Adamie 
moja praktycznie z każdej pseudobulwy kwitnie wiec skoro masz nowe pseudobulwy to lada moment powinieneś doczekać się kwiatów.
Henryku 
, czasami storczyki mocno ćwiczą naszą cierpliwość, mam nadzieję że jednak w niedługim czasie doczekasz się jego kwitnienia, trzymam za to mocno kciuki.
Kingo 
sabotkowe pączuszki coraz większe jednak na całkowity rozkwit przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
Asiu 
tetraspis właśnie otworzył kolejnego kwiatuszka i jest zupełnie inaczej ubarwiony niż ten pokazywany, ale to u tego kwiata norma, jutro może uda się zrobić mu zdjęcia.
Małgosiu 
też lubie żółte kwiaty, są takie optymistyczne.
Tomku 
życzę Ci abyś szybko ujrzał jej kwiaty bo w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze, moja rozwinęła już wszystkie cztery, trzeba wiec zrobić aktualizację zdjęcia. Niestety nie pachnie, ale może to dlatego, że stoi na wschodnim parapecie i nie pada na nią słoneczko.
Makosiu 
mój od kiedy go mam ( zakupiony wiosną 2010) już trzeci raz kwitnie , zauważyłam że lubi bardzo ciepłe i wilgotne powietrze, na parapecie stał prawie w miejscu, a od kiedy stoi w łazience z południowym oknem pięknie się rozwija i kwitnie regularnie. Stoi z 1 m od okna. Za zdjęcia pochwały należą się mężowi.
Sylwio
Lucynko 
i trzymam kciuki za szybkie kwitnienie u Ciebie.
Piotrze 
miło Cię gościć w moim kinie, dziś kolejna odsłono, boję się tylko, aby mój film nie przerodził się jakiś brazylijski tasiemiec.
Sylwio
Justynko
A dziś kolejna odsłona moja najnowsza katlejka postanowiła jednak otworzyć oba pączuszki co mnie bardzo cieszy

, pączki dzięki słoneczku wybarwiły się. Zapach konwaliowy jest dość intensywny szczególnie jak świeci na nią słoneczko.
Dziś aż 4 zdjęcia, wybaczcie taka ilość ale nie potrafiłam wybrać które najładniejsze.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us