Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Wando :wit Piękna jesień u Ciebie . Liście dębu porozrzucane przez wiatr cudnie wyglądają , do tego wspaniała spartana - cudo ;:63
Trzymaj się cieplutko ;:196
x-d-a

Post »

No, Wandziu, masz trochę tych liści ;:224
Pięknie i malowniczo to wygląda, ale wyobrażam sobie, ile pracy kosztuje Cię doprowadzenie ogrodu do porządku.
Garnki mam identyczne - w sezonie służą za osłonki dla kwiatków, zimę spędzają 'do góry nogami' :P
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Fajny wierszyk ;:63 na dodatek do liściastych fotek ;:138 ;:138 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,bardzo chętnie,o ile bedziesz pamiętała do spotkania u Szmita,i ja też , bo skleroza postępująca.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu śliczny dywan z liści dębowych rozłożył Ci się w ogrodzie i pewnie aż miło chodzić wśród tych liści. Ja uwielbiam chodzić w liściach, tak fajnie szeleszczą. :;230 A na rabatach dodatkowa kołderka dla roślinek.
Z tą Spartyną to jednak nie za bardzo mi po drodze bo ja chciałam coś podobnego posadzić przy odpowietrznikach z rur rozsączowych a skoro się rozłazi to jeszcze mi wlezie do rur, to już lepiej jakąś inną poszukam. Wielkie dzięki za informacje. ;:196
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Wandziu bardzo lubię do Ciebie zaglądać ,tylko nie zawsze jest czas coś napisać . :;230

Tak naszym fiołeczkom , nie jedna roślina może pozazdrościć ciepełka. :heja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sure, ano trzeba się pocieszać, jak humor nie bardzo dopisuje. Jesień to jesień. Liście opadają. I tak ma być :D

Atka, te gliniane garnki to ozdoba na moim skalniaku pod dębem. NIczego nimi nie okrywam. Lubię takie różne przedmioty w ogrodzie.

Tereska, fajnie, że już zaczęłaś się wpisywać, oznacza to, że humorek nieco lepszy. prawda?

Dalu, twoje gliniaki pamiętam, a jakże. Też mam ich małą kolekcję. Uratowałam je niedawno przed wyrzuceniem, gdy moje dzieci zabrały się do porządkowania piwnic w starym domu :wink: Dla nich to po prostu starocie, a dla mnie skarby ;:108

Stasiu, dzięki, to jest piosenka, którą śpiewają moje wnuczki i która ją też śpiewałąm w przedszkolu :D

Malgosiu, będziesz musiała przypomnieć. Ja już się nie mogę doczekać spotkania u Szmita, bo zaplanowałąm sobie kilka trawek dokupić. ;:108 O matko, a tu jeszcze tyle czasu... :roll:

Edulkotku, miskanta jakiegoś radzę ci tam posadzić. Ale pamiętaj, chińskiego, a nie cukrowego. Chińskie trzymają się kęp, a wybór jest przeogromny.
Po liściach sympatycznie się chodzi, przyznaję. I w ogóle są takie romantyczne. I grabienie też jest w porządku, jeśli tylko świeci słoneczko. Trzeba je polubić i już :D

Jatro, cieszę się, że zaglądasz. ;:138 W takim razie na pewno zauważyłaś, że w tym moim ogrodzie brakuje chryzantem. Nie mam ani jednej. Wyobrażasz sobie. Muszę u ciebie kupic kilka na wiosnę, tylko przez zimę podumam, gdzie znajdę dla nich miejsce. Bo wiesz, ja ostatnio mam klapki na oczach i tylko róże sadzę. Ale na różach przecież świat się nie kończy. :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu ale wory naszykowałaś , domyślam się że kominek jednak podoła :wink:
Bardzo podoba mi się piosenka i rabatki obsypane liśćmi :lol:
Pozdrawiam wieczorkiem :wit
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Widząc te opadłe liście dębowe doceniam trud zakładania rabatek kwiatowych. Z trawnika posprzątała by dmuchawa.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Dzięki Wandziu :D Faktycznie masz tych liści ... U mnie dwa wielkie wory czekają na przerobienie na kompost i jeszcze jeden dojdzie na pewno - dziś już nie miałam czasu zagrabić, a dużo liści naleciało.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU...ten Czesław to w niedługim czasie zajrzy Tobie w garnek a i liść tam też się zawieruszy :;230 :;230 ....pięknie usytuowany....
Pytałaś o trawkę w soczystej zieleni to....FESTUCA GOLDEN TOUPEE......

:wit :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agatka, kominek pracuje, że aż miło, bo już trochę zimno w chałupie się robi, a nie chcemy na razie rozkręcać gazu na pełny regulator.

Krysad, dmuchawa niestety nie wciąga liści, tylko rozdmuchuje w inne miejsce. Wywiałoby pod siatkę, na rabaty. A ja bym musiała stamtąd wyciągać :wink: Kiepski byłby to pomysł.

Atka, takich worów to ja mam co roku około 25. I niestety na kompost się te liście dębowe nie nadają, palimy nimi w kominku :wink:

Leszczynko, dzięki za nazwę trawki, zapisana. A ten dąb na fotce to nie Czesław, tylko Edward :;230 Na mojej działce są cztery dęby. ;:108, a imię dla tego zaproponowała krysad Pasuje jak ulał.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Atka, takich worów to ja mam co roku około 25. I niestety na kompost się te liście dębowe nie nadają, palimy nimi w kominku
To dopiero ilość :shock: ;:223 Wiem jak niedobrze jest palić liśćmi w kominku. Sama czasami palę resztki ogrodowe w kominku, ale staram się je maksymalnie wysuszyć. Niestety zawsze się nakurzy w mieszkaniu :evil:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU.....przeproś EDWARDA..... :;230 :;230
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

wanda7 pisze:...Obrazek...
Wandziu czy możesz mnie oświecić co to za roślina między żurawkami ( ta o sinych, pierzastych liściach)? Pięknie się razem komponują.
Ja nie mam aż takiego problemu z dębowymi liśćmi - mam tylko jeden dąb a nie trzy :wink: Używam ich jako naturalnej zimowej kołderki dla kwasolubów i innych bylin.
Piękna jesień w tym roku, ale już się kończy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”