rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

elciu, czy skrzydłokwiat sprawił ci jakiekolwiek problemy? :shock:
Ja chyba mam specyficzne warunki do uprawy roślin (czytaj ciemna wilgotna nora), bo u mnie skrzydłokwiat sprawuje się bez zastrzeżeń. Bluszcze uśmierciłam chyba przez przelanie, ale teraz podlewam wszystko bardzo rzadko. W jakimś poradniku w dziale o podlewaniu napisano, że zraszanie jest dla rośliny też formą podlewania i to by wyjaśniało, dlaczego tak rzadko mogę podlewać moje doniczkowce, bo zraszam część codziennie, a te w przedpokoju teraz co dwa dni.
Zenia dała mi coś jeszcze, ale nie wiem, czy wypada pisać, co, więc na razie się wstrzymam. :wink:
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super rosną Ci te roślinki. Mnie najbardziej za serce chwyciła ta kompozycja z bluszczem i zielistką. Super się prezentuje.
elcia Skrzydłokwiaty rosną jak dzikusy. O ile się ich nie zasuszy... MOje, zwłaszcza te miniaturowe rozrastają się w szalonym tempie. Daj znaćjeśli będziesz na takie chętna :)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Zielistka piękna reszta również ale kompozycja BAJECZNA ;:63 ;:63 Zdolna dziewczynka ;:138 ;:138
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko..i ja muszę pochwalić te twoje kompozycje. Wyszło ci bardzo ładnie.... masz do nich talent. ;:138 . Pewnie jakąś kompozycję odgapię...tylko gdzie ja ją postawię. ;:7 . Już wiem..w kuchni. :tan . Tam będzie dość światła i dla oka widoczne. ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chrapko, Lidko, Zeniu dziękuję bardzo wam wszystkim. :)
Kompozycje to u mnie mus, bo miejsca przy oknie mało, a kwietnik ma bardzo duże te podstawki, więc mieszczą się konkretne donice, w których można sporo upchnąć. ;:108 Ja skupiłam się na nowym bluszczyku od Zeni, który jest naprawdę wyjątkowy i na fikusie pnącym, bo to jego bezpośredni sąsiad, a nie wyszła zupełnie roślinka, którą wsadziłam w środek, a którą też dostałam od Zeni
Następnym razem postaram się uchwycić ją również. Najzabawniejsze, ze nie wiem ostatecznie, co to jest, czy to jakaś pilea, czy peperomia. Mam nadzieję, że będą jej odpowiadać takie warunki, jak reszcie, włącznie ze zraszaniem. :wink:
Zeniu, myślę, ze w kuchni możesz faktycznie zrobić sobie jakąś fajną kompozycje, bo masz tam jasno i w sumie sporo miejsca. Ja bym tam od razu wstawiła na parapet swoją drugą pustą na razie kaktusiarkę z jakimiś sansewieriami, ale to chyba moja obsesja na tym punkcie przemawia przeze mnie. :;230
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Jagoda mus nie mus ale trzeba też mieć zmysł artystyczny ! Naprawdę pięknie Ci wychodzi łączenie roślinek . Przyjemnie popatrzeć !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystko Ci pięknie rośnie, jak w pełni sezonu :) , a zielistki tworzą bardzo fajną kompozycję ;:108 .
Najbardziej, jednak, wpadł mi w oko ten niecodzienny bluszczyk - cudownie wybarwiony ;:138 . No i widzę, że dogadałaś się z pumilką - wygląda bardzo zdrowo :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

:wit
Obejrzałam Twoje roślinki z zaciekawieniem i w końcu muszę się wpisać :P
Piękny bluszczyk i grudniczek ślicznie zakwitł ;:138
Bardzo fajne kompozycje robisz, masz do tego talent ;:63
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evo, dzięki za wizytę i pochwały. :)
Wiktorio, bluszczyk i zielistki dopiero co posadzone i mam nadzieję, że uda mi się je utrzymać w przyzwoitym stanie. Fikus w przedpokoju jest w najlepszym stanie, ale on ma najwięcej światła i konsekwentnie go nie podlewam, tylko zraszam często ziemię podczas zraszania. To działa. Dwa fikusy kupione już z przeceny nie są aż w tak dobrej formie, ale po pierwsze kupiłam je już nieco zmęczone, a poza tym mają nieco mniej światła i podlewałam normalnie, a im to chyba nie służy.
Lidko, co do zmysłu artystycznego, to czy ja wiem. :roll: Jednak lubię się pobawić w takie rzeczy, jak na przykład stroiki świąteczne czy choćby ta wiązanka na cmentarz. ;:108
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Piękne darowane kwiaty. Zielistka jak się rozszaleją tak jak u Zeni to szybko będziesz musiała jej szukać innego lokum :)
Bluszcz ma oryginalne wybarwienie , i pięknie rozświetla kompozycję.
_aeschynantus_ widzę w bardzo dobrej kondycji gna do przodu , mój już drugi raz zakwitł i cieszą mnie bardzo jego kwiaty :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne kompozycje kwiatowe. A co to masz za odmianę eszka? I na jaki kolorek kwitnie?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nowiko, rzeczywiście bluszczyk bardzo rozświetla tę doniczkę, dopiero ty mi to uzmysłowiłaś. ;:108 Jeśli chodzi o zielistki, to przyznam, że po zdjęciach u maribat, ujrzałam je w całkiem innym świetle i doszłam do wniosku, że to wcale nie są pospolite rośliny rodem ze szkolnych korytarzy.
Ja na kwitnienie eszka przed wiosną już nie liczę, ale w przyszłym roku, kto wie... :)
Filigranowa, co do eszka, to nie mam pojęcia, jaki on będzie, bo jest to autentyczna Kinder-niespodzianka kupiona w LM za parę złotych i póki co cieszę się, że powiększają się nowe pędy, których widok zachęcił mnie do zakupu ( bo przecież obchodziłam wokół tego przecenionego eszka ze trzy tygodnie, zanim się zdecydowałam, więc mogłam obserwować zmiany, jak na domowym :;230 )
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Jagoda to baw się tak częściej a my podziwiać będziemy !
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

haha pozwolę sobie coś wpisać, od razu mi się skojarzyło jak któraś tu z dziewczyn napisała post od słów Jagódko, otóż pracowałam kiedyś w pewnej firmie (epizod zadziwiająco krótki :;230 ) i dostałyśmy pismo do biura od naszej dyrektorki hotelu (wtedy 28 l.) z notatką adresowaną do księgowej - Jagody.. (wszyscy byliśmy ze sobą po imieniu) i tu tylko ten wstęp wart zapamiętania, uwaga cytuję "Kochana Jagutko..." :;230 :;230 :;230 od tamtej pory jak ktoś pisze poprawnie Jagódko, to mi od razu tamto się przypomina :;230

No i dodam, że i mi się bluszczyk od Zeni podoba ;:108 choć bluszczyków nie lubię, ale ta odmiana wyjątkowo wybarwiona i rzeczywiście rozświetla nie tylko doniczkę ale i pomieszczenie, pewnie przykuwa teraz uwagę ;:108 od progu
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kompozycja z bluszczami bardzo ale to bardzo mi się spodobała :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”