Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Znowu zaniedbałam forum ale nazbierało się masę spraw.Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie , poprać firanki, umyć okna powymiatać kurze.
W ogrodzie już jesień a w niektóre poranki przedsmak zimy.

Obrazek

Moje roślinki już powoli przygotowuję do zimy, poobwiązywałam hortensje żeby łatwiej było je przykryć, jeżówki dostały kopczyki z kory podobnie barbula i budleja. Moje dwie świeżo nabyte i posadzone Rosarium Uetersen dostały kopczyki z ziemi.

Obrazek

Jeszcze na niektórych drzewach-czytaj dębach jest masę liści, w piątek mamy zamiar grabić , zapowiadają ładną pogodę i wszyscy domownicy będą mieli relaks na świeżym powietrzu.

Obrazek

Po wizycie u Jagusi założyłam nową rabatkę -hortensjową.
Mam na niej cztery hortensje i wielki apetyt na następne.

Obrazek

Obrazek

Niektóre rośliny intensywnie kwitną o tej porze roku do takich należy kalina "Dawn"

Obrazek

Jeszcze dokupiłam w ubiegłym tygodniu cebule czosnku.

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

no jesteś :wit widzę, że masaże świetnie działają i Jola już w formie, wzięłaś się od razu do pracy :) nie przemęczaj się za bardzo, też mam jeszcze grabienie i róóże :roll:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"I tak to właśnie się zaczyna" 2 Rosarium.... posadziłaś :wink: .
Piękny zagajnik dębowy u Ciebie, wiem, wiem - liście, ale i tak piękny !.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ciągle zachwycam się twoim awatarkiem. Owczarki niemieckie to moje ukochane psy.....wczoraj nawet śnił mi sie :roll: :lol:
Jesień u ciebie wciąż przepiękna, kolorowa, złocista......bardzo lubię widok ususzonych jesiennych hortensji, pięknie wyglądają na tle zieleni iglaków i bezlistnych gałęzi drzew :D Hortensjowa rabata coraz bardziej imponująca :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciężko mi teraz usiedzieć przy komputerze bo zaraziłam się szydełkowaniem i produkuję aniołki

Obrazek

Produkcja jest już prawie hurtowa i bardzo mnie to rękodzieło pochłania .Mam w planach jeszcze gwiazdki ,wzorki mam dzięki Kasi -Kammie.

Obrazek

lawenda- Ula masaże bardzo pomogły i już jestem zapisana na następną turę na wiosnę.Nie przemęczam się za bardzo ale trzeba się ruszać bo ciągłe siedzenie źle wpływa na biodra/obwód/ :;230

Obrazek

elsi-Elu nic się nie zaczyna, róże już przerabiałam i "to sobie już ne wrati" ale akurat tą odmianę chciałam mieć ze względu na zapach, zobaczymy czy nie przereklamowany.Liście dębowe są okropne !!!!

Obrazek

AGNESS-Aga moja suka bardzo lubi być fotografowana i czasami trzeba się sporo pomęczyć żeby nie występowała na każdym zdjęciu.W styczniu ma umówionego kawalera ale nie wiem czy będzie z niej dobra mama.
Mam nadzieję że w przyszłym sezonie hortensji mi przybędzie bo mąż już zaszczepiony nowym zbieractwem.Obok dorosłej "Grandiflory" posadziłam dębolistną -dostałam od Tadeusza48- i dwie zakupione w czasie wyjazdu do Jagusi- "Vanille Fraise" i "Limelight"

Jeszcze kwitną

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu. Zakupiłaś piękne białe czosnki. Te ich wielkie kule są imponujące.
Nie wiedziałam, że też robisz aniołki. Bardzo piękne. Ja ogromnie lubię szydełkować, tylko że nie mam już gdzie kłaść swoich wyrobów. Narobiłam w tamtym roku mnóstwo gwiazdek i bombek na choinkę, a choinka, odkąd dzieci wyszły z domu, jest już u nas malutka, a więc nie mam niestety na czym wieszać. Szkoda, bo to bardzo fajne odstresowujące zajęcie :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj JOLU,za oknem ziąb i zimne wietrzysko ,a ja wybrałem się na spacer do Twojego ogrodu. Zauważyłem że tej jesieni przybyło CI kilka nowych roślin kwitnących o dość późnej porze lata.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:138 ;:138 ;:138 prawdziwy aniołek :wit
zdolniacha z ciebie...ciekawa jestem tego zakątka hortensjowego
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

