest właśnie masakra z tą suszą. Niestety nie podlałam wczoraj choć powinnam. Ale mam nadzieję, że posadzone po spotkaniu 2 iglaczki były dość często podlewane, potem mocno okryte i ziemią i stroiszem, że mam jednak nadzieję, że ta gliniasta ziemia utrzymała wystarczającą wilgoć. Tak samo moje nowe róże.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”