rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Hirusan, miło mi cię gościć. Za zielistkę trzymam kciuki, żeby się ukorzeniła, bo tez jestem nią zachwycona. :)
mniodkowa, mam nadzieję, że najgorsze już za nimi, tzn podróż do Kalisza, bo tu jednak zawsze ciut cieplej niż na wschodnich rubieżach :wink:
Zeniu, fuksje są urocze i wcale się nie dziwię, że kupiłaś zwłaszcza za tę cenę. Zresztą jest ich taka różnorodność, że byłoby prawie cudem, gdybyś trafiła na taką odmianę, jaką dostaniesz ode mnie. W sumie ode mnie możesz dostać nawet trzy. Oczywiście, ja ci mogę tylko powiedzieć, jak one kwitną, bo nazw nie znam. :wink:
Problem przekwitłych kwiatów grudnika sam się rozwiązał, bo dziś kwiatek spadł sam. Niestety spadł tez jeden pączek. :( A przecież nie przestawiam, chucham, dmucham i boję się, żeby nie spadło ich więcej.
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagoda, jak będziesz tak latać koło grudnika to zobaczysz, on Ci będzie na złość robił, bo one nie lubią być w centrum uwagi :wink:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magic, ale jak go wykopać z tego centrum, jak to mój jedyny kwitnący. :? No ale skoro tak to się postaram. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Nie przejmuj się, mój też razem z przekwitniętymi kwiatkami zrzucił kilka pączków, ale to raczej z mojej winy, bo kwiatek już na tyle duży, że chyba nie powinien stać na parapecie i przy firance, która go dotyka, a w pokoiku tak ciasno, że ja nie potrafię chodzić nie ruszając jej ;:223 chyba czas pomyśleć o zmianie lokalizacji po zakończeniu kwitnienia...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sumie aż tak się tym nie przejmuje, grunt że w ogóle kwitnie. Ten pączek był od strony pokoju, może tam miał za ciemno? Jednak jest już następny do otwarcia.
Swoją drogą, żeby roślinka z dwoma kwiatkami naraz tak człowieka ekscytowała, przecież to wariactwo jest. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No nie? :;230 ja wczoraj obejrzałam przed snem u Iwonki (heliofitka) grudnika fioletowego i spać przez niego nie mogłam ;:223 a mój M powiedział, że mi blokadę na net założy przez te moje ślinotoki ;:14 :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój m to już wiele razy się odgrażał, że net odłączy przez moje różne hobby, raz mi nawet wyrzucił tlen, a dokładnie skrót do niego z pulpitu. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 :;230 mój to dobrze obcykany w te klocki, mógłby się zawodowo tym zajmować, więc jak mi odłączy to ja zapłaczę się bo choć i sama kumata to na pewno nie poradzę sobie z tymi blokadami ;:223 więc od razu obracam to w czułe słówka i absolutnie nie mam żadnych nałogów ;:224 zmieniam temat i sprawa znika.. do kolejnego razu :;230
Magic83
1000p
1000p

Post »

Aguś , to podobnie masz jak ja.... Tylko mój blokuje ostatnio mi dostęp do komputera swoim ;:64 , bo ma "bardzo ważne rzeczy do zrobienia". Taaaaak, napeeeewno :evil:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko ja obrywam te kwiatuszki, bo gdzieś kiedyś wyczytałam to w jakiejś mądrej książce, więc się do tego stosuję. ;:108
A dzisiaj tak bardzo chciałam pstryknąc fotkę pierwszemu rozwiniętemu kwiatuszkowi u biało-różowego grudnika, że
przy okazji sama strąciłam mu jednego pąka. ;:223 No niezdara jakaś ze mnie. :evil:
Tak się sama na siebie wkurzyłam, że postanowiłam poczekac ze zdjęciami, aż tych kwiatów więcej się rozwinie i nie będę
musiała wpychac się tam z aparatem. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49

Post »

Na pewno Ci się ukorzeni :):) Trzymam za to kciuki! ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magic83 pisze:Aguś , to podobnie masz jak ja.... Tylko mój blokuje ostatnio mi dostęp do komputera swoim ;:64 , bo ma "bardzo ważne rzeczy do zrobienia". Taaaaak, napeeeewno :evil:

temu my mamy dwa laptopy i jasno zostało powiedziane, że mój to MÓJ i jak sobie życzę to będę na nim siedzieć i nie interesuje mnie, że chciałby film czy inne co... ;:224 ;:14

Ela, tylko nie czekaj zbyt długo na wszystkie pąki rozwinięte bo te pierwsze zaczną się zwijać po 2 dniach i będzie nieładne foto, sama takie mam, nawet nie pokazuję ;:223 a te ładne - mało wyraźne ;:223

biedne te nasze kwiatki - normalnie jak celebryci :;230 my ciągle koło nich z ;:177
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ja mam "swój" w pracy i cały dzień spędzam przy nim, więc w domu to już wcale nie muszę...-to jest główny argument mojego M :evil: . W domu i tak siedzi przy kompie córki, bo jest problem z podłączeniem internetu do drugiego kompa....
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jest jeden komputer w domu, a korzystam ja i dwie córki, więc staram się pobuszować w necie do południa, kiedy ich nie ma.
elciu, u ciebie przy tej ilości grudników i pączków strata jednego pączka ma jednak nieco inny wymiar :P
Jednak wierzę, że wolisz ich za wiele nie postrącać. Może korzystaj z zoomu, zawsze to bezpieczniej dla kwiatków :wink:
mniodkowa, czyli my w tym układzie trochę jak paparazzi. :lol:

Jednak nie wytrzymałam i pstryknęłam fotkę strzałce.
Obrazek

I jeszcze kolejna odsłona grudnika tym razem z wirtualną kokardką, bo się nudziłam ;:14
Obrazek
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Atłasowy grudniczek wymiata ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”