W piątek była akcja grabienia liści, tak wyglądał trawnik przed

Obrazek

Godzinę po zgrabieniu wyglądał podobnie bo jak widać na pierwszym zdjęciu liści na drzewach jeszcze ciągle sporo

Obrazek

Roślinki jeszcze nie okryte chociaż przygotowane już do okrycia i materiał też

Obrazek

Na żurawkowisku nadal kolorowo

Obrazek

wanda7 Wandziu masz rację że szydełko bardzo odstresowuje podobnie działają na mnie robótki na drutach.Dzierganiem zaraziło mnie forum jak pooglądałam prace innych między innymi i Twoje, teraz ciągle poszukuję nowych wzorów, dobrze że domowników nie wkurza moje ciągłe mamrotanie ile oczek mam przerobić. Narobiłam już aniołków, obdarowana rodzina, produkuję teraz gwiazdki i dzwonki, dzisiaj krochmalenie to jutro może pokażę zdjęcia.

Obrazek

tadeusz48 Tadziu na dworze rzeczywiście już zimno chociaż słoneczko jeszcze czaruje i przez szybkę wydaje się że jest bardzo przyjemnie, dobrze że chociaż takie złudzenie mamy. Mam nadzieję że szarugi jeszcze nie prędko nas dopadną chociaż w sobotę była namiastka śniegu. U Ciebie Tadziu pewnie roślinki już pookrywane spokojnie czekają wiosny, ja ponieważ mam wszystko na miejscu to tylko przygotowałam roślinki do przykrycia a stroisz czeka w pogotowiu.

Czerwony krwawnik od Jagusi ciągle ma zamiar zakwitnąć

Obrazek

patkaza Aga ten zakątek hortensjowy to dopiero malutkie początki ale najważniejszy jest pierwszy krok a takowy został uczyniony , ba zrobiłam nawet drugi bo zaszczepiłam pomysłem męża a to jest duży sukces bo w tym miejscu nie były planowane nasadzenia, a teraz już są zaplanowane a mąż jest głównym dostawcą materiału szkółkarskiego. :;230 O Narcyzach pamiętam ale niestety nie udało mi się wybrać do Ciebie, na przyszły rok będą też aktualne, wiem, wiem że miały być na specjalną okazję mogę Ci dostarczyć kwitnących i poustawiasz w bukietach na grządce.

Kwitnie jeszcze taka bidulka

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Fajny dywan liściowy był.... pobrodziłabym w nim z chęcią - ale przy tym kawał niezłej roboty z grabieniem. '
Ja też biegałam po ogrodzie i wypatrywałam takich niedobitków - ostatkiem sił kwitnących...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Jolu-przyszłam podziwiac Twoje szydełkowe piękne aniołki.... ;:138
prawdziwe arcydzieła ;:138
Piękny widoczek-dwa drzewa i iglak...sosna? cudnie to wyglada ;:170
Ja okrycia jeszcze nie mam....i chyba nie bedzie-bo musiałabym cały ogródek zakryc :uszy dam im czas...szansę...nie wiem co....a sobie nadzieję, że nic nie przemarznie ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale żurawisko :shock: Cudnie..
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kawał trawnika , to i kawał grabienia. A na dębach jeszcze twardo wiszą , te póżniej zaśmiecą trawnik. Żurawki po ostatnich przymrozkach też już mało wyjściowe , choć kolory jeszcze trzymają. Okrywaj Jolu roślinki i dziergaj koronkowe cudeńka. Na dworze ziąb, zbyt długo, nie da się przebywać. Dzisiaj sypnęło śniegiem . Krótko , biało jednak było.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu jak jeszcze cudnie u Ciebie. ;:138
U nas okoliczne dęby mają brązowe liście, a Twoje jakby płonęły.
Żurawki pięknie zdobią ogród o każdej porze roku.
Bardzo dużo ich posadziłaś. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Joluś ;:167 drzewa prześlicznej barwy i trawnik z liśćmi nie źle się prezentuje,
więc nie grab ich co tydzień ja ze swoimi liśćmi wciąż czekam aż raczą wszystkie oblecieć.

Pamiętaj jak hortensje Jagusiowie się rozrosną to ja pierwsza w kolejce po nich. ;:65
Prawdziwa artystka z Ciebie Joluś. Samych Anielskich snów Ci życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”