Nowy ogród Jacka 2011/12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Nowy ogród Jacka 2011/12

Post »

Jacku , już chyba 10 raz dzisiaj oglądam Twoje chryzantemy... :oops: Chyba spać nie będę mogła , bo kolejna mi się spodobała :;230
Moja ruda dla Ciebie już zapisana w kapowniku , co by nie umknęła. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładna ta chryzantema z pierwszego zdjęcia, szkoda że się na nią jeszcze nie załapałem :wink: , a ta wysoka poźna i u mnie po kilku cieplejszych dniach zdążyła zakwitnąć :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ale u mnie mało miejsca i szkoda obsadzać czymś co może nie zakwitnąć , kiedyś miała sporo takich chryzantem , zrezygnowałam z nich .U Ciebie Jacku więcej miejsca więc się nie dziwię że masz ją .
Ja mam chyba 2 sadzonki takich późnych bo jeszcze są w pakach , jak w przyszłym roku nie zakwitną wcześniej to też będę musiała wydać lub wyrzucić mimo że piękne kolory a kupiłam po 7 zł i miały być średnio późne .

Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tu.ja, wyszło zabawnie, bo chodziło mi o Izę-Chatte, u której w wątku rozważaliśmy, czy mamy takie same chryzantemy :lol: Ale cieszę się, że u Ciebie złotobrązowa ma się dobrze.
Zapiszę sobie, jakie Ci się podobają ale nie obiecuję na przyszły rok (igiełkową obiecałem już wielu osobom, a 'Isabelle' to na razie jeden badylek świeżo ukorzeniony). Jak tylko będzie możliwość - podzielę się.

Basow@, aż 10 razy :?: :!: :shock: Ale nie napisałaś, która Cię tak urzekła (na razie wiem o pomarańczowej margerytkowej).

Przemek, pogoda sprzyja chryzantemom. Nawet nie sądziłem, że jeszcze w listopadzie będę je sadził.
Zapisuję Cię na listę zapasową, bo chętnych wielu na 'Jeżozwierza' :)

Geniu, wiem; musisz rozważniej niż ja planować nasadzenia z braku miejsca. A ja powoli powiększam areały. Gdybyś chciała wyrzucić chryzantemy późne, to chętnie przyjmę 8-)
x-d-a

Post »

Jacku, z wielką przyjemnością oglądam Twoje chryzantemy, bo u mnie w ogrodzie już chyba nic nie kwitnie :(
Jakoś mam mało chryzantem, zwłaszcza późnych i o tej porze pozostaje mi podziwianie przebarwiających się na przeróżne kolory listków :P
A w tym roku zdążą zakwitnąć chyba wszystkie, nawet najpóźniejsze kwiaty...Przy takiej pięknej pogodzie...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Będę pamiętać Jacku.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

JacekP pisze:
Grzesiek, kwiatki fioletowieją pod koniec kwitnienia na 'Sea Urchin'. Mi to nie przeszkadza, choć to podobno sprawka jakiegoś grzyba.
Mnie też nie przeszkadza to fioletowienie i myślę, że po prostu już jej taka uroda, a nie wina grzybka ;)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, chryzantemy towarzyszą nam do końca - dosłownie i w przenośni 8-) Ale różnokolorowe liście też piękne :!:

Geniu, dziękuję :)

Grzesiek, fachowcy mówią, że to grzyb. My możemy twierdzić, że taka ich uroda i wszyscy będą zadowoleni 8-)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku ;:167 chryzantemy śliczne i masz ich sporo, mnie najbardziej zachwyciła najpóźniejsza złotobrązowa. Zdjęcie - mistrzostwo świata ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

JacekP pisze:
Grzesiek, fachowcy mówią, że to grzyb. My możemy twierdzić, że taka ich uroda i wszyscy będą zadowoleni 8-)
I też tacy jesteśmy, usatysfakcjonowani :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JACKU.........też zaglądam i podziwiam Twoje chryzantemy....zawsze miałam do nich pewien dystans, ale pięknie określiłeś "towarzyszą nam do końca" i chyba trafiłeś do mnie.....od najbliższej wiosny na pewno u mnie się pojawią ;:108 ;:108

....mahonię pokażę...a Ty jej może nadasz imię :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne, te Twoje chryzantemy, Jacku. Chciałoby sie wszystkie, ale ytzeba powściągać apetyty, bo w końcu nie same chryzantemy rosną w ogrodzie :lol:
Co do "złotobrązowej" (dla mnie to zawsze będzie złocista :lol: ) - myślę, że to jest ta sama, co moja. Jeszcze dzień, dwa i moja rozkwitnie, to sam porównasz :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, dziękuję :) Specjalnie poszedłem ja sfotografować z rana, bo mi umknęła wcześniej. Zawsze na tę chryzantemę czekam z nadzieją, że zdąży zakwitnąć 8-)

Grzesiek ;:136

Leszczyno, chryzantemy mają coś z zadumy, melancholii ale też dużej siły, hartu ducha i po prostu pięknie kwitną na pożegnanie sezonu 8-)

Chatte, w pełnym rozkwicie ta złocista jest jeszcze inna, bardziej brązowa. Ja na razie apetyt na kolejne chryzantemy mam :)

A co oprócz chryzantem?
oczywiście astry ale to to już ostatnie
Obrazek

gazanie też się nie poddają
Obrazek

kapusty ozdobne są jesienno-zimową ozdobą ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku ja jak zwykle rozpływam się z zachwytu nad chryzantemami są przepiękne......wszystkie ;:138 U mnie juz tylko one kwitną, biała pomponowa juz bardzo, bardzo długo....teraz zaczęła fioletowieć......i jak piszecie to jakiś grzybek, to ja podobnie jak Ty z Grzesiem traktuję to jako prześliczne przebarwianie się i wspaniałą zmienność krzaczka 8-) :lol: .....niesamowicie wygląda taka dwukolorowa- biało-fioletowa :lol:
Kapuchy masz świetne, przepięknie wyglądają takie oszronione. Ja nigdy ich nie sadziłam, więc to dla mnie ciekawostka :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jacku, zaintrygowały mnie Twoje białe astry. Pierwszy raz takie widzę. Wielkie kwiaty i białe. Bardzo mi się podobają Twoje chryzantemy. Mam obiecane od Izy jakieś sadzonki wiosną. Warto je mieć, bo rozweselają ogródek. Mało mam miejsca, ale dla pięknych kwiatów zawsze coś się znajdzie :;230 .
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”