Mój mały ogródek - Isia cz.1
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zdrowiej szybko
i pamiętaj by wierzbę przyciąć po kwitnieniu - by się ładnie rozrosła
i odrosty z pnia wyrywaj by nie zagłuszyły szlachetnego szczepienia 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
ja bym przyciął mniej więcej tak
by się zrobił ładny parasol
od miejsca szczepienia lub ostatniego rozwidlenia gałęzi jakieś 20 - 30 cm - tylko po takim przycięciu z pnia mogą zacząć wyrastac pędy -- które musisz zaraz usuwać - najlepiej wyrywać gdy pokażą się pierwsze listki

od miejsca szczepienia lub ostatniego rozwidlenia gałęzi jakieś 20 - 30 cm - tylko po takim przycięciu z pnia mogą zacząć wyrastac pędy -- które musisz zaraz usuwać - najlepiej wyrywać gdy pokażą się pierwsze listki

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Isiu ! ponownie odwiedziłem Twój ogród który bardzo mi się podoba,jest w nim wiele pięknych roślin a zwłaszcza r ó ż e. Miejsce które wskazałaś dla berberysu jest według mnie
dobre/widne i słoneczne/ to czego im potrzeba. Ja ze swoimi przewędrowałem pół ogrodu,aż znalazłem im właściwe miejsce.
Isiu widzę w Twoim ogrodzie wierzbę szczepioną, aby osiągnąć wspaniały efekt należy skrócić jej końcówki po przekwitnięciu. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i
dobre/widne i słoneczne/ to czego im potrzeba. Ja ze swoimi przewędrowałem pół ogrodu,aż znalazłem im właściwe miejsce.
Isiu widzę w Twoim ogrodzie wierzbę szczepioną, aby osiągnąć wspaniały efekt należy skrócić jej końcówki po przekwitnięciu. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i
Pozdrawiam Zenek
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Zenku dzięki piękne za odwiedziny, a chorubsko już mnie opuszcza jest zdecydowanie lepiej
tak wiem że trzeba przyciąć (świeży zakup) i Karol nawet narysował jak mam to zrobić. Różyczki juz przycięłam a zakupione na jesieni rabatowe jeszcze nie miały debiutu na forum :P czakam aż zakwitną. Na razie rozmawiam z nimi uprzejmie
wspomnienie z wakacji....

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
daro - o tak, wiele miejsca zostalo do zagospodarowania, wiele przeznaczam na jednoroczne roślinki, bardzo lubię dziwaczki, słoneczniki ..... i można by tak godzinami :P w różnorodne roslinki wieloletnie zaopatruję sie na giełdach ogrodniczych; wiosennej w Płocku (Góry k. Płocka Szkoła Rolnicza) i jesiennej w Skierniewicach do Was mam trochę daleko
ale Wasze roślinki oglądałam imponujące
Pozdrawiam Isia