Mój mały ogródek - Isia cz.1
- k-c
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zdrowiej szybko  i pamiętaj by wierzbę przyciąć po kwitnieniu - by się ładnie rozrosła
 i pamiętaj by wierzbę przyciąć po kwitnieniu - by się ładnie rozrosła  i odrosty z pnia wyrywaj by nie zagłuszyły szlachetnego szczepienia
 i odrosty z pnia wyrywaj by nie zagłuszyły szlachetnego szczepienia 

i pamiętaj by wierzbę przyciąć po kwitnieniu - by się ładnie rozrosła
 i pamiętaj by wierzbę przyciąć po kwitnieniu - by się ładnie rozrosła  i odrosty z pnia wyrywaj by nie zagłuszyły szlachetnego szczepienia
 i odrosty z pnia wyrywaj by nie zagłuszyły szlachetnego szczepienia 
pozdrawiam, Karol
moje wątki

moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
ja bym przyciął mniej więcej tak  by się zrobił ładny parasol
 by się zrobił ładny parasol  
od miejsca szczepienia lub ostatniego rozwidlenia gałęzi jakieś 20 - 30 cm - tylko po takim przycięciu z pnia mogą zacząć wyrastac pędy -- które musisz zaraz usuwać - najlepiej wyrywać gdy pokażą się pierwsze listki

by się zrobił ładny parasol
 by się zrobił ładny parasol  od miejsca szczepienia lub ostatniego rozwidlenia gałęzi jakieś 20 - 30 cm - tylko po takim przycięciu z pnia mogą zacząć wyrastac pędy -- które musisz zaraz usuwać - najlepiej wyrywać gdy pokażą się pierwsze listki

pozdrawiam, Karol
moje wątki

moje wątki
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Isiu ! ponownie odwiedziłem Twój ogród  który bardzo mi się podoba,jest w nim wiele pięknych roślin a zwłaszcza  r ó ż e.  Miejsce które wskazałaś dla berberysu jest według mnie  
dobre/widne i słoneczne/ to czego im potrzeba. Ja ze swoimi przewędrowałem pół ogrodu,aż znalazłem im właściwe miejsce.
Isiu widzę w Twoim ogrodzie wierzbę szczepioną, aby osiągnąć wspaniały efekt należy skrócić jej końcówki po przekwitnięciu. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i

dobre/widne i słoneczne/ to czego im potrzeba. Ja ze swoimi przewędrowałem pół ogrodu,aż znalazłem im właściwe miejsce.
Isiu widzę w Twoim ogrodzie wierzbę szczepioną, aby osiągnąć wspaniały efekt należy skrócić jej końcówki po przekwitnięciu. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i
 Pozdrawiam Zenek

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Zenku dzięki piękne za odwiedziny, a chorubsko już mnie opuszcza jest zdecydowanie lepiej  tak wiem że trzeba przyciąć (świeży zakup) i Karol nawet narysował jak mam to zrobić. Różyczki juz przycięłam a zakupione na jesieni rabatowe jeszcze nie miały debiutu na forum :P czakam aż zakwitną. Na razie rozmawiam z nimi uprzejmie
 tak wiem że trzeba przyciąć (świeży zakup) i Karol nawet narysował jak mam to zrobić. Różyczki juz przycięłam a zakupione na jesieni rabatowe jeszcze nie miały debiutu na forum :P czakam aż zakwitną. Na razie rozmawiam z nimi uprzejmie  
  wspomnienie z wakacji....

tak wiem że trzeba przyciąć (świeży zakup) i Karol nawet narysował jak mam to zrobić. Różyczki juz przycięłam a zakupione na jesieni rabatowe jeszcze nie miały debiutu na forum :P czakam aż zakwitną. Na razie rozmawiam z nimi uprzejmie
 wspomnienie z wakacji....- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
daro - o tak, wiele miejsca zostalo do zagospodarowania, wiele przeznaczam na jednoroczne roślinki, bardzo lubię dziwaczki, słoneczniki ..... i można by tak godzinami :P w różnorodne roslinki wieloletnie zaopatruję sie na giełdach ogrodniczych; wiosennej w Płocku (Góry k. Płocka Szkoła Rolnicza) i jesiennej w Skierniewicach do Was mam trochę daleko  ale Wasze roślinki oglądałam imponujące
  ale Wasze roślinki oglądałam imponujące   Pozdrawiam Isia
 Pozdrawiam Isia

ale Wasze roślinki oglądałam imponujące
  ale Wasze roślinki oglądałam imponujące   Pozdrawiam Isia
 Pozdrawiam Isia